Úzká dětská nožka - jaká značka bot - máte zkušenost?

ivanas11
6. bře 2014

Dobrý den. Sháním celoroční botky na úzkou nožku.
Dceka má hodně úzkou nožku, mám vždy problém sehnat jí padnoucí boty. Jsou jí 4 a stále nosíme zavazovací, protože botky na suchý zip se dělají snad ještě širší. I tak má botky vždy nad kotníky, aby co nejlépe držely a ušněrovanou botu má na max. Ráda bych ji také dopřála ten komfort botky na suchý zip, ale nevím, jestli někde seženu. Nemám kde moc vybírat, tak třeba mi někdo poradíte z vlastní zkušenosti, jaká značka se u vás osvědčila. Díky.

hojda
6. bře 2014

@ivanas11 Nám vyhovuje superfit, máme taky úzké nožičky, ale chce to vyzkoušet.

tanak
6. bře 2014

@ivanas11 Doporučuji značku Superfit.

lucieandrlova
6. bře 2014

Ano, taky doporučím Superfit. Ty jsou užší než jiné botky.

ivanas11
autor
7. bře 2014

@hojda
@tanak
@lucieandrlova Díky, díky. Asi na tom něco bude, když jste se zatím všechny shodly. 🙂 Pokud na ně nenarazím, zkusím objednat.

popellka
7. bře 2014

Souhlasím, taky máme úzkou nožku a Superfit sedí dokonale 😉

lucieandrlova
7. bře 2014

@ivanas11
My je kupujeme buď na:
http://www.obuv-konsorcium.cz/
Nebo:
http://www.detskeboty.cz/

Ale pro vás to bude asi bližší tady: 🙂
http://www.botickyprodeticky.cz/

hojda
7. bře 2014

Tak já kupuju hlavně tady přes net (už jsem se naučila správně měřit velikost, takže jsem je ani nikdy nevracela), jsou rychlí, botičky jsou do dvou dnů u vás doma a mají levné poštovné, nebo je i zdarma a ani s případnou výměnou není problém a ceny mi přišly nejnižší, co jsem našla. http://www.detske-boticky.cz/

melodygirl
7. bře 2014

Ano, přidávám se jedině Superfity, dcera má také hodně úzkou nohu

pisisvori
8. bře 2014

taky se přidávám za Superfit, kupovali jsme jedině ty...bohužel ty celoroční teď mají už 2 rok hrozně tvrdý a takový podle mne divný. Ještě jsme měli Geox a Richter, ale už jsou zase o něco dražší....a pak mi začalo vyhovovat kupovat jí do školky normální botasky Nike Pico:
http://www.znackydetem.cz/boty-nike-pico-iii-(p...

scai
8. bře 2014

Malá má hodně úzkou a dlouhou nohu, vše má široké, jedině teda snad jdou ted superfit. Ale i ty bych brala ještě užší....

danka78
8. bře 2014

Obě dcerky mají úzké nožky a osvědčily se nám botky Superfit.

jimmy1
8. bře 2014

@ivanas11 moje děti mají hodně úzkou nožku, kupujeme v podstatě jen Superfit a Richter, ale pozor, i oni dělají některé botky širšího střihu 😉
zatím ať jsme zkoušeli co jsme zkoušeli, vždycky jsme si nakonec donesli superfity nebo richtery
objednávám i z netu ozkoušené vzory z www.detskeboty.cz

jedna známá teď dost doporučovala ddstep, ale vlastní zkušenost s nima nemám
no a Ecco a Geox už jsou mimo naše možnosti

ivanas11
autor
8. bře 2014

Všem moc moc děkuju 😵

mahafi
8. bře 2014

@ivanas11 taky máme superfity, ale mají různý šířky, naší zebře sedly jen jedny, ty zbylý typy byly širší. a pak mám dobrou zkušenost s českými jonap, ale ty dělají jen do 26 a sucháčema si nejsem jistá, jestli mají 🙂.

ivanas11
autor
9. bře 2014

@mahafi rozhodně pojedem vyzkoušet. Jonapy jsme měly už 2x, když jí byly 2 roky, bylo to ok, teď ve 3 rostla jen to výšky, délky, jinak zůstává hubeňour, takže už i Jonapy jsme měli sešněrovaný na max, až to začalo deformovat botu, celá se tím šněrováním krabatěla. Od 26 nebo 27dělají právě na sucháče a to nevím, jaký budou. Třeba na ně narazíme, tak dám taky vědět.

mahafi
9. bře 2014

@ivanas11 to budu ráda 🙂. my máme takhle nadoraz všechny... ☹, nevím, po kom má takovou úzkou nohu... 🙂. tak něco pěkného ulovte 🙂

baris
9. bře 2014

@ivanas11 ahoj,

obě dcery mají mega úzkou nohu. Starší dcera má navíc "vystouplou" patu, takže sehnat správně padnoucí boty, které by nedělaly šílené puchýře a zároveň napadaly z nohy byl nadlidský výkon.

Z mé zkušenosti, nejlépe sedí:
- Richter - máme šedé polobotky s kytičkami na suchý zips a poprvé jim ten suchý zips sedí tak akorát - nic nepřečuhuje, což je malý zázrak. Většinou to přečuhovalo o 70%
- kornecki - polská značka, dá se sehnat na MMB. Letos jsem holkám koupila kozačky a i když mají mega úzkou nožku i lýtko, tak je měly tak akorát 🙂, ani rifle jsem tam nenarvala 😀
- D.D.step - od nich jsem měla na léto sandálky - taky dobře držely.

Letos jsem jela do Ovy pro boty a tak jsme vyzkoušely snad všechno možné i nemožné značky a nejužší byly Richter.

Ostatní značky byly široké.

clare01
18. bře 2014

Ahojky, můžu doporučit Superfit 🙂
Ty jsou prostě super. Kupuje je ségra pro holky. Řekla bych lepší než Richter.
My pro kluka berem hlavně KTR česká výroba, taky mají úzké varianty.
Snad nejlepší výběr jsme natrefili v Brně u Lužánek vedle sanitek boty Žirafka a skvěle tam poradí, což jsem jinde nezažila.
Tak přejem šťastný výběr. Dneska jsou takové možnosti. Takový výběr, jsem spokojená.

krystalka
18. bře 2014

Zimní boty kupujeme taky Superfit a na jaro a podzim už máme vyzkoušený jeden konkrétní model botasek od Nike, na suchý zip, každý rok kupujeme stejné, jen barvy se mění, podle toho, jaké jsou v nabídce...měla jsem snahu kupovat mu "kvalitní" kožené botky, ale vždycky to skončilo například odřenými patami s puchýři, prostě mu žádné nikdy pořádně neseděly, tak už kupujeme jen tyhle a je klid, dobře se obouvají, suché zipy nejsou zbytečně dlouhé.... jsou to tyhle http://www.sportisimo.cz/nike/lykin-11-psv/3992... - a ještě mají jednu úžasnou vlastnost - nikdy je ještě nezničil, nové kupujeme jen když z nich vyroste a to je má jako jediné boty do města i do školky a chodí v nich i na kolo a koloběžku, na hřiště...stačí je jen umýt a jsou jako nové....mívají je ve Sportisimu, Deichmanu i v Humanicu.... Fakt nám žádné jiné tak neseděly, jako tyhle - syn má taky úzkou nožku, ale ještě k tomu trochu vyšší nárt, tyhle jsou ideální....

ivanas11
autor
19. bře 2014

Tak maminky hlásím, že už máme botky - a co myslíte?! No přeci SUPERFIT. 🙂 Hned první jí padly, když jsem řekla paní přímo požadavek na úzkou nožku. Jsou krásný a už od pohledu hubeňoučký.... jen ta cena. Teď zase ale řeším, v čem přežijeme toto období na zahradě. No snad na něco narazím.
@krystalka díky za tip, taky na ně příště kouknem

krystalka
19. bře 2014

@ivanas11 - Jiřík nosí i na zahradu ty botasky, jak jsem psala a pak holinky, když je moc mokro....

ivanas11
autor
22. bře 2014

Ještě mě tak napadlo.... co si takhle v botech pomoct vložkou? Nemyslím ortopedickou, normální. Lucinka nemá jen hubenou novu na šířku, ale i v nártu, což je hlavní problém asi. Tak si říkám, dát tam navíc vložku, zvedne jí to trochu nožku a bude to líp držet. Já to takto taky občas v botech řeším, i v balerínách, když je mám zapínatelné přes nárt (má holt nohu po mě, taky mi máloco sedí).

clare01
26. bře 2014

Jo Superfit jsou výborná volba.
Ale když tady hodně čtu i o těch botaskách Nike a Adidas apod, ježí se mi chlupy. To běžte rovnou k Ťamanům a vyjde to nastejno. To přece není obuv pro děti, já bych si je též nekoupila, už jsem vyléčená, leta jsem si pro sebe kupovala NIKE a velká spokojenost, ale už je to pryč, kvalita chybí, je to šunt a rádoby značka.
Děti hlavně potřebují pevnou obuv na šněrování, nebuďte proboha líné zavazovat.
Malé děti je třeba obouvat do kotníkových střihů. A samozřejmě si zakládám na certifikované obuvi, kde je zaručena zdravotní nezávadnost. To vám tyhle šunty teda nesplňují.
Hlavně v takovýchto obchodech vám teda tutově nikdo neporadí a na e-shopu už vůbec ne.
To mi teda těch pár ušetřených korun v e-shopu nestojí za to. Navác když to netrefíte ,platíte poštovné zpátky a už to není taková sranda.
Hlavně na dětech se teda šetřit nemá, proč jsme si je potom pořizovali?
Skuhrání na ceny slyším neustále, ale kvalitu nekoupíš levně !!!!!!!

janina8686
17. lis 2015

Ahojky, já mám také stejný problém s mojí holčičkou a rozhodně doporuručuji zmiňovanou značku SuperFit. Kupuji je tedy http://www.spartoo.cz/Superfit-b1430.php.