Jaká je role pomocné kuchařky ve školní jídelně?
Dobrý den,
není tady někdo kdo pracuje jako pomocná kuchařka, nastupuji po 6 letech do práce, takže i když se člověk práce nebojí tak by mě zajímalo jak to tak chodí ve školní jídelně u pomocných kuchařek, řekli mi že se akorát budu hlavně starat o svačiny pro školku pro kterou taky vaří.
Děkuji
Záleží jak velká kuchyň to je a jak to maji organizačně. Dělám přímo ve školní jídelně je nás 5 vaříme 2 jidla cca 500 jídel z toho cca 100 jídel je pro cizí strávníky, které jsou na rozvoz. U nás všichni dělají všechno. Ale Jedná má na starost komplet školku, takže příprava svačin a odnešení do školky, pak úklid po svačinkách, výdej obědu ve školce +úklid, pak u nás ve škole pomoc při výdeji u mytí nádobí.... Ostatní pomocné kuchařky jsou k ruce kuchaři a Hlavní vedoucí, takže příprava zeleniny, loupání vajec, dát vařit přílohy... Pak vakuování na rozvoz a úklid. Bílé a černé nádobí. Pokud je potřeba tak pomůžou i na výdeji.
@martt děkuji a ještě by mě tedy zajímalo jak to funguje jestli ráno hlavní kuchaři rozdají úkoly? Nebo je to automaticky že každý ví. Děkuji
To záleží jak kde někde ráno přijde hlavní kuchař a rozdá úkoly. U nás to už je tak nějak automaticky. Že každá ví co má dělat popřípadě si řekneme co je potřeba udelat nejdříve. Ale my se třeba o tom už většinou domlouváme na konci směny den předem.

U nás v malinké školní jídelně vidím při dozoru na svačině pomocné paní kuchařky třeba u těch svačin/ nápojů a pak ty jednodušší úkony - zelenina, přílohy apod. Porcování masa dělá ta hlavní. Jinak pak při obědě odebírá talíře, předmývá, naskládává myčku apod.