Vyprat látkové pleny znovu pro novorozence?
Ahojte, starší dítě má 2 roky, za chvíli mu přibude sourozenec. Samozřejmě peru všechno, co jsem už měla odložené, ale některé věci např. látkové pleny mám stále hezky uložené ve skříni po vyprání a vysušení v sušičce, ale cca poslední rok jich už nepoužívám.. Myslíte, že jich mám raději pro novorozence opět oprat?
@anonym_autor jestli normalne v byte bez mysi a bez parfemu ve skrini, tak bych se na to vykaslala. Na co se ovsem psychicky priprav, je ze nejspis "vylezou fleky." To je takova zahada bavlnenych oblecku a plinek: das je do skrine ciste, nechas je tam rok, dva, tri, ctyri... vytahnes (pripadne vyperes) a nestacis zirat, tu flek tam flek... vse co tam kdy bylo a uz vylo odstraneno, tak se zas objevi. Tak pak zachovej klid, po dvou trech vypranich to zas zmizi. Nejlepe dat susit na slunicko, ale to asi v lednu moc nesezenes.
Ja bych to neprala. Neprala jsem teda ani uskladnene, deti maji mezi sebou 2,5 roku. Ctverce jsem ale pouzivala porad, takze ty prane byly dokolecka.
Také bych neprala pokud jsou dobře uskladnene. Rozhodně nebudou o nic horší než plastovy jednorazovky z drogerie

Ano, vyprala bych na 60 a usušila v sušičce, nežehlila bych.