Jaké je to pracovat jako recepční ve firmě?
Ahoj, je mezi vámi někdo, kdo pracuje na pozici recepční? Jak vás ta práce baví, nenudíte se tam? Myslím tím recepční ve firmě, ne v hotelu. A jakou agendu tam máte na starosti?
Prošla jsem v rámci povinných praxí a brigád xy různých firem a troufám si říct, že ta recepční v pravém slova smyslu bývá většinou jen v těch hotelech a velkých mezinárodních korporátech. Ve firmách menších podnikatelů se tou recepční zpravidla myslí nejen recepční, ale také administrativní pracovník a pochůzkář v jednom. Takový člověk pak zvedá telefony, uvádí klienty do kanceláře, zajišťuje občerstvení pro klienty, vyřizuje pochůzky po úřadech, je k ruce ostatním členům teamu, zajišťuje objednávky kancelářských potřeb, apod. A pokud je člověk šikovný, klidně na něj může spadnout i odborná práce. Obvykle tedy na nudu není čas...
Jak je psáno výše. Já pracovala po vysoké škole jako recepční v jedne firmě. V náplní jsem toho měla spoustu : přes evidenci návštěv, odvádění lidí do zasedacích místnosti, vaření kávy, příjmu pošty, objednávání kancelářských potřeb ( tam jsem musela vědět co je třeba objednat), zakládání faktur do systému, přepojování tel hovoru. Určitě bych si vzpomněla ještě na něco 😅 Nuda opravdu nebyla, člověk se vlastně nezastavil 😁
Dělá švagrová a s recepcí to má společného to, že kdo přijde ( přijede se zbožím, materiálem atd) tak ho vpouští a vypouští, popřípadě řekne, kam jít...ale především dělá asistentku vedení, kafevarosku návštěvám, faktury, vyberka, organizováni akcí, doplňování různých věcí ve firmě, kontrolorku určitých oblastí, jako zdravotní materiál a podobně...dost širokej záběr má, protože pokud to není hotel, určitě by se jako pouze vratná v podstatě nudila a byla by dost k ničemu...ale to asi opět záležitost firma od firmy
Je to fajn odrazový můstek pro mladého člověka, aby poznal danou firmu, její strukturu, lidí, způsob práce...
Je to pozice tak na 1-2 roky, šikovná recepční se pak vypracuje na lepší pozici. Ale jsou o takové, které nemají ambice a zůstanou, třeba už mají děti z domu nebo je živí muž. Protože plat bývá samozřejmě mizerný.
Já jsem tuto práci dělala kdysi ve 20 při škole a fakt to byl fajn start. Občas tam byly i stresové momenty a docela mě to otrkalo 🙂
Ahoj holky, moc všem děkuji za odpověď. Už mám za sebou pohovor a je to, jak píšete 😁. Mne od toho právě okolí odrazuje, že se tam budu nudit a mám na víc. Ale při pohovoru mi rovnou řekli, že je to u nich taková startovací pozice a obvykle se ty recepční posouvají pak ve firmě dál.
Ahoj 😊 Pracovala jsem jako recepční ve firmě a bavilo mě to. Každý den byl trochu jiný – telefonáty, e-maily, klienti, administrativa, občas koordinace schůzek. Nuda nehrozila a pořád jsem se něco učila. 👍

Já sice recepční nejsem (byla jsem jen před lety jako firemní recepční na brigádě), ale co tak chytám z okolí, ta práce má dost různou náplň firmu od firmy.