icon

Přispěli vám rodiče na výbavičku?

maxinkaa
5. kvě 2016

Holky, dostali jste nějaké penízky třeba na kočárek nebo výbavičku od rodičů? My dostali u první dcery na kočárek,ale nevím, jak je to u druhého dítěte? Jen jestli s tím počítat nebo ne 😉

Strana
z2
myrha
5. kvě 2016

Jo u druhého už to nikdo neřešil, taky po narození dosala peníze samozřejmě, ale tu výbavičku, ale tchýně mi pomohla upgradovat kočárek, našila vnitřní vložku atp. Jinak malá měla vše po synovi, nebylo co kupovat.

te_reza
5. kvě 2016

Peníze jsme dostaly, ale jinak si nemyslím, že to je jejich povinnost. Nemusejí dávat nic.

nonnni
5. kvě 2016

@maxinkaa je to podle tradice rodiny. Zadny spolecensky uzuz na to neplati a i kdyby platil...tak je nevymahatelny. Takze zasondovat spise smerem do rodiny, jak to vidi oni...neni to na urovni, ze za dite se dava sperk, nebo tak neco😉

viky2007
5. kvě 2016

Já jsem s tím nepočítala ani u jednoho dítěte, přece není povinnost rodičů kupovat nám výbavičku,kočárek,ani by mě to teda nenapadlo.Všichni příbuzní teda dali potom když poprvé přišli se podívat na mimčo do obálky nějaký obnos, tyto peníze se tedy na nic takového ale nepoužili, mají je každá uložené.

suzief
5. kvě 2016

Ano, taky dáváme dárky.

nat
5. kvě 2016

Z moji strany (rodice jsou rozvedeni)Neprispely ani u jednoho ditka a z manzelovo strany(jsou taky rozvedeni a prispely oba rodice.Urcite neni povinnost neco kupovat.Ale je to prijemne prekvapeni a pomoc,pokud na neco pridaji ci neco koupi🙂U nas se vzdy ptaly co potrebujem nebo zda chceme penize.Cekame treti miminko a tchyne mi koupila kocarek.Bylo to prijemne prekvapeni. 🙂

1nelinka
5. kvě 2016

Nejak si nedokazu predstavit ze by nam rodice neco kupovali.. Jako vztahy mame suprovy i s moji mamkou i s rodici manzela ale jsme dospely nejsme deti aby nam nekdo neco prispival.. ted uz je spis řada na nas-pomahame rodicum, delame jim radost,kupujeme vetsi dary atd..ale nam s manzelem je 30let mladsi to treba berou jinak.. my by jsme rodinu neplanovali kdyby jsme na to nemeli ..

everunka
5. kvě 2016

My jsme nechtěli, ale nakonec nám moje maminka přispěla, prostě trvala na tom 🙂 a byli jsme nakonec moc rádi, že nám zaplatila část výbavy, ale určitě bych to neočekávala jako povinnost..

konekokira
5. kvě 2016

@maxinkaa čekáme první a dostane z obou stran, jak poděděné, tak nové. Moje máma mi bude asi dávat nejvíc, sama mi to navrhla

madinina
5. kvě 2016

My cekame prvni ditko, takze uvidime. V nasi rodine se vzdy rodice skladali na kocarek a na nejake potrebne veci, k tomu bylo zvykem po narozeni mimca jeste nejaky darek. My jsme si rekli, ze mimco jsme chteli my a tak se postarame. Stejne jako tomu bylo se svatbou. Jelikoz jsme si uz poridili kocarek (z bazarku - proto tak brzo), moji rodice se ihned ptali kolik stal a polovinu nam vylozene vnutili. Povazuji to, ze nam dali jiz dost, ale mamka neustale vyzvida jakou chceme postylku, jakou matraci... Kolik stoji zavinovacka, co se mi libi... Ale jak pisi, nevyzadujeme to... Jinak teta mi dala spoustu veci na mimco po jejim mimcu, takže uz jen dokoupim jen nejake nove vecicky 🙂 Ze strany od manzela nikdo nic. Kazdy to bere jinak a rozhodne bych s tim nepocitala 🙂

cajomilka
5. kvě 2016

My jsme to taky nějak neočekávali, natož abychom to vyžadovali, rodiče se nabídli sami, že nám zaplatí kočárek, tak jsme to neodmítli. Nemám s tím problém, na rozdíl od toho spoření, tam se jedná o podstatně větší peníze 😒 Ti prarodiče podle mě sami mají radost z toho, když můžou miminku přispět, dřív se přece vždycky něco dávalo ke křtu, tak proč ne... Někdo dá peníze, někdo dárky, někdo se o to víc vnoučeti věnuje, podle mě je to prostě normální, běžné, ale nelze to nárokovat.

Strana
z2