Vybavení do postýlky. Peřinka nebo dečky? Využily jste hnízdečko do postýlky?

sarahsimona
9. únor 2021

Ahoj holky,
miminko se má narodit v polovině dubna. Přemýšlím, jestli mám kupovat peřinku nebo bude lepší koupit nějaké dečky. Taky nevím, kolik zavinovaček bych měla koupit - zatím mám jednu. Ještě mě zajímá názor na hnízdečko do postýlky - využili jste nebo ne?
Děkuji ♥

martaskaaa
9. únor 2021

Ja měla jednu rychlozavinovačku, ve které i spinkal, takže hnízdo jsem ani nepořídila, přišlo mi to zbytečné (ale je to teď trendy, no). A peřinku s polštářkem v setu. Až bude teplo, bude ti stačit třeba jen nějaká larisa/dečka, nebo jen zavinovačka.

sarahsimona
autor
9. únor 2021

@martaskaaa Děkuju 🙂

netopejr
9. únor 2021

Na přikryti spis tensi deku. Zavinovcaku vubec, v ty nikdo byt nechtel, chteli volne ruce nohy. Hnizdecko udelas z polštáře nebo deky, pokud je potreba.
Ale tak my jsme nepotrebovali moc ani postylku, pze jsme ku spokojenosti a pohodli vsech spali spolu k maximálnímu stesti. Postylka je dobrá do kuchyne nebo obýváku, ze mas kam mimi položit , vidite na sebe, ma rozhled. Kdyz tam usne, fajn. Ale nektery tam neusnou nikdy...

klokanka31
9. únor 2021

@sarahsimona My koupili sadu, ve které byla peřinka, polštářek (takový ten placatý) a mantinely do postýlky. Zabalovačky jsem měla 2 ale moc jsem nevyužila, malá je nechtěla už někde ve 2.měsíci.

veru181
9. únor 2021

Měli jsme dvě rychlozavinovačky (hodilo se při pročůrání), ale po dvou týdnech v nich taky nechtěl být, takže jsme pořídili hnízdo (bez něj by cestoval po postýlce 😀). A přikrývám doteď podle teploty lehkou dekou nebo právě rozloženou zavinovačkou (v létě jen látkovou plenou).

emamaira
9. únor 2021

Já jsem měla 3 zavinovacky a používala je asi do 4 měsíců. Hodně blinkal, takže se hodilo jich mít víc. Druhé miminko se narodí na konci května, tak koupím hnízdečko a zavinovat budu do velké pleny.

martaskaaa
9. únor 2021

Každé mimčo je jiné, tak si zkus tu zavinovačku nějakou levnější pořídit, myslím, že to mají i v Pepcu. Uvidíš jak se bude miminku v ní líbit, já v ní kluka tahala ještě snad po půl roce na spaní, koukaly mu už i nohy, ale měl rád zas asi ten pocit, že je zabaleny (proto se taky používají zavinovačky "swaddle me" pro pocit jakoze jsou na těsno v břichu nebo jak to říct 😀 nebo se delá, že ho zavazeš plinkou přes ručičky, hodně se nám stávalo, že spinkal a vylítly mu ručičky nahoru a začal brečet.
To hnizdo asi není špatná věc, ale když vidím ty ceny, je to prostě teď trend do výbavy a jak tu psal někdo výše, můžeš dát kolem něho deku, nebo jde ohnout nějaký kojící polštář do účka...
Alternativa je vždycky 😁

87pavlina
9. únor 2021

Mimčo mám červnový a využili jsme jak obyčejné deky, tak postupně i peřinu. Zavinovačky jsem měla asi 3 a docela se hodily, když si malá ublinkla nebo se stala jiná nehoda.
Hnízdečko jsme dostali a bylo super. Když ho neměla, tak hrozně cestovala po postýlce. Jak měla hnízdečko, tak se nehnula a krásně spala. Je to teda záležitost tak na půl roku, možná ani ne, protože pak už je mimčo větší, začne se točit a hnízdečko překáží.

lucinka_16
9. únor 2021

@sarahsimona Mám syna na začátku dubna. Měla jsem dvě zavinovačky (syn nebyl moc blinkací 😅) peřinku a placatý polštářek a pár deček. Využili jsme hlavně ty zavinovačky a deky, peřinu a polštář až po létě,až už nespal v zavinovačce. Hnízdo jsem neměla a nemám ani u druhého. Když malého potřebuju uvěznit na gauči,šoupnu tam kojící polštář 😊

pavlus01
13. únor 2021

My máme zavinovačky (tři) a hnízdečko. Malá neusne jinak, než že si zavrtá do něčeho obličej. Neuroložka nám na kontrole říkala, že je velice důležité děti první 3 měsíce minimálně dávat do různých hnízdeček a zavinovat. Je pro ně složité a těžké zvládat změnu po narození a velký prostor kolem nich jim nedává pocit bezpečí a mohou být dráždivéjší a mít různé problémy i v pozdějším věku. Samozřejmě není nutné kupovat hnízdečko, ale nám vyhovuje. Přeneseme v něm malou do obýváku, kde je s námi a přitom může v klidu spinkat. Navíc se nebojím, že jí třeba v noci stočená deka/polštáře přepadnou na obličej. A spinká zamotaná donoleny a v rychlozavinovačce. 😊

janina228
13. únor 2021

@sarahsimona ahoj,já nedám na hnízdečko dopustit😉. Pořídila jsem pro mladší,protože jsem ji měla jako miminko občas na gauči a líbilo se mi,že je tak nějak ve svém.. k tomu bylo super,že když jsme někam cestovali,tak si snad ani nepamatuji,že bychom řešili u ní nějakou změnu místa.. prostě měla cestovní postýlku, v ní svoje hnízdečko a spala stejně jako doma..

lovemusicsun
14. únor 2021

Já měla zavinovačku jednu, používali jsme ji dost. Dala se pak rozložit na deku, tak jsem ji pak vozila v kočárku a doteď ji máme v autě na přikrytí, když dcera usne (už bude mít 3 roky). Taky jsme zavinovali do obyčejně dětské deky, obě dcery v ní rády spaly. Měla jsem koupenou i normální peřinku a polštář (ten jsem dala až později, když byla dcera větší). V noci jsem jí střídala buď zavinovačku nebo deku nebo peřinu podle toho, jaká byla nebo nebyla zima. Hnízdečko jsme měli taky jak v postýlce, tak jsme ho hodně využili tam, kde s námi miminko spalo v posteli. Mělo tak svůj prostor. Je to trochu módní záležitost, ale my ho teda využili hodně.

jako_mala_holka
14. únor 2021

Naše malá nesnesla zavinovačku, v hnízdečku spava doteď - 8m...je červnová, zpočátku jsem ji prikryvala max bambusovou plenou, na podzim jsem pořídila spací pytel z merina a taky ho má doteď... Peřinku ani polštáře zatím nevyužíváme

elencze
14. únor 2021

přispěji svými zkušenostmi. Hnízdečko jsme využili hodně, malý v něm i přes den spal na gauči, na noc jsem ho v něm přenesla do postele. Peřinu a polštář jsem vůbec neměla, nejdřív rychlozavinovačky (pro mě bylo nejlepší mít tři, na střídání, když byla některá počůraná, poblinkaná), spací pytel pro malé děti a deku, v létě za tropických nocí jen plenu. Polštář se kvůli správnému vývoji krční páteře do roka ani moc nedoporučuje.