Jaký byl Vaš nejhorší pracovní pohovor? 🤔
Ahoj holky, jaky byl Vas nejhorsi pracovni pohovor. Ja byla dneska a mam s toho strasne smisene pocity🤔😅smeju se tomu, ale pripadala jsem si jako blbec... Mam pocit ze i na uklizecku budu zachvili potrebovat skolu🙈🙊
Nejhorší pohovor v životě byl pro mě assessment. Bylo to na pozici do Graftonu a bylo to pro mě silně ponižující. Hlavně ten skupinový úkol, kde byl ústřední nějaký matematický vzorecek, který bych s trojkami z matiky na gymplu nedala ani omylem. Tím pádem jsem téměř přestala spolupracovat, úplně jsem zamrzla. Nad námi 2 personalisté chodící okolo nás a dělající si poznamky ve mně akorát vzbudili pocit, ze bych opravdu rada odtud vypadla. Zůstala jsem přesto až do konce. Poslední otázka hlavního personalisty "kde - na jaké pozici - si představujete sebe za 10 let" mě opravdu dostala. Tyhle otázky úplně nenávidím.
Také jsem se x-krát nedostala na určité místo - byl prostě vybrán jiný uchazeč. Mno, když vedoucí oddělení nemá VŠ a vedoucí oboru má jiné vzdělání tak chápu, že si hosi pod sebe vysokoškolacku nevezmou, aby se pod nimi náhodou nezačala klepat židle.
Při mém posledním úspěšném pohovoru jsem byla překvapená, jaké zdánlivě maličkosti mohou spolurozhodovat o prijeti... když jsem nervózní, vyschne mi v puse a potřebuju vodu. Dostala jsem na stůl PETku a skleničku. Nalila jsem si, dala PETku na zem, protože jsem přes ni neviděla na svoji již současnou sefovou (diky za ní, je to opravdu úžasný člověk - lidsky i profesne) a ona tuto malickost nesmirne ocenila. Mne to prijde normalni, ale spouste lidem pry bohuzel ne.
Mě pozval renomovaný přednosta klinika na večeři a pokusil se mě dostat do postele 🙈 tehdy mě to naprosto šíleně urazilo, i když on to bral asi jako běžný sport. I bez těch jeho vedlejších aktivit jsem nastoupila (tři roky jsem tam makala jako medička a kolegové by ho asi sežrali, kdyby mě nevzal), vydržela chvíli, protože on byl jako šéf mimořádně neschopný (jako operatér byl ale špičkový) a já v bordelu pracovat neumím. A bonusem nás na té večeři někdo viděl, takže se samozřejmě tvrdilo, že s ním fakt chrápu (stejně jako asi s deseti dalšími kolegy, včetně všech tří mých aktuálních šéfů).
@blondynka400
no to me taky napadlo,ze se jim neco nelibi na me osobne ale nevim co a zadny naborar ti to nerekne...
Není to moje zkušenost, já jsem prakticky pohovor jako takový nikdy nezažila, ale kamarádka se hlásila na pozici sekretářky a personalistika jí vyzvala aby během pohovoru nakreslila svůj vlastní erb, kdyby byla šlechtic a podala jí kelímek s pastelkama. 😂
@zelenaesmolda tak někdy v tom mohou být i antipatie a je lepší to neventilovat, protože to zrovna třeba může urazit či zranit. I kdyz chapu, ze je pro nekoho lepsi znát byť krutou pravdu 🤔
Ja po skole sla na pohovor, nepamatuju uz na jakou to presne bylo pozici. Kazdopadne v zivotopisu jsem mela, ze umim nemecky (zrovna jsem z nemciny odmaturovala 😀 ), ale necekala jsem, ze cely pohovor bude v nemcine, jelikoz pan reditel byl Nemec 🤦♀️ po tehle zkusenosti jsem rekla, ze se uz nikdy nebudu hlasit nekam, kde pozaduji nemcinu.
@leymea
a proc ne?tak asi tezko od tbe rodily mluvci bude pozadovat plynulou znalost jazyka,tim tuplem kdyz vidi,zes zrovna vylezla ze skoly.nahodou je to super prilezitost jak si jazyk zdokonalit.
@zelenaesmolda opravdu to byla hrozna zkusenost. Bylo mi 19 a muj prvni pohovor. A dokonce co jsem jim odeslala zivotopis tak mi hned volali at se za hodinu dostavim. Nakonec jsem nastoupila do prace kde jsem nepotrebovala nemcinu a od te doby jsem vlastne ani nemecky nepromluvila. Dneska bych se uz vubec nedomluvila. Bohuzel.
@leymea
to je prave ta skoda,zes ji nezdokonalila a zapomela
@veroniquecz dekuji 🌺🙂
@zelenaesmolda souhlasim.
@zelenaesmolda já zpětnou vazbu dávám, když si o ní kandidát řekne. A tedy už se mi i stal to, když si neřekl 😀 Když už jsem si fakt nemohla pomoct... Ale ne vždy ta druhá strana dokáže unést pravdu, takže se ani nedivím, že většina lidí HR zpětnou vazbu nedá.
@leymea chápu, že v 19, první pohovor a znalost němčiny na úrovni maturity asi nebyl nejlepší zážitek 😀 Zase za druhou stranu když jsi měla v CV, že umíš německy, potencionální zaměstnavatel za to jaksi nemohl.... 😀
Já šla kdysi, to je tak 25 let určitě, na pohovor na brigádu do copy centra. Dělali z toho šílenou vědu, jak kdyby obsazovali místo generálního ředitele, dvouhodinový pohovor, zkoušeli mě pomalu z programování, dotazy typu kde se vidím za deset let 😆😆 no prostě fraška. Jinak jsem moc pohovorů neabsolvovala, místo jsem za svou kariéru měnila asi třikrát a teď jedu sama na sebe. Ty ostatní už byly normální 😊
@blondynka400
a cos mu rekla?
@zelenaesmolda teď nevím, který případ přesně myslíš 😀
@blondynka400 ja jsem si myslela, ze nemcinu zvladam, proto jsem ji mela v CV. 🙂 no, jsem poucena 😀
@blondynka400
no jak jsi psala,zes dala zpetnou vazbu aniz by si o ni rekl,ze sis nemohla pomoct
@leymea takových bylo a bude.... Hlavní, že už víš 🙂 Podobný jako jazyky je třeba Excel, v CV uvedeno výborná znalost a když se člověk ptá, co v excelu umíte tak odpověď je, tak tu tabulku, nějaký graf a možná i vzoreček. A je jedno, jestli je to základní THP a nebo člověk do top managementu, toto najdeš všude 😀
@zelenaesmolda to se stalo víckrát, ne jen jednou 🙂 Když je to do očí bijící, tak prostě řeknu pravdu, že se to prostě neprotlo. Viz třeba excel výše, nebo jazyk 😀
Jednou jsem tedy i slečně řekla, že se asi trošku minula ve výběru firmy, že nejsme E55. to ale fakt nešlo🙈
@anetka1701 ...muzu se zeptat..pracujes v personalni agenture?
Kdysi do tiskárny. Řekli mi,že jsem na sekretářku stará. Bylo mi 27 let.🙂 Oni za půl roku zkrachovali a já získala práci snů. Potkala jsem tam osudovou lásku a pracuji tam dodnes, už 29 let. Někdy je fakt všechno zlé k něčemu dobré.
@hermanecka dělala jsem tam dřív. Teď jsem už několik let v interním HR...
Nebyl nejhorší, vlastně byl docela fajn, ale jenom taková perlička: Byla jsem na pohovoru, kde byl přítomen i numerolog. 😅 Nevím, co jim tam tehdy vyvěštil, práci jsem nedostala. Jenom když jsem říkala, že jsem byla brigádně v call centru na aktivním prodeji a to bylo pro mne peklo, tak pán mrkl do mřížky a prý že na takové pozice ať se nehlásím, že to vůbec není pro mne. Tak dík, to jsem bez jeho rady fakt netušila. 👍
Asi vsechny pohovory-jsem stresar, ale je pravda,ze kdyz o nic neslo (Ceska pojistovna, kde jsem vedela,ze prodavat fin.produkty nechci, ale chtela jsem zkusit pohovor),tak jsem byla v pohode. Asi nejtrapneji jsem se citila na tajemnou pozici - my jsme neco extra, ale nerekneme co a pak z toho vypadl prodej vstupenek nekde venku. VS vzdelani mi panove museli dat sezrat, ze pro ne nejsem dost dobra - jeden balik lepsi nez druhy. Zeptali se mne jestli umim zapnout pocitac apod. Asi jsem se netvarila moc skromne,protoze me nevzali,ale za tyden mi volali,ze jsem postoupila do dalsiho kola 😂 No groteska hadr. Nejhorsi je,ze dle zivotopisu se treba nikdo ani neozve a to je pak tezke delat dojem.
@arko s tím CV a neozváním se je to těžké... Část lidí ani v dnešní době životopis napsat neumí a pak se diví, že se nikdo neozývá. Druhý problém je ten, když v CV nenajdeš to co hledáš, je to pak prostě ztráta času pro obě strany. A když vidíš, na co kdo dokáže reagovat....
Co je kapitola sama pro sebe je to, že firma nedá zpětnou vazbu, tedy není schopná poslat ani zamítavý mail, to asi nikdy nepochopím.

Me se naopak stavalo,ze mi rekli,ze s vysokou skolou jim brzo utecu, najdu si neco lepsiho ablabla. Co jsem casto slychala,ze pusobim ambiciozne, nevim,co mi budou rikat za par let s tremi detmi 😀😀😀
Ale nedavno jsem v jedne diskuzi napsala,ze mam nejtvrdsi sefy ze vsech,co jsem mela, z cholerika je klidas a vylecit rymu umim behem jednoho dne a v messengru jsem mela pozvani na pozici nakupci do boshe,ze jsem kohosi zaujala 😀😀😀
Pracovala jsem rok v personace a pamatuju si na pana,ktery mi prinesl 4 a4 rucne psaneho zivotopisu,kdyz jsem mu pak rekla,ze se asi na tu praci nehodi,tak mi rekl,ze jsem krava,cv mi vytrhnul z ruky a sel 😀😀😀