icon

Jaký byl Vaš nejhorší pracovní pohovor? 🤔

kokoska12
3. črc 2020

Ahoj holky, jaky byl Vas nejhorsi pracovni pohovor. Ja byla dneska a mam s toho strasne smisene pocity🤔😅smeju se tomu, ale pripadala jsem si jako blbec... Mam pocit ze i na uklizecku budu zachvili potrebovat skolu🙈🙊

Strana
z4
kokoska12
autor
7. črc 2020

@maci299 dekuji moc za zeptani🙂... Pocit mam dobry... Byly u pohovoru dve pani reditelky jedna jde do duchodu ta by me brala🤔.. ale chtela si asi o tom popovidat s novou pani reditelkou🙂daji mi vedet do konce tydne. Jinak bych tam byla spokojená, delala bych vsechno co me bavi, tim ze mam zahradnickou skolu- starala bych se o zahradu, uklid taky, chodila na prochazky s detma jako druhy dozor at nejde pani ucitelka sama, do kina, a vylety, kdyz nebude chybet nejaka pani uklizecka tak zastup za ni. Ja bych to brala hned🙂byla jsem tam asi pul hodiny coz je velky rozdil, kdyz jsem byla minuly tyden ve skole na pohovor za 4.5 minuty jsem byla venku😂... Ted bude nehorsi cekani😣... 🙏🙏🙏

zelenaesmolda
7. črc 2020

@kokoska12
no,me teda na tom zarazi to,ze bys castecne plnila funkci druhe ucitelky ale plat predpokladam bys mela jako ta uklizecka ci pomocna sila?to mi nepripada moc fer

blondynka400
7. črc 2020

@zelenaesmolda u nás ve školce tedy fungovaly "uklízečky" stejně. Pak si jedna i dodělala školu a stala se učitelkou. Já na tomto modelu nevidím nic špatného 🙂

@kokoska12 tak držím paleček ať to vyjde a čekání je co nejkratší

petrak15
7. črc 2020

@kamino ja mam podobnou zkusenost a vyhodili me v Hostivicich u Prahy. Tenkrat jsem vubec netusila, kde jsem, nebydlela jsem jeste v Praze, hledala jsem praci driv, nez byt.

knuffel
7. črc 2020

@zelenaesmolda Ona ale nebude vykonávat práci učitelky, ona bude pouze dohled. U nás je tenhle model také podobný. Ve škole taky vykonává dohled nad dětmi třeba školník a taky bych neřekla, že plní funkci učitele.
Ale obecně té myšlence rozumím, prostě se bude nějakým způsobem starat o děti, ale za svůj mizerný plat, že by měla dostat víc, tomu rozumím a byla bych pro...

zelenaesmolda
7. črc 2020

@knuffel
pokud jde s detmi na prochazku tak za ne nese zodpovednost,stejne jako druha ucitelka.

@blondynka400
tak z pohledu ditete urcite ne.ono je to ale tak trosku oser od zamestnavatele.

blondynka400
7. črc 2020

@zelenaesmolda a v čem? Dle tabulek mají místo na nějaký počet učitelek a na nějaké množství uklízeček. Plat je jasně daný, to jestli do toho někdo jde je čistě dobrovolné. Takže jaký oser? Nikoho přeci nikdo nenutí .-) A jak bylo napsáno výše, práce je odlišná od učitelek, nemají ani takovou zodpovědnost a atd....

zelenaesmolda
7. črc 2020

@blondynka400
ano,plat je dany a povinnosti taky.proc by uklizecka,ktera ma plat uklizecky mela nahrazovat ucitelku?neni to jeji problem,neni za to zaplacena.

blondynka400
7. črc 2020

@zelenaesmolda v popisu pracovní činnosti určitě bude mít popsané všechny činnosti, které bude vykonávat, dopředu je s tím též seznámena. Pořád tedy nechápu, v čem je problém?.... Jenom to, že se pozice jmenuje uklízečka? Hledáš problémy tam, kde nejsou....

zelenaesmolda
7. črc 2020

@blondynka400
znova-uklizecka by mela plnit sve povinnosti,od toho je taky zaplacena.nemela by zastavat castecne roli ucitelky protoze za to ji zamestnavatel neplati,plati ji jako nekvalifikovanou pracovni silu.A stejne naopak-ucitelka by mela delat svoji praci a nedelat praci uklizecky,proste to neni jeji pracovni napln.
To je stejne jako bys po pokladni chtela at planuje smeny a chod oddeleni.Proc by to delala kdyz ma na tohle manazera,ktery za to bere penize?

jelenice_zavodnice
7. črc 2020

@zelenaesmolda Autorka nebude nest zadnou odpovednost za deti i kdyz se bude ucastnit akci jako jsou prochazky nebo vylety nebo bude nekde jako “dozor”. I kdyz si v jeji nepritomnosti dite rozbije oboci, bude z obliga, veskerou odpovednost nese pouze ucitelka nebo reditelka. To, ze se toho bude a evidentne chce ucastnit dobrovolne, na situaci vubec nic nemeni.

blondynka400
7. črc 2020

@zelenaesmolda ale ona nevykonává žádnou kvalifikovanou práci, pouze pomáhá, vše je řádně zakotveno v popisu pracovní pozice. A to že ty si pod pojmem uklízečka představíš něco je celkem tvůj problém. Mzda je smluvní (ač v tomto případě částečně tabulková), tedy odsouhlasena oběma stranami, když se to jedné nebo druhé nelíbí, můžou PP ukončit.
Chápeš, že když budu chtít dát třeba řediteli mzdu 25 tis (a nebude to pod minimální zaručenou mzdu) je to moje a jeho volba. Nikdo třetí do toho smluvního vztahu nemá co mluvit.

eviicka
7. črc 2020

@zelenaesmolda ona dostane náplň práce Abram bude popis, co bude vykonávat. Podle toho bude zařazena do platového tarifu - takže ty ve velké školce, které jen uklízí mohou mít jinou plat než ty vesnici, které plní i ten dohled. Ohodnotit se to dá i OSOHem, takže tohle je opravdu jen hledání problémů. Pořád oproti učitelce nemusí mít vzdělání, zodpovědnost, nemusí chystat program, papíry... a hlavně pro ni, bude mít mnohem pestřejší a zajímavější práci.

maci299
8. črc 2020

@kokoska12 Tak Vám moc přeju aby to vyšlo🙂

knuffel
8. črc 2020

@zelenaesmolda A myslíš, že učitelka ve školce nikdy neměla v ruce hadr a neklidila nikdy nic po dětech? 🙂 Prostě přijme tu práci s tím, že bude vykonávat někdy dohled. To, jaké podmínky za to bude mít, je na věci domluvy mezi ní a ředitelem. Že si nemůže vyskakovat, je zase věc jiná. Nechce, nemusí, najdou někoho jiného...

zelenaesmolda
8. črc 2020

@knuffel
asi mela v ruce hadr nicmene to neni napln jeji prace.o tom,jestli mela nebo nemela tady vubec nejde rec

knuffel
8. črc 2020

@zelenaesmolda No já si naopak myslím, že do náplně práce učitelky ve školce ten drobný úklid patří. Byť taková hovadina není zúřadovaná v pracovní smlouvě. Ne, opravdu na každý prd nepotřebuju mít lejstro.

jane46
8. črc 2020

Za me nejhorsi pohovory ty co jsem byla na druhe strane 😀 Co obcas prijde, to je des. Staci uz jen cist zivotopisy... Ale pak stret s realitou je zazitek, vydrzet a zustat profi je taky tezke... At uz nevhodne obleceni, chovani, nepripravenost ci lhani v zivotopise...
A pak si ty TOP clovek pozve na test a vsichni pohori u jednoduchych zadani.
Bohuzel priznavam, jak odesli, muselo nekterym hodne hucet v usich 🙊🙈🙉
Pak chodili jeste ta nemakacenka co chtela jen potvrdit, ze je nechceme a to jsem kvetla...

malytlustyhroch
8. črc 2020

@jane46 jen pro zajimavost - proc se nedela test PRED pohovorem?

jane46
8. črc 2020

@malytlustyhroch U nas to byl prakticky test na cca hodinu, kde vybrani ukazali co opravdu umi. Tak to by neslo se vsemi.
Psychotesty jsme jeden cas taky delali, ale taky az po uvodnim pohovoru

jane46
8. črc 2020

@malytlustyhroch Ale tohle "muceni" jsem si prosadila ja. Odmitla jsem prijmout nekoho jen ze rekne, ze to umi... A dikybohu za to. "Pitoma" prace asistentky, ale kdyz ve wordu nenapise ani dopis... A to me sef donutil to udelat lehci, takze zadani znelo "Napiste na magistrat zadost na opravu cesty a vytisknete" (NIKDO to nevytiskl... Asi si mysleli, ze je to tam jen tak). Nebo chlap, co by mohl na tu pozici zaskolovat me, fakt borec... Ale "vytvorte tabulku dotaci v excelu" prisel si pro kalkulacku a misto 10 min si vyplacal celou hodinu.. Holt nikdy nepracoval jako radovy pracovnik a jen vedl tym.

terezia10
8. črc 2020

Já byla před lety na pohovoru v IKEA na prodavačku a byl to pohovor jak snad na manažera . No myslím že na to nezapomenu nikdy .

kokoska12
autor
8. črc 2020

@maci299 dekuji mockrat🙂dam urcite vedet jak to dopadlo... Dneska se neozvali🤔davaji si na cas ... Jako chci delat tuto praci, ale byla bych rada kdyby mi dali vedet protoze mam nejake dalsi nabidky a nechci pak nekoho odmítat 😣🤔 Nejaka pani inzenyrka v jedne firme ve me vidi velke nadeje co vim s doslechu😅 nechci nikoho tahat za nos. 🤔 Ale jistit se musim... V zadnem pripade na pracak nejdu😄

kokoska12
autor
8. črc 2020

@zelenaesmolda
@jelenice_zavodnice holky mam tu napln prace vytisklou je to pozice uklizecky, ale proste kdyz je deti vice rikala ze ucitelka jit sama s nimi na prichazku nemuze, protoze kdyz se neco nedejboze stane tak ucitelka nema cas se starat o ostatni deti... nevim co mam dat jako priklad treba spatne spadne a zlomi si ruku. Tak nejak to bylo mysleno. Když pujde ucitelka na zachod pohlidam deti at neco nevyvedou. Pomuze oblect na vychazku atd. Jinak dela vsechno to co uklizecka dela, vytira, myje hracky, vysava atd. Vse mam rozepsane. Zodpovědnost za deti nese ucitelka neee uklizecka🙂

jelenice_zavodnice
9. črc 2020

@kokoska12 Ano, presne tak to pisu, i kdyz to budes delat, odpovednost neneses.

kokoska12
autor
9. črc 2020

@jelenice_zavodnice jj... Mas pravdu 😉akorat ja budu delat tak prd protože nikdo nevola a ani nepise...maji dat do konce tydne vedet tak snad zitra🤨aspon napisou email ze ne... Ta nejistota je strasna😔

kokoska12
autor
14. črc 2020

Holky tak praci jsem dostala☺️... 😍 Mam radost ze mam o starost mene🙂

maci299
15. črc 2020

@kokoska12 Tak to je super,kolem dětí je vždycky hezká práce.
Ať se daří🙂

zelenaesmolda
15. črc 2020

@kokoska12
tak super 🙂

kokoska12
autor
15. črc 2020

@maci299
@zelenaesmolda dekuji moc holky... Akorat jsem dneska byla pro papiry. Jsou to dve skolky pod jednou reditelkou... Vcera byla druhá skolka otevrena a dneska ji zavreli kvuli korone😣.Korona vir ma pani ucitelka... Doufam ze ten hnus rychle zmizi 😐

Strana
z4