Plenky v noci - jak je odnaučit?

houslinka
27. říj 2018

DOBRY DEN MAMINKY. Mam dcerku 3roky a v noci ma porad plinky. Kazde rano je plinka total plna. Mam ji zkouset budit a davat v noci na nocnik, nebo zastavate nazor, ze se prestane casem pocuravat sama...dekuju🙂

lucie01
27. říj 2018

Já jsem syna ( 2 roky ) dávala těsně před spaním vyčůrat a když se v noci vzbudil, tak jsem ho posadila na nočník a vyčůral se. Když se nevzbudil, nechávala jsem tak...bylo pár nehod, ale šlo to. Samozřejmě jsem si dávala pozor, aby před spaním nevypil půl litrů vody.

rousse
27. říj 2018

já si myslím, že na tohle si dítko musí prostě přijít samo.... malá byla bez plenek už 2 měsíce před 2.narozeninama, ale noční plínky, to byl děs. Má strašně tvrdé spaní po mě a nevzbudí ji ani střelba z kanónu. POchopitelně od 3 let jsem poslouchala, jak už má nejvyšší čas a že už bysme měli ty noční plenky zrušit a bla bla bla....jak? To už ti chytráci neporadili. Budit nemělo význam, párkrát se vyčurala, ale když se mi ji nepovedlo vzbudit, tak na nočníku spala a prostě to nešlo. I když se shodou náhod vyčurala, do rána v posteli louže a jí to bylo úplně jedno, protože spala a nevnímala to...tak jsem sena to vyprdla, protože každé ráno prát celé ložní prádlo včetně peřiny mě prostě nebavilo. A hle, jednoho dne (měla tak 3a čtvrt) šla k našim na "prázdniny" = vzali si ji na noc a už neměli plenky, tak máma volala a dohodly jsme se, že to zkusí bez....a ráno sucho...tak přišla domů, ptala jsem se jí a prej už plenky nechce....tak jsem to respektovala a už jsme je od té doby nepotřebovali. Bylo pár nehod, ale teď v 3 a 3/4 už to má vypilované dokonce tak, žekdyž se jí v noci chce, tak ji to i vzbudí, což jsem myslela, že takový okamžik ani nenastane, protože ona je fakt jak dřevo, když spí.

23363
27. říj 2018

Já bych také počkala... jednou k tomu dojde a může to být klidně už příští měsíc. Než ji budit, stresovat sebe i ji... to ať má raději plínky... někde jsem četla, že je to problém až v pěti letech.

gnozka
27. říj 2018

Nereste to . Tohle přijde samo . Na noc plenka je do 3 let úplně v pohodě . Ja u dcery nejdřív zrušila plenku při odpoledním spaní ale protože už bxla sucha . A před 3 narozeninami se budil i rano se suchou plenkou takže jsem ji zrušila. Pokud má vaše dcera plenku mokrou tak to vůbec nereste .

gnozka
27. říj 2018

Mělo tam být do 4 let . Ze je plenka úplně v pohodě

houslinka
autor
27. říj 2018

Dekuju za radu..tak ja si pockam az to prijde samo🙂

preiba
27. říj 2018

Syn je od dvou let bez plen úplně, neměli jsme problém ani v noci. Od 18h nedávám pít maximálně si srknout a kdxz v noci náhodou potřebuje, vzbudí se a jde za mnou, že jde na záchod, nočník jsme vůbec nepoužívali, ale možná v noci by to bylo lepší pro Vas ho mít vedle té postele . Ted je mu 2.5r.
Zkusila bych ji budit jednou v noci třeba v půli spaní. Spí hezky v kuse?

neomenia
27. říj 2018

Ahoj, z pediatrickeho hlediska se nocni pocuravani resi az od 5let, do te doby je to jen vec ke chlubeni mezi maminkami typu zavodu kdo driv. Mimochodem, v cr jsme obecne na odplenkovani deti velmi prisni, v cizine bezne behaji deti s plenou pres den ve 3 letech, o nocnich plenach ani nemluvim. Takze na pohodu, nehrotit a pockat.

leilinka1234
27. říj 2018

Všechno potřebuje dozrát... I spojení močového ústrojí s mozkem 🙂 dcera 2 a třičtvrtě na to začíná postupně procházet. Je to asi týden, co nemá plínku na odpolední spaní... Na noc stále. Někdy suchá, někdy prázdná. Nebudím, přijde mi to zbytečné narušení spánkového cyklu. Pokud není dítě nemocné, tak na to dřív nebo později přijde... A pokud je, tak se to stejně nějakým buzením nevyřeší.

nikol85bl
27. říj 2018

Prostřední syn má 3,5 roku a na noc má plínu. Přes den plenky nepotřeboval od dvou let, ale na noc hrůza. Ještě spí po obědě s mladší dcerou, takže oběma dávám plenku, on se pocura i v odpoledním spánku, ale ve školce bez plenek a bez nehod. Noc s plenkou mě štve, ale zatím nejsem aktivní a vyckavam

houslinka
autor
27. říj 2018

@nikol85bl tK to mame podobne🙂

nafuka
27. říj 2018

Riskla jsem to po týdnu v kuse se suchou plenou, bylo to asi 2 měsíce před 3. rokem. Zatím bez nehody. Dávám čurat před spaním a vydrží až do rána nebo se i sama vzbudí. Nechte jí čas, ještě má nárok. Může to přijít kdykoliv.

zelenaesmolda
27. říj 2018

@houslinka hlavne nebudit! to si dite navykne a pak kdyz ho nevzbudis tak se ti pocura
ja se pocuravala do sesti let skoro kazdou noc a vyrostla jsem z toho

mandala
28. říj 2018

Pokud je plínka hodně počůraná, tak bych ještě počkala. Ale můžeš zkoušet omezit pití večer a před spaním vyčůrat a uvidíš, jestli to bude mít efekt. Moje všechny tři děti byly přes den bez pleny brzy, ale na noc měly až do 4 let...