Zavinovačka, spací pytel, peřinka. Co je lepší?

7of9
1. lis 2015

Zdravím děvčata. Tak tu tak sedím a přemýšlím co je lepší a jak to hlavně dělat hned po porodu. Rodíme červen červenec, bude teplo na zavinovačku ale peřinka (slabší deka) se nedoporučuje kvůli syndromu náhlého úmrtí, a co spací pytel? Prosím a názory, zkušenosti,rady......děkuji 😉

rousse
1. lis 2015

@7of9 já bych pro začátek zavinovačku nezavrhovala - čerstvý novorozeneček chce fakt teplo....kdybych byla před stejnou volbou, pořídím zavinovačku (ne extra teplou - my měli pro naši malou narozenou v únoru péřovou) a jednu takovou tu uplně tenoučkou jen z vrstvy látky.... většinou to zavinutí novorozence pěkně zklidní a je jim to příjemné, takže za mě, i když je léto, zavinovat - pokud by samozřejmě byly velký hice, tak to bych nijak nehrotila

7of9
autor
1. lis 2015

@rousse Děkuji, je fakt že dělají ty slabý ale stejně se bojím aby se nepřehříval. Jestli by pak přišli ty tropy zase tak jsem přemýšlela nad spaním úplně bez. Jen mít něco po ruce kdyby bylo třeba v noci. No z toho udržení správný teploty mám fakt hrůzu vzhledem k tomu jak ty léta vypadaj poslední dobou.

hanve
1. lis 2015

Já i přes ta největší vedra měla malého pevně zavinutého do zavinovačky z merino vlny, na sobě měl jen plínu a tu zavinovačku. Bez ní spal fakt špatně, napevno zavinutý spal jak andílek. Jinak teď máme spací pytel ergo cocoon a nemůžu si to vynachválit, snadno se do něj zabalí (i člověk, který není zběhlý v zavinování), je na zip a má možnost mít ručičky venku. Dělají dvě velikosti a dvě tloušťky materiálu, my máme ten teplejší na teď, nevím, jak moc je ten lehčí teplý nebo ne, nezkoumala jsem. Mají ho třeba v Malvíkovi.

rousse
1. lis 2015

@7of9 já bych to viděla jako @hanve - ty malý miminka se zavinujou hlavně kvůli tomu pocitu "pelíšku", ani ne tak kvůli tomu, aby byly v teple. 9 měsíců jsou v těsném prostoru, v teplíčku a pak najednou sucho, zima, moc hluku, moc volného prostoru, tak aby se jim ten přechod na vnější mód trochu usnadnil. Naše malá byla do 3 měsíců bez zavinovačky vyřízená, rukama se budila ze spaní, no fakt hrůza. A jakmile jsem ji stáhla do zavinky, tak spala jak budulínek. Já bych určitě zavinovačku a tu tenkou zavinku koupila - v nejhorším je pak nepoužité můžete prodat. Mimčo do ní můžete dát jen v plínečce bez oblečení nebo jen v bodynku.

ducik
1. lis 2015

@7of9 lze to udelat i tak, mit zavinku presne vyhlidnutou a manzel, babicky apod. zaukolovane v pozoru, az mavnes. Zavinuti zkouset v tetra osusce (velka plena), a az když se to bude líbit, pořídit zavinovacku. Jsou i děti, které ji nesnesou. V tropech bych jen dávala přes třeba tu osusku, taky může celé léto chcat 😉
Jinak merino určitě super, v zimě hřeje, v létě chladí. Jen je dražší, tak raděj dřív to zkoušení.

petrasipkova1
1. lis 2015

naše malá od narození nesnáší stísněný prostor, takže od narození pod dečkou, v těch tropech co byly letos spala pod plínou, musí mít ruce i nohy roztažené 🙂, když jsem jí po porodu balila do zavinovačky, vydržela to doma dvě noci, třetí se furt kroutila cukala řvala až jsem jí rozdělala a spala hned 🙂, nejlepší by bylo kdyby jsi měla doma tu co byly za nás, že bys to vyzkoušela, ale ono většina miminek to zavinování asi rádo má, to jen my máme takovýho nervouna vzteklouna. 😀 Jinak jsem jí přikrývala fleecovou dekou, teď má takovou měkkounkou z kiku bavlno fleecovou, od narození spí v overálku.

7of9
autor
3. lis 2015

@petrasipkova1 No já se chystám probrat věci na půdě, tam je spousty věcí po nás, takže určitě tam bude i zavinovačka a pokud nebude moc silná, jelikož jsme všichni v zimních obdobích. I když vlastně sestřenka je v srpnu tak by teta mohla poradit, to mě nenapadlo, a bude tam určitě i zavinovačka po ní :D už se do toho musím pustit, at vím co řešit a co ne, nebo mi z toho hrábne.

jbzirafa
3. lis 2015

@7of9 máte spoustu času na pořizování..no ale osobně jsem využila vše co zmiňujete, jen v různých obobích-věku. zavinovačky ze začátku nejvíce, nejrychleji se regulovalo teplo miminka právě s použitím zavinovačky(rachlozavinovačky na suchý zip). když bylo teplo, tak jsem zavinovačku rozepla a mimiko leželo jen na ní, a zas zapnula, když se mi zdálo že je chladno.nemotala jsem ale miminko jako kuklu, mohlo se v zavinovačne protáhnout. dečku přes něj (nebo rozepnutou rychlozavinovačkuklidně také, v porodnici také dávali (ne až po hlahlavu, přes hrudník)toho se nebojte. u spacího pytle záleží jak se rozepíná, aby manipulace byla pro vás a miminko co nejpohodlnější.

jitavrtule
3. lis 2015

@7of9 mám stejnou zkušenost jako @jbzirafa , všechny tři možnosti jsem užila. Rodila jsem v květnu, bylo teplo, přesto ty první týdny malá spala v zavinovací peřince od Outlastu. Ta je fajn i v tom, že má vyndavací vnitřek a dá se z ní udělat slabší varianta, jen látka. Outlast je navíc superfunkční matroš, ve kterém se dítko nepřehřívá ani nepotí - máme doteď několik bodyček a fakt funguje. Jinak zavinutí na housku teda od narození nenávidí, musí mít volné ruce a nejradši spí "na Ježíše".
Podobnou jako tuhle jsme měli, akorát bez těch "pevných zad", nebyl tam žádný molitan a i tak držela tvar dobře:
http://www.littleangel.cz/product/detsky-textil...
Zhruba od 6 týdnů spí v pytlíku, panč z peřinky vyrostla (vykopávala si spodem nohy). I pytlíky jsou v různých tloušťkách, letní/zimní. Na manipulaci nejideálnější jsou ty co mají zip kolem dokola a rozepínací ramínka. Zip na středu a rukávky jsou horší, když do toho chceš obléct už spící dítě.
Dečky se mi moc neosvědčily, leda do kočárku, v noci je buď skope dolu nebo si je na naopak nababouchá nahoru na hlavu - obojí na prd. Když už, tak musí být deka silnější, aby držela na místě, když se prcek hodně hejbe - třeba u nás v posteli si deku neodkope 🙂

kasparek_baby
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
rencatupa
29. lis 2015
Uživatel rencatupa je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od rencatupa.

Já jsem rodila v srpnu a taky byla malá v zavinovačce, já mám značku Baby Matex a určite se nepřehřívala ono ty miminka potřebují teploučku i když nám se to nezdá 🙂

lucikakajik
29. lis 2015

Podle me zavinovacka je nejlepsi varianta pro novorozene, protoze se citi utisnene jako v mamine a dela mu to vetsinou dobre. Co se tyce spaciho pytle ma dcera ho absolutne nesnasela, porad se ji do toho zamotavali nozicky jak chtela kopat a neslo ji to,takze bud zavinovacku, nebo nic:D

soleilll
29. lis 2015

@7of9 V červnu určitě tenká zavinovačka, později můžeš použít i klasickou, na zimu pak spací pytel (záleží, na kolik v okoji topíte). Peřinku bych dala až na další rok.

antoinet
29. lis 2015

Postupně všechno🙂 zavinovačka nemusí být péřová, fajn je například tenká bambusová, tu pak použiješ jako osušku nebo na zakrytí kočárku před sluncem.

kajuska2107
19. srp 2016

Dobrý den, neprodáváte někdo zavinovačku ergococoon tu nejmenší velikost (0-3mes.)? Děkuji 🙂

7of9
autor
28. srp 2016

Tak nakonec jsme byli v zavinovacce jen v porodnici a jelikoz se mu to nelibilo tak doma pak hnizdo a deku ted uz jen volne v postylce pod perinkou.