3letá RD, návrat do práce po 2 letech, dostanu celý RP?

wawy
22. bře 2016

Ahoj holky, chtěla bych se optat, zda-li máte některá zkušenosti s dřívějším návratem do práce? MD mám na 3roky, ale dostala jsem výhodnou nabídku a zvažuju dřívější návrat do práce, konkrétně po 2letech. Nevíte jak to je se zbývajícím čerpáním "budgetu"? Jestli o těch cca 7tis. příjdu, nebo mi je budou stále vyplácet? V práci by to byl pouze poloviční, nebo 3/4 úvazek.
Kamarádka mi říkala, že mi je budou stále vyplácet dokud nevyčerpám celou výši...taky jsem ale slyšela, že o ně při nástupu do zaměstnání můžu přijít. Budu ráda, když se se mnou podělíte o Vaše zkušenosti a názory.
Díky

kvietorka
22. bře 2016

Muzes pracovat kolik chces, zbytek ti budou vyplacet dokud nevycerpas celou vysi.

mrskato
22. bře 2016

já si taky myslím, že o ty peníze můžeš přijít, ale ruku do ohně za to nedám. Raději se informuj na pracáku. Kdyby ses nechala zaměstnat jako brigádník, myslím, že by to bylo bez problému, ale podle mě nemůžeš čerpat rodičák a být zaměstnaná na hl. prac. poměr. Pokud bys to tak chtěla, bylo by dobré navýšit si rodičák na co nejvíce to jde, to je těch asi 11500Kč, abys ze státu vyždímala co nejvíce.

tulikiss
22. bře 2016

@wawy muzes klidne pracovat a brat rodicak, je tam jen omezeni pokud by bylo dite mladsi 2 let tak nesmi byt ve skolce dele nez tusim 4 hodiny denne.

alboo
22. bře 2016

Pri RD se pravovat muze libovolne a vydelavat taky. Pravuji hned od skonceni MD. Jen se hlida kolik je dite v jeslích, skolicce ale to mam pocit ze plati jem pro mladsi 2let

jituliiii
22. bře 2016

ja jsem mela puvodne na dva roky, po tech dvou letech jsem mela jit do prace, ale prodlouzila jsem si jak RP, tak RD do tri let veku a po mesici mi zamestnavatel volal, jestli bych nenastoupila hned. Prijala jsem to, chodila tedy do prace a rodicak pobirala a dovybrala cely 🙂

kvietorka
22. bře 2016

To omezeni pro skolku a jesle olati jen pro statni, v soukrome skolce nebo jeslich neplati, tam ho muzes mit kolik chces hodin.

wawy
autor
22. bře 2016

Díky holky za info...mám v tom o něco víc jasno:o) malého bych určitě musela dát do soukr. školky, protože ve státní by mi ho asi přebalovat nechtěli:o) Hlavně mě zajímalo, jestli právě budu moct pokrýt školku ze státního, nebo na to bude muset padnout výplata...aby se to vlastně vůbec vyplatilo, se do té práce vracet.

hakanka
22. bře 2016

jen bych doplnila, že pokud budeš na dítě pobírat rodičák, nemáš nárok na ošetřovné. Tj. pokud nastoupíš je výhodnější si rodičák navýšit a vybrat co nejdříve.

alboo
23. bře 2016

@hakanka opravdu, neni na nej narok?

xpila
23. bře 2016

@hakanka Na ošetřovné samozřejmě je nárok. Ošetřovné nahrazuje ušlý příjem,

23363
23. bře 2016

Pardón, ale co je ošetřovné? @hakanka, @xpila

j.a.n.i
23. bře 2016

@kvietorka Není pravda, že by to omezení v soukromých neplatilo, platí tam úplně stejně jako ve státních, pouze lidi spoléhají na to, že se UP nedozví, že tam dítko chodí na déle než smí.

alboo
23. bře 2016

@xpila dekuji. Uz sem se lekla, ze sem neco po.... ocr sem nedávnou pri cerpani RP taky cerpala 🙂

wawy
autor
29. bře 2016

Tak nakonec to vypadá na plnej úvazek, tak doufám, že ani v tomto směru se nic nemění a o RP nepřijdu. Víte, nevíte??:o) děkuju!

xpila
30. bře 2016

@wawy Je to stejné 😉