icon

Výbavička pro miminko, co ještě dokoupit?

sluneccnicee
6. říj 2014

Maminky sepsala jsem seznam toho co mám. Chi vědět jestli je to vše, nebo jestli jsem na něco zapomněla.¨Mám některé věci i hodně dopředu,ale to snad nevadí.
Chci dokoupit - jednorázové pleny do porodnice, vložky pro maminku, prací prášek, lehátko do vaničky
Co máme :
Drogérie - rybilka, pityol, buničina, odsávačka hlenu, mýdla, aviril prášek, vlhčené ubrousky,žlučové mýdlo, dudlíky, špulky do uší, nůžky a hřebínek
Něco k pití - 4 lahvičky avent, flaštičky s úchopem i bez
Něco na prdýlku - 50 ks čč, 10 vkladaček, 3 svrchní kalhotky, 2 snapky,
Na koupání - jednorázové přebalovací podložky, přebalovací pult, 4 osušky, vanička , 3 žínky,
Něco ke spánku - postýlku, cestovní postýlku, 2 matrace ,4 povlečení s mantinelem, kojící polštář, nanny podložku, 5 prostěradel, peřinka s polštářkem, nepromokavá podložka
Aby bylo teplíčko - 3 tenké deky, 1 hrubší deka, 2 závinky
Do kočárku - kočárek ( vajíčko, sporták, korba), jarní a zimní fusak
K papání - plastové lžičky, 5 bryndáčků, 10 ks avent kelímku na bašty,jídelní židlička
Něco abych se zabavila - milion hraček 🙂
Něco ke čtení - knížky po ségře
Něco na blbnutí - lehátko, hrací deka, houpačka, hrazda, chodítko,
Na nožky - ponožečky, capáčky a bačkůrky,
A něco abych byla parádnice - fůra oblečení

baruska1717
6. říj 2014

asi bych dokoupila čč a vkládačky. malý nosí látkové pleny na doma a mám 60 čč a asi 20 vkládaček a je to tak akorát...taky dost využívám cestovní nepropustnou přebalovací podložku.

sluneccnicee
autor
6. říj 2014

@baruska1717 no já pravě nevěděla kolik

baruska1717
6. říj 2014

a ještě doporučuji separační plenky (např. celulozové, které se dají spláchnout do záchovu)

marecekavendulka
6. říj 2014

vyhoď chodítko

katyxq
6. říj 2014

a taky kromě chodítka vyhoď Pityol - ono je to na ném i napsané, že cokoliv s bórem nepatří malým dětem. Na bačkůrky mi taky přijde extrémně brzo, nevíš, jakou bude dítko potřebovat kdy velikost, co mu bude na nožičce sedět. A taky Aviril prášek bych nebrala, zásypy se pro miminka moc nedoporučuji (kromě zinkových a to jen při velkém zapaření), radši kup v lékárně zinkovou mast (na zarudlé opruzeniny a vyrážky). Dulíky bych asi taky vynechala, obzvlášť, pokud chceš kojit, ještě horší jsou na pokaženi přisátí lahvičky (https://www.modrykonik.cz/jak-kojit 😉). K tomu látkování uřcitě kup separační celulózové plenky a koš (za sebe doporučuju IKEA Filur, ten co má cca 25l, je to akorát na jednu pračku). A místo vlhčených ubrousků bambusové pratelné ubrousky nebo Perlan a ředíci lahvičku a k tomu mycí olejíček (Medvídek Eoné nebo podobny hydrofilní olej). Na mytí miminka určitě ne mýdlo, moc vysušuje, čistá voda postačí.

marecekavendulka
6. říj 2014

@katyxq co je pytiol?

katyxq
6. říj 2014

@marecekavendulka http://www.lekarna.cz/pityol-ung-1x30gm/ (vypichuju "není určen pro děti mladší než l0 let" - je to z důvodu možné otravy bórem, děti jsou na něj velmi citlivé a příznaky otravy jsou dost nespecifické, takže se to obtížně diagnostikuje)

marecekavendulka
6. říj 2014

@katyxq no fuj

talina
6. říj 2014

něco na čištění pupíčku líh a polštářky z buničiny 😉

iq2014w1
Odpověď byla odstraněná
sluneccnicee
autor
6. říj 2014

@katyxq my na pitiolu vyrostli a nejakou ujmu necitim

katyxq
6. říj 2014

@sluneccnicee tehdy se doporučovaly i jiné věci - dnes vyvrácené 😉. Ona to otrava není hned na umření, ale právě jsou to takové drobné potíže, nijak specifické - http://www.edukafarm.cz/data/soubory/casopisy/1... (viz poslední stránka textu - toxicita a nežádoucí účinky)

ev13inka
7. říj 2014

ještě jsem tam neviděla olejíček na mazání po koupeli, my máme slunečnicovej z lékárny, na to utírání zadku doma doporučuju jednorázový žínky(např rossmann), nastříhala sem si je, mám misku z vodou a dají se prát 😀 a líh na pupíček a pro tebe prsní vložky

sonja01
7. říj 2014

v porodnici malému vytírali očička tzv. vodou pro injekční použití - na kousek buničiny, je sterilní, prodává se po malých množstvích obyčejně v lékárnách viz.: http://www.bbraun.cz/cps/rde/xchg/cw-bbraun-cs-...
a pak ještě doporučuji krém nebo mast na bradavky a vyplatilo se mi investovat do Mithra gelu na hojení hráze od Nobilis, jednak člověk nikdy neví a jednak je to i na malá poranění, má antiseptický a hojivý účinek

sluneccnicee
autor
24. říj 2014

@baruska1717 už mám separačky 🙂