Dovolená mezi MD a RD. Jak to prosím je?
Ahoj holky, prosím, máte někdo zkušenost s tímto v roce 2021? Pokratili mi v práci dovolenou, zaplatili mi za rok 2021 pouze poměrnou část za tu dobu co jsem byla na MD, na internetu čtu ale, že i když proběhly změny, tak bych prakticky měla dostat totéž, co dřív, pouze nemusím splnit podmínku že vyberu právě mezi RD a MD.
Jak to prosím je? Nechci se hádat, když nevím, ale zase jde o moje peníze, tak zjišťuji zkušenosti jiných 😉
Moc díky 🙂
a kolik dnů ti tedy chtějí zaplatit?
@majili moc díky, něco jsem teď našla, MD jsem měla do dubna takže smůla no.. Jsem ráda že se aspoň s nikým nemusím hádat, když už teda...
@adula000 já ani nevím, zaplatili o dost míň než měli (jako postaru), vyplatnice nemám ještě..
Jen ty informace na volně přístupných webech jsou k tomuto dost matoucí 🙂
@katule1990 no prave a co teprve ve skolstvi, kde delam mzdy, kdyz se proplacelo 40 dnu, tak to uz opravdu bylo hodne penez. Asi to mam za trest, ze jsem se nad tim vubec pozastavovala 😁😁😁
@jijel ja uz jsem si to nejak predbezne pocitala na pristi rok, ze podle stareho zakona bych mela proplaceno celych 25 dni a ted budu mit asi jen 7. Je to hodne rozdil, ale nenadelame nic 😊 ja jsem rada, ze budu mit miminko, takze penize za dovolenou je posledni, co by me trapilo 😁
@majili joo priority jsou jasné, ale tak je fajn když dostaneš to na co máš dle aktuálního znění zákonů nárok. A teda podle tohoto zdroje https://kalkulacka-materska.cz/2020-narok-na-do... ti náleží dovolená ještě za 20 týdnů RD, takže mě konkrétně by se dovolená měla krátit o cca 7 dní, ne o 18 jak mi pokrátili.. No, jsem zvědavá 🙂
@jijel z dovolením se připíchnu. Článek jsem přečetla a vůbec z něj nejsem moudrá... mám tedy jiný případ. Jsem zaměstnaná na dobu určitou, a to do konce prosince. Mateřská mi ale končí v lednu, takže vybrat si dovolenou nemůžu. Znamená to, že ji dostanu proplacenou nebo mám smůlu a nedostanu nic? Něco jsem si tedy vybrala, ale asi polovina mi zbyla, na mateřskou jsem nastupovala teď a žila na růžovém obláčku, že se v tomto ohledu noc nemění 😃

Bohužel to tak je, že od letošní roku se dovolená, která se čerpá po MD krátí.