Brigáda z domova při rodičovské - nemáte tip?
Ahojte holky nevíte o nějaké brigádě z domova? Když jsem na rodičovské
No předně zakladatelka asi není zvědavá na nějaké osobní výpady, a i když se @sudylichozrout pokaždé nesouhlasím, tak jsem na jejím prvním příspěvku nenašla nic ponižujícího či závadného. První osobní výpad, který mě jako "laika" na vaše vztahy padl do oka byl od @kajalka zakončením příspěvku "tak klid".
To jen pohled nestranného člověka, kterého zajímalo původní téma diskuze, nicméně se musel prokousávat něčím na co nebyl zvědavý.
@ahyt No vidíš, já jsem matka na mateřské a taky mám čas. Kromě toho dokážu svůj čas i efektivně využívat k mnoha různým činnostem. Je to fajn schopnost. Ale věřím, že ty ji máš také, jako žena s profesí, které si velmi vážím, jsi to jistě zvládala také.
Neponižuj ani mě. Je mi to nepříjemné. Děkuji.
A Tereza je admin Diskuzí, která sdílí stejný názor jako já.
Chovej se tak, aby tu bylo příjemně všem , aby se nemuseli bát tvých ponižujících příspěvků a mohly pokojně sdílet své dotazy, rady, informace.
Pokud je ti to proti srsti, pak je plno jiných portálů, kde můžeš své ambice prezentovat.
MK je místem pro všechny, nejen vyvolené.
@berenika39 já tedy taky nevidím v té odpovědi nic dehonestujícího a taky si myslím, že defakto tvůrčí psaní není standardní brigáda pro někoho, kdo natolik neví, že hledá radu na MK.
Je to asi jako kdybych já poradila, že mám prima brigádu na audit zdravotnické dokumentace a kontrolu dat ve studiích a někdo by poznamenal, že to není pro každého s je k tomu potřeba zdravotnické vzdělání a atestace. Je dobré nebýt hned vztahovačný.
Tak jsem si úplně nevšimla, že by sudylichozrout někoho ponižovala, jste nějaké nedůtklivé...
Z domova jsou asi možnosti omezené, nějaká správa e-shopů, nahánění klientů po telefonu mě napadá...
@berenika39 Není mi to proti srsti, jen nevím, čím jsem tě ponížila. Bereniko, prosím tě, zkus mi odpovědět naprosto s chladnou hlavou. Klidně cituj. KDE a ČÍM jsem tě ponížila?
A ještě doplňuji. Necítím se být vyvolenou. To mi zase podsouváš něco, co není pravdivé. Proč to děláš?
@sudylichozrout ano, bylo to dostupné na internetu, ale sama bych určitě někam třeba na idnes nevolala, že pro ně chci psát...
@sudylichozrout Řehtat, ne řechtat, na češtinu jsem pes! 😀
@klea81 No a o tom to je. Kdo je šikovný, toho si najdou 🙂
@knuffel Jeeeeeee 😃 No vidíš, i mistr tesař se někdy utne 😀 Jasně, pravdu díš.
@ahyt Kromě toho, že jsem ti psala i soukromou zprávu, se ohradím i zde. Tohle bylo zbytečné, bylo to ad hominem, bylo to úplně... Proč vlastně?
@sudylichozrout Jo, stane se, ale chápej, že jsem Tě musela ponížit, teď z toho nebudeš spát 😁. Takže kdo je tu teď king???
@knuffel Hehe, ano, ted jsem dokonale ponizena 🙂)
@sudylichozrout Já bych do toho neryla, normálně to fakt nedělám, páč má každý nárok, to je jasné, ale v duchu téhle diskuze to nešlo jinak. Celou bych ji smazala, k tématu to beztak už není, jenom to tu plevelím 😀.
@knuffel Ne, mne to fakt nevadi, psala jsem to ve shonu na mobilu a vyrobila (tenisovym slovnikem) lacinou chybu. Vim, jak zo ma byt spravne, ale stejne jsem to tam namastila 🙂) Upozorneni je na miste.
Byt pisu ve velke vetsine pripadu bez chyb, kdyz uz nejakou vyrobim, stoji za to 😀 Legendarni je moje "výdeň" s malym V a Ý 😀 Nase cestinarka na gymplu se me natvrdo zeptala, jestli jsem nemela kocovinu, kdyz jsem to psala 🙂 A to mi bylo 17 🙂)
@sudylichozrout Tak já jsem si tipla, že to dáš v pohodě, jinak z duše nesnáším rejpaly, co místo argumentů ukážou na nějakou pisatelovu hrubku v textu. Mně to žíly v diskuzích nerve, ale novináře bych za to kopala do zadku hned.
@sudylichozrout Ale tos byla přepečlivá, tam už toho vymyslet víc nejde 😂.
@knuffel Naprosto, myslim, ze jsem ten diktat provedla pro nekolik lidi nezapomenutelnym 🙂 Take to u novinaru nesnasim. Mam ale kliku, ze cokoliv napisu, prochazi vzdy jeste pres jazykovou korekturu. Bud tech vydavatelstvi ci agentur, nebo meho externiho, kteremu to davam jako zakazku.
@sudylichozrout Tak na idnes se nezřídka někdo netrefí už v titulku, pak tam jsou velice časté shody podmětu s přísudkem, což už je podle mě fakt vrchol neumětelství. Klasika typu by jste se brzy probojuje i do spisovné češtiny 🤦.
@knuffel Jeee, tesi me, ze jsem nasla spriznenou jazykovou dusi 🙂 Ale tady uz asi spamujeme obstojne. Az budu mit chvili, hodim si na blog nejakou perlicku, kterymi se iDnes hemzi a tam muzeme krafati do aleluuuuja. Hmmm? 🙂
@sudylichozrout Souhlas. Se fším 😀.
@lv kde se neco takovyho dansplasit?to mne teda zajima
@hanka_12345 napiš mystery shopping na google - třeba firma Ipsos.
Nedá mi se nepřidat. S psaním jsem začala až na mateřské, krom populárně vědeckých věcí a fanfiction jsem do té doby nepsala a nemám vzdělání ani ze žurnalistiky, ani bohemistiky, Ale!
Pořád si myslím, že aby to člověk začal dělat, musí na sobě pracovat. I příspěvky do Kůň,přítel člověk, musí mít čtivost, odborný základ a být dobře strukturované. Protože články někam píšeš proto, abys přilákala lidi. Takže je třeba mít to unikátní a navíc i podle nějakých pravidel, díky kterým se stránka bude posouvat výš ve vyhledávačích.
Když vezmu, kolik toho už mám načteno, nakoukáno a absolvovaných webinářů a serminářů a pořád se považuju spíš za juniora...
Prostě ano, píše-li někdo rád, ať se tím živí. Ale ať se vzdělává, aby nedělal ostudu ostatním z oboru;).
Jo a ad výběr- u dost firem vyhrává nejnižší cena, nikoliv talent, což zas na druhou stranu je trochu škoda.
Ad práce z domu - ruční práce typu šití, háčkování, žehlení, pečení, úklid někde; pak třeba rpznos letáků nebo pošty. Práce jako tazatel pro agentury, co dělají průzkumy veřejného mínění. Překladatel, doučování, programování, účetnictví. Výše zmíněné psaní, grafika, správa sociálních sítí. Virtuální asistentka.
Je toho dost, ale u dost z toho na sobě musíš průběžně makat.
@gracinka7 Firmy si najimaji tzv. mystery zakazniky, lidi, kteri chodi nakupovat do jejich obchodu/hotelu/provozovny/etc a sleduji, jestli se k nim zamestnanci chovaji radne. Tito placeni zakaznici mohou klidne vyvolat i konflikt a pak sleduji, jestli prodavac/obsluha... udrzel nervy na uzde. Mystery zakaznik pak dava echo o chovani zamestnancu vedeni. Ti bud davaji odmeny, nebo trestaji, podle toho, jak hodnoceni dopadlo.
Cili ve zkratce, jde o kontrolu chovani zamestnancu vuci zakaznikum v realnem case. Osobne toho nejsem priznivcem, ale na druhou stranu, tahle metoda dokaze odfiltrovat hulvaty z rad zamestnancu. Ve velkem kseftu nelze jejich chovani kontrolovat za provozu jinak.

@berenika39 a trosku se i divim ze pisatelka travi hodiny a hodiny zde na MK.Pise totiz skoro ke kazdemu zde uvedenemu dotazu.Kde na to bere cas???? A jeji odpovědi me casto hodne bavi jak dava najevo ostatnim jak je znala chytra.Ja jsem zde rmtaky casto ale jako důchodkyně mam cas.