Rodina mi rozmlouvá (zakazuje) kupovat věci před porodem
Holčiny drahé 😕 jsem na mrtvici. Rodina mi pořád rozmlouvá kupování věcí pro malou. Termín mám v únoru a to je za chvilku . Že bych prý neměla do porodu mít věci doma atd... proč ? chápete to některá ? Mě už občas ty babské zvyky fakt rozčilují. 😖
u obou holek sem nakupovala až po 20tt, pop zkušenosti ted, i u dalšího sítka budu kupovat MINIMALNE po 1sceningu.... ale je to čistě Vaše věc, taky sem po 1velkým utz koupila aspon tričenko, čepičku....
@felineli jestli vše proběhne v pořádku nebo ne nezpůsobí pořízení výbavičky. Já to taky upřímně moc nechápu. V prvním těhotenství jsem koupila kočár, když jsem byla ve čtvrtém měsíci a dokonce (světe nezboř se 😀 😀 ) jsem ho měla i pod stejnou střechou. A stalo se něco? nic!
Tak spíš jen poradím, pokud si chceš něco pořídit, tak to nikomu neříkej a hotovo 😉 😉 a nebo ty radily hned zkraje vykaž do určitých mezí. Oni by totiž s těmi radami mohli pokračovat dál a dál. A je nutné to utnout hned zkraje.
Upřímně nevím, jak bych všechno pořizovala z porodnice. Na to fakt jeden nemá náladu ani chuť. Naopak je rád, že ví, že po příchodu domů je vše nachystané a bude to bez stresu.
A v čem bude to mimčo oblečené až pojede z porodnice? Na pověry kašlu
Já jsem začala nakupovat něco málo po 1. screeningu a pořádně po cca 20 tt. Chci mít nachystané, žádné stresy. Jen těch hadříků už mám asi milion, to bych se měla krotit už. Když ono je to také krásné a za super cenu... Jinak kočár a postýlka je u rodičů (bydlí kousek od nás). Ne všechno co koupím tak ukazuju manželovi (říkal by že moc utrácím). Jinak kecat se mi do toho snaží máma (ať už končím), ale rozplývá se nad úlovkama stejně jako já. A ještě ségra (děti má, říká že to je zbytečné, že to neunosí, nějaké hadříky mi taky dala). Jinak si myslím, že kecat do toho smí akorát manžel, je to naše dítě, nikdo jiný a je třeba elegantně utnout, nebo budou kecat i potom do výchovy, vybavení pokojíčku, úklidu aj.
@azzazraksestane U mě to toho nemohl mluvit ani manžel. 😀 😀 Teď jsem babička a jak já to umím roztočit. Když jedu nakupovat, zpravidla do Prahy, pro vnoučata, to mě nezastaví ani ...ani nic. 😀
@azzazraksestane 🙂 Chápu, zpětně to vidím tak, že bych si radost dělala dál, jen ve větších velikostech. Když se to pak najde, máte radost znovu :D
Holky všem moc děkuji za podporu !!!! Už jsem si to s rodinou trochu vyříkala, sice mi přišlo že mě vůbec neposlouchali, jen odkývali 😀 ale mělo by se to zlepšit. Sem tam nějaké rejpnutí asi bude no. Ten čas tak rychle letí ! Já pomalu nakupuju, oblečení sice nechávám tak cca na ten leden - termín mám 1.2. i když něco málo už také samozřejmě mám. Mě spíše jde o věci základní výbavy. Postýlka, vanička, deky, zavinovačky, kočárek a hlavně autosedačku (toto jsou věci které opravdu nechci řešit těsně před porodem a nebo po. Takže jsem rozhodnutá, že si tyto věci pořídím už pomalu teď a ať tu autosedačku třeba manžel už v tom autě vozí. 😖 🙂
Chytráci🙂. Nakup a nachystej, co ty sama uznáš za vhodný! Za sebe rozhodně doporučuju, měli jsme taky únorovej termín a dítko nás překvapilo o Vánocích 😉
ahoj, tyhle pověry jsou příšerný, jako termín v únoru bych neřekla, že je za chvilku 😉 ALE, já se na miminko moc moc těšila, dlouho jsme na něj čekali a moc jsem se bála, že se něco pokazí. Ale i přesto jsem po každé kontrole miminku koupila maličký dárek - na začátku za to, že to vyšlo jen ponožky, pro radost a jako hmotný "důkazů, že to fakt vyšlo... a pak když jsem chodila na screening atd.. tak vždycky nějakou blbost - třeba bačkůrky, nebo bodýčko atd... jen drobnosti a ne ve velkém. Pak kolem toho 20 -25. tt jsem koupila, když se mi něco líbilo, kočárek jsme objednávali kolem 28.tt a to jsem si myslela, že jdeme brzy a bylo nám řečeno, že jdeme v podstatě akorát až později, dodací lhůta 6-8 týdnů. Dělej si to, jak je ti přirozené, pokud se má něco stát, stane se, ať máš doma dupačky nebo ne.
@felineli ja jsem začala věci shromažďovat od 24-25 tt a po 30 tt jsem měla vse i vyprané. Vyžehlené a nachystané ve skříni. A ještě že tak hrozili mi od 33 týdne s předčasným porodem tak jsem musela odpočívat( nakonec jsem rodila 39+2) , kočárek jsme kupovali v lednu (termín březen) a meli jsme ho u tchýně ,jen vajíčko jsem si vzala domů🙂))) tohle jsou zbytečné pověry a zbytečně té plasej🙂
@prostejina a nebo te ke konci tehu zavrou pro ruznorode duvody na rizikovku a neudelas vůbec nic a pokud nic nebudes mit tak ceklkem problem.. /coz samo nikomu nepreju, jen pisu mou vlastní zkusenost/ jj scenaru by bylo dost 🙂
@felineli vykašli se na ne ja mela nachystane vše a dikybohu po porodu jsem byla rada ze dycham a jeste do kupovat ani prd. Jo koupíš to ale musíš to vyprat vyzehlit nic měj vše připravené a rodině bych řekla at te nechají byt je to tvoje věc.
Ja treba take cekam na hranici viability. Na tom neni nic poverecneho. 😉
@jahodnice jo ti jsem udelala taky mela 56 a výš a mala se narodila a 45 cm 😀 jeste ze mam babičky 🙂
@felineli taky mi do toho tchyně kafrala. Ze proč to nakupuji,ze staci vše po dvou a jak přijedu z porodnice tak si bud zajdu nebo poslu svého muže na nakup. Tak jsem ji slušně řekla,ze nakupuji za své a o takové rady nestojím,ze nevím jak to semnou bude před porodem a po a tak chci mít vše nachystané. No a teď mam 4 týdny před porodem a mam klidový režim. Takže si nedovedu představit ten stres nemít nic nachystané. Takže se vykasly na kecy rodiny a dělej vše jak to cítíš ty. Přece jenom matkou budeš jenom ty 😊. Držím palečky
@felineli Já mám taky termín v únoru, a už mám všechno koupeno.. Kočárek máme od 13tt u kámošky. Pokud se má něco pokazit, pokazí se kdykoliv. Já jsem ráda připravená a nedovedu si představit nakupovat všechno po porodu. To budu ráda, že budu s malou zvládat a né ještě shánět milion věcí :D
Všechno jsou to totální krávoviny. Mně bylo řečeno, že nesmím mít doma jakoukoli výbavičku dřív, než otěhotním, protože jinak neotěhotním nikdy. Kočárek během těhotenství nesmí být v domě, protože jinak o děcko přijdu dřív, než porodím. Rady jsem si vzala k srdci asi tolik, že jsem měla dva pytle výbavičky v obýváku ve skříni dřív, než jsem otěhotněla a kočárek a různá lehátka a podobné věci mi doma v předsíni stály od půlky těhotenství. A jak to dopadlo? Mám rok a půl letého kloučka, který se má čile k světu.... Na "dobře míněné" rady si vykašli a nakupuj si vesele co chceš a kdy chceš 🙂 To si máš to mimčo domů z porodnice přivézt nahaté jen na ruce a letět s ním do krámu nakupovat výbavu?????
@ninusch Ještě se seznamem v ruce, jelikož těch věcí je tolik, že jsem měla problém si vzpomenout v normální stavu natož po porodu a ve stresu :D
@cukricek123 No přesně :D ta představa mě úplně uchvátila :D Už jen toho stresu s tím pak, přijet domu a rychle shánět, co mi chybí, takže samozřejmě kupovat draho, protože to potřebuju rychle a nemám čas to řešit.... U nás bylo všechno nachystáno dobře měsíc a půl dopředu, dokonce věci na odvoz z porodnice v několika variantách popsané jak "pro debila", takže naprosto vyzývaný manžel vzal jen konkrétní požadovanou hromádku a přifrčel do porodnice. Díky tomu, že vše bylo dopředu zařízené, tak měl spoustu času mi nachystat překvapení k návratu domů a byla pak i fůra času se věnovat jenom nám třem, než dělat to, co se mohlo udělat dávno před porodem 🙂
@ninusch Přesně tak!! Taky mám v plánu mít vše hotové dřív. Termín mám 12.2. ale jak se znám, už po Vánocích budu prát a žehlit. I když je to brzo. A balíčky do porodnice budu mít taky popsané. Přece jen při tom stresu se zapomene pomalu i hlava 🙂
@cukricek123 Hele nepřijde mi to brzy, nechci nic přivolávat, ale my jsme se řídili heslem, že podělat se to může vždycky a je potřeba být připraven i na takovou variantu. Radši to mít klidně po Vánocích komplet nachystané, než v případě nějakého problému mít ještě stres navíc 🙂 Navíc se u toho člověk při dlouhém čekání zabaví a to těšení je při těchhle přípravách tak nějak i ještě hezčí 🙂
My o nákupech vůbec neříkáme,sice doma celkem nic nemáme,ale těch pár věci máme schovaných a vytáhnu je až na praní 🙂 Kočarek máme také vybraný a tchán s tchýní mají jet příští týden na delší dobu pryč tak ho dovezeme a schováme, nemám potřebu poslouchat nějaké připomínky, já si chci těhotenství užívat 🙂
Jinak u nás byl úplně opačný problém,tchán už od konce srpna prudí, že nic nechystáme a to, že věci do skříně chci dávat až po Vánočních svátcích mu pomalu navozuje infarkt 😀
@ninusch Tak tak.. já i když jedu na dovču tak jsem týden dopředu zabalená. Takže na miminko přípravy proběhnou už mnohem dřív . 🙂 Strašně moc se na to těším. 🙂
Kočárek jsem kupovala z druhé ruky asi v 10tt a hned se vezl k babičce na půdu. Domů pude až budu v porodnici, tak to chci já. Po prvním screeningu jsem kupovala pár balíčků s věčna z bazarů, ale nejvíc jsem se do toho pustila až po tom 24tt. Do té doby jsem se neustále bála, aby se něco nestalo, abych si to tím nakupováním nepřivolala.
Co to je za hovadinu?? Já nakupují furt, a jsem ráda že mám hotovo, vypráno, vyžehleno.. jfu vidím něco v akci, koupim. hlavně z jedne mateřské toho asi moc nenakoupis!! Ti pak všichni můžou nakoupit a uklidit😂😂
Věci bych pořizovala, tak abych se cítila dobře já. První syn se mi narodil v lednu a popravdě, první měsíc po porodu jsem skoro nevylezla z bytu a ty poslední dva týdny před porodem jsem byla nateklá až hrůza, takže jsem byla ráda,že sedim 🙂 Pro malou jsem začala chystat věci až ve 35 tt a narodila se 35 + 4 a neměla doma ani postýlku. Přeji hodně štěstí a pevné nervy 🙂

Mě by taky zajímalo, jak by se pak mělo všechno dokoupit. Jasně, dneska, když jsou peníze, se dá koupit všechno snadno, ale taky se to musí vyprat a vyžehlit.... a já teda chci mít všechno nachystané včas, nějaké honičky nemám ráda.