icon

Dojíždění do práce s malými dětmi: Je to zvládnutelné?

skororozvedena
27. únor 2023

Milé ženy, jaké jsou vaše zkušenosti s dojížděním? Vždycky jsem si říkala, že nechci dojíždět daleko, tím spíš že bydlím ve velkém městě, kde je hodně příležitostí. Nicméně, zas tak jednoduché to tu s prací taky není. No, a teď se vyskytla nabídka, která mě hodně zaujala z profesního hlediska, ale bylo by tam dojíždění, cca hodinu tam, to samé zpět. Dá se to zvládnout s relativně malými dětmi (1.třída, školka) nebo by to bylo už moc na krev? Důležitá info je, že máme s ex střídavku po týdnu, takže jeden týden bych si mohla hodiny napracovat. Teprve ještě budu zjišťovat konkrétní podmínky, např. možnost home-office , ale asi to nebude nic moc. Asi by bylo možné vyjednat zkrácený úvazek a časem navýšit, to ještě uvidím. Finančně OK, i se současnými cenami benzinu. Ale ten čas, a ty nervy, no.... Taky bych byla více závislá na ostatních lidech (širší rodina, hlídačka). Navíc, přiznám se, že nerada šoféruju v zimě, a tomu bych neunikla. Navíc na Vysočinu..... Tak nevím, zda to mám obrečet a přijmout práci tady v místě bydliště, která pro mě ale znamená profesně velký krok zpět, resp. je to prostě spíš nouzovka. Už druhý týden o tom přemýšlím a občas mi to přijde šílené, občas si říkám, abych si to někdy nevyčítala. Děkuji za VAše zkušenosti, rady, názory.....

Strana
z3
saralinda
28. únor 2023

Já bych to asi zkusila. Jako pozitivum vidím, že týden - kdy máš děti u otce - to řešit nemusíš a můžeš si napracovat nějaké hodiny (i půlhoďka denně je dobrá). Na ten týden, kdy budeš mít děti, bych zkusila vyjednat třeba na 2 dny home office. Dnes je to běžná věc, tak věřím, že home office 2 dny za 2 týdny by pro firmu nemusely být problém. Ono stejně občas budeš mít nemocné děti, tak bys stejně pracovala na home office. U nás teď po covidu musíme být v kanclu 3 dny v týdnu a 2 dny máme home office.

skororozvedena
autor
1. bře 2023

Milé ženy, posílám update. Poté, co jsem předevčírem budila dcerku dřív, jsem si uvědomila, že bych to mohla udělat možná sobě (to vyčerpání a nervy), ale ne jí. Musela bych jí dávat do školky fakt děsně brzo, a ne jednou za čas , ale pořád, každý den. A ona je spáč, ranní vstávání je náročný. Prostě mi to za to nestojí. Neřeknu kdyby nebyla jiná možnost, kdybych byla fakt někde na vesnici, kde lišky dávají dobrou noc. Jenže to tak není, naopak tady je možností hodně. Mimochodem, včera jsem byla na pohovoru v jedné firmě, 5 minut autem od domova. To by byla pohoda! Není to úplně práce snů, ale prostě normální práce v mém oboru, s velmi pěkným platem. Věřím ,že by to mohlo klapnout. Držte mi palce, prosím! 🙂

alena337
2. bře 2023

@skororozvedena rozhodla jste se ♥️ a určitě je to správné rozhodnutí! Hodně štěstí přeji 🙂🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

skororozvedena
autor
2. bře 2023

@alena337 Moc děkuji! 🙂

ferda90
2. bře 2023

@skororozvedena Ahoj, mám práci cca 10 minut autem,20 minut busem. I když jsem neměla ještě dítě, tak jsem nechtěla jinde dojíždět, někde dal. Ačkoliv dal jsou lepší peníze, víc možností, ale nechtěla bych okolo 2 hodin denně trávit na cestách. Raději (za mě, já to tak prostě mám) oželím ty peníze a raději budu mít práci za,, barákem,, jak se říká. Teď máme syna 2 roky a to bych už vůbec nejezdila někam dál. Ale takhle to mám já.

kjajule
2. bře 2023

Jezdila jsem takhle, když jsem měla jen syna. Ráno 45 minut, odpoledne někdy i 1,5hodiny zácpa. Práce mi hodně dávala byla jsem spokojená profesně i finančně opravdu super, ale bohužel nešel HO. Po druhé mateřské už jsem se nevrátila. Ten čas v autě prostě byl na úkor rodiny a dětí. Já jsem si sice plnila své karierní sny, ale rodina na tom byla bitá. Musel se hodně zapojit tatínek a i tak jsem byla více v práci a na cestě než doma. Dělala jsem to 5 let, nelituji hodně mě to profesně posunulo. Nicméně po druhé mateřské jsem vzala práci 10 minut od domu a šla jsem hodně níž jak s penezi tak profesně, navíc mě práce nebaví. Každé má svoje pro i proti, je potřeba to zvážit a obávám se, že ani jedno rozhodnutí nebude to pravé. Přeju hodně štěstí.

codal
4. bře 2023

@skororozvedena držím pěsti, ať se ti tam líbí❤️

vipeta
5. bře 2023

Zkus dojednat nějaké podmínky. Třeba krátký a dlouhý týden, když nemáš zrovna děti. A ten homeoffice. V zimě ty kalamity jsou jen třeba 2 dny, kdy je to nejhorší, tak bys mohla pracovat z domova a nevyjíždět... Asi bych to zkusila, než pak litovat. Starší synek určitě taky pomůže 😉

journals
5. bře 2023

Praha a okolí - normální. Ale v našem případě je jasné, že není možné v sedm odcházet a v šest se zase vracet domů. Takže jeden z nás pak bude muset hledat půlúvazek. Tedy já 😀 full time s rodinou v našem případě není kompatibilní a pokud budou děti malé, dlouho nebude. Děti jsou prioritou 🙂

Strana
z3