Železné chodítko "pavouk"
Našla jsem na půďe staré chodítko ještě po mamce. Napadlo mě, že si tam nechám přešít jinou látku u kamarádky. Jenže ta mi to začla rozmlouvat, že to není vůbec dobré pro páteř děťátka. A doktoři jsou obecně proti všem chodítkám. Jaký na to máte názor?

@blahova_andrea presne tak.. u nas taky jen mekka podrzka-capacky(venku mame jen travu, zadne chodniky), bohuzel mesto to je samy beton, ktery uz nuti cloveka se chranit...
Nám v tom dva starší tapkali,třetí se rovnou postavil.my jsme v tom taky vyrostli a jsme OK.když tam prcek nebude trávit deset hodin denně,tak se není čeho bát😉
To je opravdu děsivá pomůcka to chodítko. Už podle té fotky. Viděla jsem v tv jak do něčeho dávali už staršího chlapečka který byl ale postižený, asi po obrně. Ale proboha cpát do toho zdravé dítě nechápu jak může rodiče napadnout. Jsem vděčná mým rodičům, že před třiceti lety měli rozum a už tehdy na to měli stejný názor. Do žádných těchto "super věciček" mě nedávali a jsem zdravá, bez skoliozy, bolesti zad ...
@hz jejda,tak řešit to až ve 14letech je hodně pozdě.Mě pediatr právě řekl,že do těch dvou let to vymizí,a pokud ne,máme přijít,a začne se to řešit.
@evilin tak to máš super,mě taky do chodítka nedávali,ani další tři sourozence,a záda mě bolí šíleně,mám skoliozu,od 14let.Ale já myslím,že to mám z těžkých aktovek(nosila jsem všechny sešity i učebnice najednou,abych nezapomínala),a nosila je na jednom rameni,abych působila "drsněji",později z kabelek.Dnes mi stačí dát plný batoh na záda,a už bolí,a dost,kabelky nenosím kvůli tomu vůbec ☹
@andryyysssek prave,proto na to upozornuji. Hlidat si to a opravdu to resit... synovec to nema az tak vychylene, ale je to videt. A tak velikeho klacka to uz nepreucis, sice vysvetlis, ale jaksi bez velkeho efektu... tak drzim pesti, at je to ok..
@hz to jo,a nemá nějaké problémy kvůli tomu?A děkuji 😉
@andryyysssek problemy nema, ale dnesni generace deti tohoto veku se moc nepohybuje, nesportuje, takze tezko rici, kdyby delal nejaky sport krome lezingu, zda by ho to nejak omezovalo...
edit: vlastne ma jeste ploche nohy-proto asi i ty vlozky do bot..
@hz aha,tak ploché nohy u malého ještě nedají rozpoznat,prý mají všechny děti do určitého věku ploché nohy,než se vyvinou 🙂
@andryyysssek asi jo... je to ale o vyvinu a botach. Ja mam chodidlo ukazkove, krasna klenba, nevpaceny palce(je teda pravda, ze pres leto chodim bosa). Muj muz chudak kladivkove prsty na obou nohach, vybocena pata z osy, prehnana klenba.... uplne se divim, jak mohl v mladi delat atletiku... nejak ho ty nohy moc neomezuji(nebo o tom nemluvi), tchyne krouti samo nad bosymi boty naseho syna ocima... clovek si mysli, ze ma patent na rozum, ale vse ukaze az cas..
Mám dva syny starší byl v chodítku často a chodítko miloval, a mladší protože si všude dolezl v něm být nechtěl. Starší synek má páteř a kyčle v pořádku, a mladší který měl předpisový odstup vývoje jak uvádíte skoliózu, tak asi nebude chyba chodítka že. Spíš bych to přikláněla k tahání těžkých tašek , už od samého začátku nástupu do školy, skolióza se mu totiž začala objevovat okolo osmého roku.

@hz my jedeme jakýsi kompromis. do pevné obuvi na ven má ty berličkové podpůrné vložky a pokud počasí a terén dovolí, tak je co nejvíce bosky. tak nějak jsem se svým selským rozumem vydala střední cestou 😅