icon

Praní hraček - jak to udělat, aby se nezničily?

wikki07
7. kvě 2019

Bojím se vyprat některé hračky, aby se nezničily. Háčkovaný medvídek nevím čím vyplněný (dostala jsem ho), chrastítko v sově a knížka s šustivým papírem. Nemám s tím žádné zkušenosti, tak prosím o radu zkušenější

Praní hraček - jak to udělat, aby se nezničily?
vzkazyzuniverza
7. kvě 2019

To, co mi prislo, ze neslo prat, jsem vydezifikovala sanytolem, univerzalni cistic, je to ina hracky, pisou to na obale. A musim rict, ze super. Nic neposkodi a ucel splni. Po nastrikani se vse z povrchu ma setrit hadrikem a za chvilku je to suche.

bayt
7. kvě 2019

ja jsem vse podobne prala, na jemny rezim

eva118
7. kvě 2019

Já prala hračky i s těma chrastítkama na ruční praní.

merope
7. kvě 2019

Pokud k tomu nemám zásadní citový vztah, tak bych to prostě hodila buď do pračky nebo vyprala v ruce - vše, co mrně má, se prostě musí dát prát a hotovo. 🙂

mourovatakocka
7. kvě 2019

Já jsem prala vždycky všechno, prostě jsem to hodila na 30 stupňů na hodinový program. Co se nedá vyprat, u nás nemá co dělat 😀

miba10
7. kvě 2019

@wikki07 jsem stejného názoru jako @merope. Bez milosti hazim vše do pračky. Máme navíc 2 psy, takže to prostě musí být pratelne. Co přežije fajn, co ne, tak smůla.

garfulka78
7. kvě 2019

@wikki07 Ja mam hodne podobnou knizku, peru tak jednou tydne, hodim do sacku na jemne pradlo kopu hracek a peru na 40. Nechavam to i na 20 minut v susicce a nikdy se zadna hracka neznicila. A zrovna vcera jsem koukala na dve, ze tam pisou prat rucne a nesusit v susicce. Nic se tomu nestalo, barva nepustila a hracky jsou porad jako nove.

Prala jsem i stekaciho psa od Fisher Price 🤣 a stéká pořád. U těch hraček na obrázku bych se asi nebála. Jen u háčkovaneho medvídka nevím ale měl by vydržet taky. Měl by být plněným dutým vláknem co je v polštářích. A háčkované čepice taky normálně pereme a je to 100%bavlna takže by to mělo být ok. A ocicka by měli být bezpečnostní a vydržet.
U nás to mám tak že prostě vyperu vše a buď to vydrží nebo ne. Ale ještě se mi nestalo že by něco nevydrželo 🙂

wikki07
autor
8. kvě 2019

Díky za názory 🙂

karlajasmine
8. kvě 2019

Ty jo, já jsem v životě žádný hračky neprala 😀 asi jsem divná, ale zas mám extrémně zdraví děti..podle mě není přehnaná dezinfekce k ničemu dobrá.

viki999
8. kvě 2019

Když si nejsem jistá, zda to přežije pračku, hazim věci do susicky s mokrým pradlem, nejlépe rucniky..

merope
8. kvě 2019

@karlajasmine Tak pokud je to tak zaprášené, že z toho kýchám i já, malému to fakt nedám - a to ty plyšové "lapače prachu" prostě jsou. Takže co se mi tu válelo na skříni + co mám od sestry, vše je zralé na pračku.