Neschopenka, můžu jít k zaměstnavateli mimo vycházky?

wrbka
23. bře 2015

Ahoj jsem v dlouhodobe pracovni neschopnosti, kvuli rizikovemu povolání a z toho pramenicich zdravotnich problémů v těhotenství. Vychazky mam od 13-19hod. Ale tady nastava problém. Když potřebuji odvezt listek na penize do zaměstnání potřebuji tam jit dopoledne a to nemam vychazky... zbytecne si je nechci přehazovat protože jinak dopoledne nikam nechodim. Ale v jednu uz sefovou nedohonim. Muzu k zamestnavateli jit i mimo vychazky? A to same s doktorem. musim si pro ten listek na penize jit jen o vychazkach? Jak se to resi kdyz prijde kontrola? Dekuju moc.

madre1
23. bře 2015

@wrbka ,......................pokud jdeš k lékaři kvůli sobě(gynekologie,obvodní,zubař apd.),tak můžeš kdykoliv během dne.Ale ohledně lístku na peníze a jiného vyřizování v zaměstnání nebo na úřadech,se to netýká.Já to vždy řešila zasíláním doporučeného psaní na adresu firmy,kde jsem zaměstnaná.Vyšlo mě to cenově stejně,jako kdybych si musela kupovat lístky na MHD a navíc mi to ušetřilo čas i námahu 🙂
Stejným způsobem jsme s účetní postupovaly se zasíláním papírů na daně,vyplatních pásek,evidenční důch.listů apd. 😉

kkathuska
24. bře 2015

taky jsem zatím na nemocenské, naštěstí už mi ale začne mateřská.. přesně jak říká madre1, k doktorovi můžeš jít kdykoliv i mimo vycházky.. ale zaměstnavatele se to netýká. já naštěstí zastihnu vedoucí i odpo, jinak bych to taky asi řešila posláním doporučeného dopisu.. někdo vycházky neřeší a nedodržuje a šel by tam třeba i mimo ně, ale já jsem taková poctivka a říkám si, že mi to za to nestojí. naštěstí nejsem na nemocenské dlouho, jen necelý měsíc. kontrola zatím žádná nepřišla.

virgilka
2. dub 2015

A jak je to prosím ,když potřebuji jít k lékařce s dcerou? Musím také jen ,když mám vycházky? Děkuji 🙂

madre1
3. dub 2015

@virgilka ,...................ano-pouze v čase vycházek.To samé platí,když máte ošetřovačku na dítě-můžete s ním pouze k jeho lékaři,nikoliv ke svému 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru