Je reálné zvýšení platu o 11 000 korun?
Zdarec lidi chci se zeptat. Myslite že mam šanci aby mne zamestnavatel zvysil po zkušební dobe plat o 11 000 kc ?
Mohu o to zazadat ?
Dekuji
@anndybakkie O 11 000 ne, ale o 10 900 bych si být Tebou řekla.
Proč tu krmit trolla? Profil založený říjen 2021...
@alilali Souhlas, také jsem ve fabrice měla více jak na marketingovém oddělení jednoho známého mediálního domu.. Ale bylo to dáno tím, že jsme měli směny ( což mi naprosto vyhovovalo, jen jsem byla blbá a myslela jsem že se budu mít lépe, což neměla, doteď toho rozhodnutí změnit práci lituji )
@anndybakkie zejména záleží od toho, co děláš a kde děláš, co jste si domluvili během VŘ a nástupu a jaké jsi měla mzdové požadavky a jak je sklouhli a jaký je předpoklad toho, jak to bude vypadat po zkušebce. Pokud teď máš kolem 30 tis, tak 11 je spíše nereálný požadavek. Pokud máš sama nabídnout navýšení mzdy po zkušebce, můžu říci, jen, že odvážnému štěstí přeje, ale také že pýcha předchází pád 😉
@ivaze Promin ale co ma spolecna ma otazka ze zalozenim profilu ?
@anndybakkie No, tak objevuje se tady takový nešvar, že lidi s nově založenými profily, pokládají poněkud ujeté dotazy.
Z jakého důvodu by ti měli po zkušebce zvýšit plat o skoro 50%? Vy jste se tak na začátku domluvili? Obecně, moc bych s tím nepočítala. Viděla bych to tak na 3 tis (tj 10%). Nebo jedině pokud během zkušebky nemáš nárok na nějaké odměny, provize, osobní ohodnocení atd. ale i tam pochybuju, že by to dalo takovou částku.
Jak jsi přišla zrovna na 11 tis?
brala isem ve zkušebce 19 čistýho a po zkušebce jsem také požádala o zvýšení .. Šéf mi sám řekl, ať si teda řeknu kolik .. Když jsem řekla že o 10, tak mi hned řekl, že to mi rozhodně nedá, ale že o 5 jo. Takže jsem pak šla aspoň na 25 čistýho .. Ale jak se říká: "líná huba holý neštěstí" 😂😂😂 takže za mě určitě zkus
@andelka Nene jen mi bylo receno ze po skusebce budu mit zvednut plat. Ale nevim o kolik ja bych chtela o tech 11
@anndybakkie No, chtít můžeš, já bych taky chtěla vyhrát tak 100 mega... Ale při platu 29 tis. vidím to zvednutí tak max o 2-3 tisíce a to ještě není jisté, protože pokud se nepletu, tak Hella vyrábí světla pro auta ne? Jestli jo, tak je to teď dost na pytel, takže by se mohlo taky stát, že nedostaneš přidáno nic.
@anndybakkie Zajímalo by mě, kolik ti je, protože chtít po zkušebce přidat 38%, je dost naivní. Kolik bys jako chtěla brát po x odpracovaných letech? Na tvém místě se na to neptám a počkám, co přidají sami. Tímto požadavkem by sis taky dost mohla do budoucna ublížit. A mimochodem, já měla do srpna hrubého 28100 Kč, od září mi přidali 1000 Kč po 4 odpracovaných letech. Sice v jiné firmě, ale ať máš představu. Můj nástupní plat byl 22000 Kč. A to nám přidávají 1-2 ročně.
V takových firmách stejně jsou často platy pevně dané třídou pracovníka. Pracuji v automotive a téměř všichni tady máme platy stejné, dané kolektivní smlouvou.
Pokud pominu admin pozice
Trochu se vrať do reality, protože chtít po zkušebce takhle zvednout plat s tvým dosavadním příjmem je těžké sci-fi.
@anndybakkie ale to je příliš velký nárůst. To nemůžeš očekávat. Neřekli ti o kolik ti přidají?
Tak to jsem se takhle po ránu zasmála, z platu (Opravdu platu? Tj. státní správa??? Nejde spíš o mzdu?) 29 000 chtít navýšení po zkušebce o 11 000....vrať se na zem, holčičko😉...předpokládám, že to je asi tvoje první zaměstnání vůbec, jinak bys měla aspoň reálnou představu, jak to chodí. Mně (v době 2009/2010) při mém prvním full time zaměstnání po škole po zkušebce nepřidali nic, protože si mě šéf vzal bokem s tím, že firma je na tom blbě se zakázkama (o tom jsme jako zaměstnanci věděli, na poradách se furt řešilo, že klienti neplatí nebo platí pozdě...) a že mi teda nemůže slíbit navýšení, že můžu buď zůstat na svém anebo že teda můžu odejít, pokud s tím nesouhlasím... nechtěla jsem hned po škole mít v kolonce životopisu jedinou pozici, která je ukončena po 3 měsících ve zkušebce, to prostě vypadá fakt blbě, tak jsem souhlasila, že zůstanu i bez navýšení, po 4 měsících jsem nastoupila jinam a tam jsem po zkušebce dostala přidáno nějakých 1800 a byla jsem ráda! Teďka jsem po zkušebce dostala přidáno nějakých 2 600 (zohledněno, že mám zkrácený úvazek, při plném by to bylo tři tisíce) - státní sféra (zde se nejede na požadavky, ale co ti přiklepnou na základě hodnocení a posouzení vedoucího, říct sio11 navrch, můžu si hned pakovat švestky).
@andelka Ne neřekli o kolik..Jen že po zkušebce mi zvednou plat. A já chci žádat o tech 11.
@anndybakkie žádat můžeš ale řeknu ti že pokud to tam na tobě vyloženě nestojí tak z tebe budou mít prdel
@anndybakkie tyjo, hustý. To mě asi tak nějak přidali v nemocnici, když jsem udělala atestaci😂😂😂
@anndybakkie Požádej klidně o 20, aspoň ti připíšou body za pobavení šéfa. Jen pamatuj, že většinou kdo přišel poslední, je první na ráně při propouštění a tohle ti k tomu jenom přispěje.

Já nastoupila do práce březen 2020 a stále jsem na té samé mzdě (snížení daní nepočítám).. byla bych ráda i za 2tis. Každopádně ti to přeji. Záleží u jakého zaměstnavatele děláš a co bylo slíbeno po zkušební době.