icon

Jak se vyrovnat s nemožností dělat původní práci?

me_druhe_ja
3. říj 2024

Potřebuju radu, jak se vyrovnat s tím, že zatím nejsem schopna sehnat podobnou práci jako před dětma. Od začátku jsem pracovala na administrativních pozicích s cizima jazykama. Fakturantka, asistentka, později obchodní referentka, logistika, zákaznický servis. Měla jsem na starosti opravdu odpovědné věci, řešila jsem problémy s dodávkama, sháněla jsem papíry, kamióny, řešila jsem reklamace.... Vypracovávala jsem v Excelu všemožné tabulky na výpočty cen, bonusů, reklamaci, abychom si ulehčili práci...Jako jasně, není to asi žádná úplně zarna kariéra, ale byla to samostatná práce, odpovědna a hlavne většinou buď v AJ nebo NJ. Vždycky jsem měla velmi pozitivní odezvu od zákazníků i od nadřízených. Byla jsem spokojená.
No a pak jsem se zamilovala, odešla do Francie, musela se naučit nový jazyk. Hned jsem tu otěhotněla, brzo pak podruhé. Jenže syn má handicap a ja jsem kvůli tomu nemohla začít pracovat někdy po tom roce, roce a půl. Teď jsem doma víc než pět let. Děti, včetně syna, chodí do školky, ale skrz něho a žádnou možnost pomoci s hlídáním si nejsem schopna najít "normální" práci. Ale chci pracovat. Jenže potřebuju něco po,už,ctv a pátek mezi cca 9:15-16....a ne ve školní prázdniny který jsou tu každý 14 dní. Takže jen nějaký nárazový brigády.
Teď jsem narazila na agenturu, která se na to specializuje. Jedná se samozřejmě hlavně o úklidy, dozor ve školních jídelnách, pomoc tam s úklidem, doprovod děti atp.
Dneska dopoledne jsem měla hodinu a půl "školení" s paní ohledně úklidu. Vlastně se dívala, jak uklízím v kanceláři a říkala, co dělám blbě, co mám dělat jinak a tak. A na mě to najednou všechno dopadlo. Jsem si uvědomila, že se 4 jazykama a desetiletou praxi mě někdo napomíná, že jsem špatně utrela mikrovlnku. A není to o tom, že bych temahle typama práce opovrhovala, to vůbec...ale je to pro mě prostě hrozný, že nemůžu dělat co jsem dělala. Vyřídili jsme registraci, takže teď jen čekám, až mi zavolají, že něco mají...
A já teď sedím v autě a brečím, protože si připadám naprosto hrozně a k ničemu. 😭
Ale já fakt pracovat chci, chybí mi to...Vím, že prostě nemám na výběr....

Asi jen potřebuju čas na to, se s tím vyrovnat. Ale je to děsně těžké...:(

Strana
z2
me_druhe_ja
autor
4. říj 2024

@jana_zofie on je Francouz že...navíc tu má 3 děti s ex ještě...sice dvě už jsou dospělí (18 a 21), ale stejně... navíc je obchoďák a fakt dobrej ve svým oboru a tato práce je hlavě o mluvení že....a to by nemohl dělat v češtině....a taky v Paříži je doktor, který je největší odborník na světě přes synovu nemoci a máme takový štěstí v neštěstí, že je sledován u něho ...
Takže zatím prostě návrat do ČR není možný....třeba na důchod, byt v Praze si stále nechávám😀.
Já jsem hlavně nikdy neměla touhy žít někde jinde, já mám ČR hrozně ráda, strašně ráda se vracím a stýská se mi. 🙂 ale zase jsem si zvykla...Ono by to zase bylo jiný, kdyby byl syn zdravej.
No prostě je to život a člověk ho musí brát jak je...

enoli
5. říj 2024

@me_druhe_ja to je mi moc líto. Napadlo mě, co zkusit nabídnout online doučování nebo konverzaci do CR? Minimálně rodiče dětí by po tom sáhli, myslím. A pokud bys byla časově flexibilní, tak i nejspis já. Na AJ pro syna. ZS 3.trida a hraje hokej, takže čas potřebujeme přizpůsobit. A pokud bys do toho šla, mohla bych ti hodit "nabiku" na místní FB skupiny.

jana_zofie
5. říj 2024

@me_druhe_ja mela jsem spis na mysli nejake jine zahranici, treba i frankofonni. Ale jestli ma deti ve Francii a syn odbornika v Parizi, pak to moje uvazovani (asi podvedome smer Belgie, rekla bych, iracionalni slabost, prozmenu moje, podporena nejakou uvahou nad tvou znalosti jazyku) nedava zadny smysl.

me_druhe_ja
autor
5. říj 2024

@jana_zofie Já už se nikam stěhovat nechci, maximálně zpátky. 🙈

me_druhe_ja
autor
5. říj 2024

@enoli jsi hodná, děkuji. Ale já se na tu výuku fakt moc necítím...i když děti... možná hlavně děti....kdysi jsem doučovala děti němčinu a úplně to nebylo ono si myslím....:/

janule0123
5. říj 2024

@me_druhe_ja ber to jako u děti .. rikej si, ze je to jenom období … kamarádka šla za přítelem do zahraničí.. inženýrka v ČR super praxe … v zahraničí zacinala úklidem, pak vedoucí úklidové čety… no a postupně se dostala zpátky do oboru .. a až byla tak nějak zajetá a byla kde byt chtěla … tak se museli stěhovat zpět do ČR 🤣😜tak věř ze je to jenom období a cesta k necemu lepšímu, časem to bude určitě i lepší se synem a ty možnosti budou zas jiný … já měla trosku jiný problém před materskou, ale pocitiy podobný … držím pěsti.. start nemáš jednoduchý, ale zas na sebe budeš časem o to pyšnějši jak si to zvládla …

exbordelar
5. říj 2024

A nebo tvou nynejdi situaci ber jako zapeklity pripad v praci. Strategicky zamestnej cloveka pecujici o osobu blizkou. Dej si deadline, do kdy musis na porade prednest plan. Vsak co, trochu si pohrej 😀

me_druhe_ja
autor
6. říj 2024

@exbordelar Hej, to bych se potřebovala naučit. 😀 Příští týden mám hned první práci, doprovod děti ze školky na oběd a asistence jim. Tak jsem asi vlastně i ráda, že jsem hned něco dostala, i když jen ty 4 dny na 6 hodin celkem, ale furt lepší než ten úklid. 😀

Strana
z2