icon

Jít na večerní setkání s kolegy: Co byste dělali?

16. led 2025

Jdu si pro radu. V práci mám novou pozici, u které mě podporoval manžel. Je to uz manažerská pozice. Jednou za měsíc se od nás tito "vyšší" lidé scházejí večer v baru. Nyní prizvali i mě. Když jsem to řekla manželovi, vylitl jak čertík z krabičky, že od teď se budu tahat o nocích po barech s chlapama. Jsem mimomestka, tak jsem chtěla přespat u rodičů, abych nemusela na otočku domů a taky abych si mohla dát s nimi drink. Těm chlapům je všem 60+.sly byste nebo ne? Ke své práci je potřebuji, podotýkám.

Strana
z4
alianan
17. led 2025

@tereza0111 Děsivé je brát se ve dvaceti. Ale jo, jestli jsou spolu od dvaceti, tak přece tuplem vědí, co komu vadí a nedělají si to.

"Ze zvedavosti, kdyz je muz na vysoke pozici a jednou za cas zustane na obchodim jednani do noci, tak ti to take prijde, ze ma ve vztahu moc volnosti?"

Tak ještě jednou, můj chlap není na vysoké pozici, ale pokud by musel obchodně jednat, tak ať jedná, ale pokud t možnost je, trvala bych na spaní doma. A jak ho znám tak stejně by to viděl on kdybych byla na tom místě já. Toto není o pohlaví.

@ai30 Mě přijde náš vztah fajn, však jsme spolu víc než dvacet let.😉

lenerka1
17. led 2025

Uf, nesnesla bych, aby mi chlap dělal scény kvůli služební cestě nebo posezení s kolegy. Já věřím jemu a on věří mi. Ale tohle jsme si vyříkali už na začátku vztahu. Takže já bych šla, i přespala u rodičů a muž by s tím neměl problém. Stejně naopak, když má muž akci s kolegyněmi (on pracuje v ženském já v mužském kolektivu), tak jde a zůstává jak on uzná za vhodné a mě nenapadne ho podezírat z nepravostí.

j.a.n.i
17. led 2025

@alianan No, ono to bude tak, ze jste, akorát se to ještě neprojevilo, neb jste zatim, ani jeden nikde prespat nechtel.

glitterglue
17. led 2025

Společenské aktivity k určitému typu prac. pozic patří a není to zábava, ale pořád PRÁCE (navazování / udržování vztahů, získávání informací atd atd.). Takovou práci máme já i muž a jak to tu čtu, začínám si o to víc vážit důvěry, která mezi námi je. Ani by mě nenapadlo hnát manžela že služební cesty domů, pokud pro něj je praktičtější spát na místě, a naopak i on má důvěru ve mě. A to jsou hotely a ty bys spala u svých vlastních rodičů, proboha. Trvala bych si na tom.

erchia
17. led 2025

K tvé práci to evidentně patří, tak proč ne 🙂
A teda s tím přespáním u rodičů bych už vůbec problém neviděla. Bylo by pro mě důležitější, že bych se nemusela tolik bát, aby v pořádku dojel domů.
Obzvlášt v zimním období, kdy můžou být namrzlé silnice a tak...
Jasně, stát se může cokoli, kdykoli, ale určitě bych si to pak o to víc vyčítala, kdyby nedej bože...
A teda u nás třeba jsem i delší dobu u rodičů, jo, je nám trochu smutno, ale manžel doma stihne dost věcí a já si taky zařídím nějaký věci, doktory a tak.

mimco
17. led 2025

@llluckaaa přespání je trochu moc?
Tvl., kdyby se ke mě někdo takhle choval a za něco tak triviálního mi dělal doma dusno, tak to by něco zažil.
Dospělá žena, matka, navíc pracující se má doprošovat a přizpůsobovat, už tak narvaný život povinnostmi, vrtochům žárlivého ko.ota.

martina8084
17. led 2025

@llluckaaa vždyť by přespala u rodičů, co je na tom trochu moc?

marimanta
17. led 2025

Jednou za měsíc... de facto pracovní posezení. Za mě úplně v pořádku. Jednou týdně by mi to asi trochu vadilo, ale jedenkrát měsíčně...?! Rada, že si to měli vyjasnit... jakože na začátku vztahu měli probrat všechny hypotetické situace, které mohou nastat?
Ale vidim tu druhou stranu, u nás to bylo podobně, ex mě taky v kde čem podporoval, zejména, když z toho mohl být benefit (tady třeba vyšší plat), ale jakmile se ho to začalo nějak dotýkat, podpora rychle skončila a nastal opak. Jak to dopadlo, mám na profilu.

tereza0111
17. led 2025

@alianan zda se, ze mame odlisny pohled na vec.

Me tvani na spani doma prijde v tomto pripade jako velke sobectvi. kdyz ma moznost bezpecne prespat u rodicu. Kdyz bych si zkusila udelat objektivni nahled tak mi vyjde:
1/
-nebude muset ridit pozde v noci, unaveny a s rizikem nehody
- nezatizi to rodinny rozpocet pripadnym taxikem, neni to spani v hotelu, kde bych videla mozna "zbytecne" vydaje
- manzelovi rodice by meli radost, ze si s nim rano daji kafe a prohodi rychlou rec nez zase vyrazi do prace.

2/ nevyhody - budu muset byt v posteli 1 noc v mesici sama (osobne to davam do kategorie vyhoda, budu se roztahovat a doufat, ze se tam nenasunou deti)

To neoduvosnis jinak nez sobectvim pripadne neduverou. Ani jedno z toho do zdraveho vztahu nepatri

Kazde manzelstvi je jine, kazdy je spokojeny se svym manzelstvim. Preju ti, ze spokojena jsi. Autorka prispevku ale popisuje naprosto beznou situaci, ktera ji v manzelstvi dela problem. to moc fajn neni. Jen si rict "dobre, tobe to bezduvodne vadi, tak ja se prace na kterou jsem tvrde pracovala vzdam" se mi nezda jako dobre reseni

mimco
17. led 2025

@tereza0111 já v tom vždycky vidím žárlivost, majetnictví, nadřazenost a taky trochu, podle sebe-soudím tebe…

zmrzlinka
17. led 2025

Manžel je taky manažer.To jsou každou chvíli nějaké večeře,drinky , služební cesty.Proste to k té práci patří.Bude se s tím manžel muset smířit.

autor
17. led 2025

@ai30 děkuji, nenapadlo mě, že přespání u rodičů by měl být problém pro někoho. Koukám, že tady pro hodně lidí je. Abych to dodala ještě na druhou stranu, on jezdí po festivalech s přespáním, jak v létě tak i přes rok. a neřeknu mu ani slovo.

autor
17. led 2025

@mimco no, mám stejný názor, děkuju

autor
17. led 2025

@glitterglue važ si ho, ano. A dekuju

autor
17. led 2025

@alianan takže ve 20 jsme měli spolu řešit otázky, které se nám mohou stát za X let. Jasně. To mě nenapadlo. A rovnou se rozvést kvůli tomuhle mi přijde úsměvné

autor
17. led 2025

@zmrzlinka snad, díky 🙏

te_reza
17. led 2025

Šla bych. Přespání u rodičů snad ani není přespání mimo domov, ne?😅 Manžel ať si vezme prášek 😆

autor
17. led 2025

@te_reza mě tohle na jednu stranu hodně uráží.. Kdybych ho chtěla podvádět, tak by to nebylo asi takhle, ne?

te_reza
17. led 2025

Hele my to takhle nemáme. Zrovna dnes mi drahý oznámil, že příští pátek jede na párty a bude tam pravděpodobně spát. Jezdí takhle několikrát. Možnosti pelešit se tam by měl. To je ale kdykoliv a kdekoliv, když člověk chce. Takže tak. Já to beru jako svoje volno, kdy se nerušeně vyvalím u telky nebo jdu brzo spát 😂

levandule_k
17. led 2025

Kdyby partner vylítl jak čertík z krabičky a chtěl mi zatrhnout drink s kolegy a následné přespání u rodičů, tak bych vylítla jak čertík z krabičky já, jestli je normální on mi zakazovat pracovní neformální schůzky s kolegy a navíc tohle ke své práci potřebuji.

Posezení s kolegy byť je v baru je vždy částečně pracovní, protože se řeší i pracovní věci méně formálně, probírají se nějaké věci a navíc se navazují i dobré vztahy, což zlepšuje komunikaci. Tím, že bys nešla, tak by ses zbytečně znevýhodňovala a vyčleňovala.

Jdi. Jako možná bude brblat, ale buď si zvykne, nebo ne. Kdyby jsi nešla a ustoupila mu, aby byl klid, tak stejně bys časem neměla klid a harmonický vztah, protože tohle se stupňuje. Začalo by mu vadit i něco jiného třeba to, že mluvíš s tatínkem dítěte, které se kamarádí s tvým dítětem, se svým spolužákem.

My jsme teď měli povánoční večírek i s přespáním. To by se tvůj manžel asi zcvoknul a kolegy mám různě staré v rozmezí cca 35-63. Manžel mi řekl, ať si to užiji a dám vědět, že jsem dobře dojela.

kakba
17. led 2025

Jasne, ze sla a jasne, ze prespala. Kdyby ses chtela pelesit, muzes to snad delat i v praci na zachode😀, nepotrebujes k tomu vecerni drink. Sama chodim na takove akce, bez muze, spim na hotelu a to to mame ve stejnem meste kde bydlim. Nejsem nici majetek, s muzem se o vdem bavime a duverujeme si.

autor
17. led 2025

@levandule_k
@kakba díky holky. Je fajn se bavit s někým, kdo ví, o čem to je

verciiik
17. led 2025

Fakt ziram, ze je pro nekoho prespani u rodicu misto 4h cesty tam a zpet provokace manzela.😱 jak znam sveho muze, spis by mi to prespani sam vnuknul, aby mohl byt v klidu, ze nebudu pozde v noci zbytecne cestovat.

autor
17. led 2025

@verciiik to je hezký, važ si toho. A upřímně taky jsem koukala..

journals
17. led 2025

@verciiik přijde mi to dost smutné, že to někdo považuje za provokaci 😣

terka_37
18. led 2025

Jasně že bych chodila, kdybych já chtěla a stejně tak bych prespala u rodičů. Názory, že spaní je moc jsou za mě úplně mimo. Já si naštěstí můžu dělat, co chci, jet kam chci, přespat kde chci. Stejně tak můj manžel. Nutno říct, že jsme spolu 20 let a ani jeden z nás tě volnosti nikdy nezneuzil. Když se nevidíme, tak se na sebe o to víc těšíme🙂

kamino
18. led 2025

Já jsem tak šťastná, že mám tolerantního a vstřícného chlapíka a děkuji za každou takovou diskuzi, kdy si uvědomím, jaké mám asi štěstí (nebo jsem zkrátka hooodně dlouho vybírala 🙂 ) Omezovat mě někdo v tom, jestli jednou za měsíc jedu na pracovní večeři a zvlášť, když mám v místě rodiče, takže bezpečné přespání zadara zajištěno? Předpokládám, že na vyšší pozici se váže i vyšší plat, že? Ten manželovi předpokládám nevadí, co? Není v tom náhodou trochu i nějaký mindrák? Asi by to chtělo u pána zapracovat na sebevědomí 🙂

camillaq
18. led 2025

Já bych šla a přespání u rodičů je myslím ta nejlepší možnost. Mnohem lepší než jet v noci domů a ráno zpět. Kdyby to mělo být přespání u kolegy, tak bych chápala, že mu to vadí.

veronicka89
18. led 2025

Jako nereknu ze se tohle resi v 16..v 18...ale v manzelstvi?
Co je to za vztah ? Za manzelstvi? Za duveru ?

jajulin
19. led 2025

A až budeš vyslána na služební cestu s kolegou, tak bude manžel dělat co?
Mám to stejne jako @zmrzlinka , u nás jsou pracovní večeře, služebky, teambuildingy každou chvíli. Kdyby měl manžel možnost po večírku někde přespat, budu první, která ho na to navede, protože je to bezpečnější než unavený řídít a hned ráno zase zpět. Jakou měl manžel představu o tvé práci, když tě nejdřív podporoval?

Strana
z4