Zavinovačky x rychlozavinovačky x zavinovací deky

zuzaaaaa
25. únor 2017

Ahojky maminky, jake jsou vase zkusenosti se zavinovackama x rychlozavinovackama x zavinovacimi dekami? Pouzivate?

majaaa82
26. únor 2017

@zuzaaaaa Ahoja, za me jednoznacne rychlozavinovacky. Jsou prakticke a maae mala v nich spala moc rada. Jeste jsme pak s tatovou zenou sily velkou devadesatku, v te spala az do pul roka skoro. Ale jak se zacala hodne vrtet, uz jsem presla na perinu. Mame dchovane klasicke bile zavinovacky po mne i manzelovi, ty jsem pouzivala spis z nouze a nerada, male z toho porad lezly nohy, zamotavala se do tech stahovacich tkanic.

zuzaaaaa
autor
26. únor 2017

@majaaa82 dekuji za odpoved. Hodne u tech rychlozavinovacek ctu, ze maji jen suchy zip, ktery temer nedrzi. Tak se trosku bojim. Rada bych vybrala nekakou pouzitelnou😀

karlajasmine
26. únor 2017

@zuzaaaaa mají jen suchý zip, ale mě se teda nestalo, že by nedržela..

puresin
26. únor 2017

@zuzaaaaa
@karlajasmine
Ono taky zalezi, KDE ten suchac maji, nektere kolem male zabalim a jak je jeste prtava, potrebovala bych utahnout vic, sle tam uz suchac nedosahne. Nebo je zavinovacka hrozne mekka a pri noseni v naruci se ruzne shrnuje a pokrcuje, takze kdyz uz mi konecne dite usne, pri pokladani do postylky ji vzbudim rovnanim zavinovacky, aby nespala na hrbech.
Mam ted doma 4 rychlozavinovacky a dobra je fakt jen jedna. 😒

hermelinah
26. únor 2017

U nás se nejvíc využila rychlo zavinovačka prevazana plenou v pase, myslím, že šlo klukům hlavně o to aby se jich "to" drželo, ale nožičky meli volné 🙂

amazonk4
12. bře 2017

Ahoj, můžu se zeptat zkušenějších, jestli stačí velikost 90x100 tetra či mambusové osušky, když jí chci použít jako zavinovačku v prvních dnech? Nebo to musí být ta 120x120? Mám termín v létě a prý je to lepší než zavinovačka a zároveň aby dítě nebylo volně - že má po porodu ten nepříjemný reflex rozhazování ručičkama. Díky za rady 🙂

muhehehe
12. bře 2017

Mě připadají lepší ty klasické vázací, dají se v různých částech přitáhnout nebo povolit dle potřeby... ta rychlozavinovačka konkrétnímu dítěti buď sedne nebo nesedne a člověk s ní nic moc nenadělá, moc mi to nevyhovovalo (mám doma dvě)... Ale my teda měli dítě těžce nezavinovací... o něco lepší to bylo s vázací než s rychlo, ale stejně kravál... tak šlo děťátko pod peřinku a pohodička 🙂 Druhému dítku (teprve se narodí) chci koupit polovysypanou peřinku, jsem zvědavá jestli mě s tím taky pošle do háje a bude chtít být navolno jako první, nebo bude spokojenější když ho trochu omezím v pohybu 🙂 Většina dětí je zavinutá ráda..

muhehehe
12. bře 2017

@amazonk4 Myslím si, že ta menší by úplně v pohodě měla stačit. Nicméně, viz můj předchozí příspěvek- ne každé dítě to dovede ocenit 🙂) Já jsem se zavinováním všeho druhu (a posléze třeba i s pokusy o nošení v babyvaku) těžce pohořela, dcera to absolutně nesnesla. Ruce občas rozhodila, to ano, to prostě prckové občas dělají, když se třeba leknou, ale nijak ji to netrápilo.

babyrenka
14. bře 2017

@zuzaaaaa : ono hodně záleží na délce suchého zipu, často se stává, že je zip z úsporných důvodů krátký a pak samozřejmě nedrží. Také je dobré při praní rychlozavinovačky zip zapnout. Jednak se od ostřejší části zipu nemůže poškodit tkanina zavinovačky, navíc se při praní nezanese textilním odpadem.
V nabídce jsou i rychlozavinovačky s mašlí k pevnějšímu utažení rychlozavinovačky a tu mašli lze pak ze zavinovačky odepnout.