Dovolená bez mého vědomí, dá se s tím něco dělat?
Z říjnové výplatní pásky, kterou jsem od zaměstnavatele konečně vydyndala, jsem zjistila, že jsem si vybrala 5 dní dovolené. Věděla jsem předem, že mi vedoucí nacpala 3 dny. Dva dny před nástupem na tuto nedobrovolnou dovolenou jsem měla pracovní úraz, se kterým jsem z dobré vůle nešla k lékaři, ale odešla jsem domů a následující den jsem na radu zástupkyně vedoucí také nepřišla do práce ( vzhledem k povaze úrazu bych tam byla beztak prd platná). Logicky jsem předpokládala, že ten jeden a půl dne budu mít neplacené volno. Místo toho, mi sebrali další dva dny dovolené, aniž by mi to alespoň oznámili. Dá se s tím něco dělat? Popř.mohla bych na základě tohoto podat okamžitou výpověď?
@merope Pořád mám citlivou jizvu, ale moje doktorka by mě stáhla z kůže, kdybych za ní přišla s něčím, co se mi stalo před dvěma měsíci. Já se jí bojím i za normálních okolností ☹
Přes ten inspektorát to nejspíš zkusím. Sesmolím nějak všechny ty prasárny, zkusím získat víc důkazů a celý to nějak sepíšu.
@nutricnihodnota To bydlíš na nějaké vesnici, že si nemůžeš vybrat doktorku nebo jsi tak citlivá na všechny doktory. Já se teda taky občas "bojím" doktorky (zvláště když tam jdu na prevenci po 5 letech 🙂 ), ale ona to s tebou myslí dobře. A hlavně tedy co se týče toho popisu, tak nemusíš za obvoďačkou, můžeš i rovnou na chirurgii, kam tohle patří. Třeba přesně proto, aby se na to podíval.
A ten inspektorát zkus co nejrychleji - čistě z toho důvodu, že tam hrozí nějaké to promlčení, můžeš se klidně v počátku jen informovat a klidně bych i napsala, že ses bála toho, aby s tím neměl problém někdo jiný a tomu určitě problémy dělat nechceš, protože to je kolega (dle českého práva pokud po někom nechceš odškodné, žalovat ho či něco podobného, tak nemusíš - jen nevím, nakolik po něm může zaměstnavatel chtít ty peníze, které by vyplatil tobě - to už fakt záleží na situaci a úraze).
Ahoj no mně se taky něco obdobného stalo denska se dostala vyplatí pásku a koukla sem se a bez mého vědomí abych o tom věděla tak normálně byla sem šoku měla sem dovolenou ale nevím o tom chodila sem normálně do práce a nikdo mi nic neřekl mě to nefér tak když má člověk dovolenou tak ma oni vědět a být doma a ne že mám dovolenou o které nevím a chodím do práce zajímalo by mne co mam dělat jak to řešit protože do tetka to bylo vše pořádku ovšem sem věděla a najdou takovéhle podvod

pokud bych měla prac.úraz, s krví, nenechala bych to jen tak, to si přece nemůžou dovolit přejít! z mých 2 příspěvků to ted vypadá, že jsem nějaká amazonka, vůbec ne, nesmělá, je mi ro nepříjemné, mám neurosu z porad..