Jsem na nemocenské, můžu na pohřeb mimo vycházky?

radus90
11. dub 2015

Ahojte, asi to nepatri do teto kategorie, ale vhodnejsi jsem nenasla...prosim vas, potrebuju poradit, manzelovi umrel deda, jenze pohreb je v dobu mimo mych vychazek (asi hodinovy rozdil), muzu na neho jit?Co kdyz prijde kontrola?? Prijde mi hrozne sobecke se nerozloucit...nemate nekdo nejakou radu?Nevite jak to je s pohrbem a nemocenskou??
Dekuji za odpovedi.

verusak87
11. dub 2015

Ahoj, zavolej svojí gynekoložce, že chceš na ten den změnu doby vycházek a ona to nahlásí sociálce.

evulina77
11. dub 2015

@radus90 být tebou tak na pohřeb ve tvém stavu nejdu. Bude to hodně emočně vypjaté, bude to dlouho trvat, můžeš tam nachladnout apod.
Jinak pokud opravdu chceš jít, domluv se na rovinu s gynekologem, ale zvaž to...

zo_ja
11. dub 2015

SOuhlas s @verusak87, to je výjjimečná situace, kterou dr. pochopí.

@evulina77 no ono je normální a v pořádku, že starší lidé umírají. Tabuizace smrti, dosuouvání smrti za plentu a nemoci do ústavů nechá holt následky, ale ve skutečnosti mnoho lidí trpí daleko víc tím, že se nemohli nebo nešli rozloučit než tím, že si na pohřbu popláčou.
Dát průchod smutku je totiž jediná správná cesta, jak se s tím vypořádat.

kalo
11. dub 2015

@radus90 Těhotné na pohřby chodit nemají

radus90
autor
11. dub 2015

Dekuji za nazory holky, zavolam si o zmenu vychazek, nevedela jsem,ze to jde ...chapu, ze pro tehotnou to muze byt stresujici, ale jsem na to pripravena.Jak rika @zo_ja pak by me mrzelo, ze jsem nesla, nejak to zvladnu, budu muset, prijde mi nefer se nerozloucit

luj89
11. dub 2015

@kalo Proč?

radus90
autor
11. dub 2015

@luj89 To by me taky zajimalo...

elinka89
11. dub 2015

Nechci být za rejpalku, ale taky by mě zajímalo proč by těhotný na pohřeb neměly chodit? Já ve 33.tt byla na pohřbu svého táty, stresu bylo až až ☹ taky jsem byla na nemocenský a vycházky jsem teda neřešila, vůbec mě to tenkrát nenapadlo 😅
@radus90 jestli se chceš s dědečkem rozloučit, nic ti v tom nebrání. Jinak změna vycházek je v pohodě, volala jsem kvůli tomu na z gyndu snad každý měsíc 😉

aani
11. dub 2015

Holky já byla v lednu na pohřbu své maminky,bylo to těžké a ještě stále je.Neumím si představit,pokud se jedná o pohřeb člověka blízkého ,milovaného nikdy bych neváhala.Je to pro mne prioritní.Miminko pokud je dobře založené nic by se stát nemělo.Bohužel i velký smutek a žal po našich blízcích patří k životu také.Každopádně je to moc těžké.

hanka_12345
19. zář 2019

@radus90 to bude zase nejaky moudro beztak 🤔😂

codal
19. zář 2019

Byla jsem ve 30. Týdnu na pohřbu táty, vůbec celé těhotenství jsem kvůli tomu proplakala, protože umřel pár dní po tom, co jsem mu to řekla. Dcera se narodila ve stejný měsíc, ve stejném znamení jako on, jen pár dní před jeho narozeninami. Jsou spojeni, i když se nikdy nepotkali. Nikdy bych si neodpustila, kdybych se nešla rozloučit, byl to milovaný tatínek. Dcera tím nijak neutrpěla, bylo to vysmátý miminko, které skoro neplakalo.