Jak se vypořádat s toxickým pracovním prostředím?
Asi jsem si přišla jenom pro podporu při rozhodování. Dělám v sociálních službách, je to azylový dům pro bezdomovce. Pracuji tady 3 roky a jsem z té práce už hodně unavená. Od vedení se cítím nedoceněná, šikana od kolegyň, pomluvy, nefunguje to tady ani jak má podle zákona. Chtějí abych dělala práci 5 lidí, ale za stejný plat.
Začínám už nesnášet některé klienty, vedení i kolegyně. Nefunguje to tady, je to toxický tým.
Tak změn práci, to je jednoduché 🤷♀️
Odejdi, já také končím na konci roku z podobných důvodů, když jsem se rozhodla, že to tak bude, obrovsky se mi ulevilo.
Odejdi, já také končím na konci roku z podobných důvodů, když jsem se rozhodla, že to tak bude, obrovsky se mi ulevilo.
@jarla Taky jsem rozhodnuta odejít, ale jak to vydržet do konce roku?
Nijak, toxické pracovní prostředí je nejlepší opustit. V práci tráví člověk hodně času na to, aby si zvykal na něco, co mu vůbec nevyhovuje a škodí.
Hezký den, ono je těžké opustit práci, přece jen je to změna. Také se pohybuju v oblasti sociální práce a taky jsem byla v toxickém prostředí. Ovšem sama se divím, že jsem tam vydržela rok. Ono bylo málo lidí, tak taky jsem pořád poslouchala, jak to zvládnu...
K tomu to byla hodně zodpovědná práce, kde kdyby přišel průšvih, tak to hezký nebude.
Nicméně, k tomu, jak to tam zvládnout, když dáš výpověd, tak za sebe můžu říct, že to vlastně bylo dobrý období. Už jsem věděla, že půjdu pryč, že to skončí, tak jsem zatnula zuby a ze všech sil jsem dotáhla, co nejvíc šlo.
Což nakonec uznala i vedoucí, která byla tedy toxická osoba sama o sobě. Na jednu stranu se jí nemůžu divit, ale ke konci to byl už docela bossing...
A tedy jsem měla štěstí, že jsem šla hned do nové práce, kde mi ale i tak trvalo ještě půl roku, než jsem se z té předchozí vzpamatovala (rozuměj ustaly ty nejhorší noční můry apod.) Tedy dodnes, nějakých sedm let po té, z toho nemám dobrý pocit, ale je rozhodně dobře, že jsem odešla. Nemá smysl se trápit, i kdyby člověk musel změnit obor. Což jsem tedy nemusela, ale měla jsem štěstí, že jsem se stěhovala za manželem, takže tak.
Vzít nohy na ramena a zdrhat. Já vydržela rok a třičtvrtě a ve zralém věku skoro čtyřiceti let dneska nechápu, proč jsem si to tehdy nechala líbil
Já jsem ve stávající práci 2 a půl roku. Bylo to fajn, než se změnilo vedení. Nová vedoucí vůbec nedodržuje zákon ohledně sociálních služeb, udělala z azylového domu pečovatelskou službu. Navíc z nás děvčata pro všechno.
Já jsem ve stávající práci 2 a půl roku. Bylo to fajn, než se změnilo vedení. Nová vedoucí vůbec nedodržuje zákon ohledně sociálních služeb, udělala z azylového domu pečovatelskou službu. Navíc z nás děvčata pro všechno.
@anonym_autor Ty uz taky zakladas minimálně patou diskuzi a asi ti to tam tedy vyhovuje, když to neřešís...

@anonym_autor řešení je jednoduché - změnit práci.