icon

Kamarádství na pracovišti. Hledáte přátelé, nebo preferujete samotu?

3. zář 2024

Hezky vecer vsem,
hledate si v praci kamaradstvi a nebo chodite jen do prace?Vadilo by vam,kdyby jste se tam moc nebavili,nebo nevadilo?

95newmommy2020
3. zář 2024

Já jsem kamarádská, takže spíš se snažím spřátelit.. Jsem v HR týmu, ale mám na sobě agendu náboru na kterou jsem sama. Moje kolegyně dělají buď mzdy nebo smlouvy a jsou oddělené. Takže s nimi chodím někdy na oběd, pokud nejsem někde mimo naší centrálu. Což se děje.
Ale jako recruiterka mám tu výhodu, že například vítám nováčky a vídám je i na pracovišti, takže tam se snažím vytipovat si někoho v plus minus mém věku a navázat přátelství. A celkem se to i daří.

hennrietta
3. zář 2024

Chodím do práce a s někým si tam popovídám víc, s někým zase méně. Ale pořád to jsou kolegové a do přátelství to má daleko... I když jsem si u nás v práci našla manžela. 😄

sorboni30
3. zář 2024

Pokud je v práci dobrý kolektiv, lépe se pracuje. Člověk se zasměje, občas prohodí pár slov o dětech, rodině atd.. Když je v práci dusno, odráží se to pak na náladě človeka, zdraví...Takže já měla vždy v práci kamarády se kterými jsme pak zašli občas někam na kafe

janule0123
3. zář 2024

Nehledam, ale našla jsem … za me je ještě rozdíl jestli cíleně hledas kamarádky nebo spis přátelsky kolektiv .. vadilo by me přijít do práce a udělat si svoje… a s nikým se nebavit … ale ze startu bych to kvůli tomu neodsuzovala… z me zkušenosti - kolegové ke kterým se hledala ta cesta dyl, byli nakonec ti správní … ati co byli na startu přátelští a zábavní … tak to me trčel nůž ze zad🤣🤣 nerikam ze všichni … ale pozor i na to ze začátku než se rozkoukas a poznáš to tam.. jinak v moji praci je důležitý aby všichni fungovali jako tým, takže je předpokladem i nejaka ta přátelská atmosféra a pokud člověk nenapadne do kolektivu, tak to nefunguje…

autor
3. zář 2024

U nas prave nejsou komunikativni.Ja jsem tez velmi pratelska,ale oni nemaji zajem no🥲

konidana
3. zář 2024

Nehledam v praci kamaradstvi, ake dobry kolektiv je pro mne nutnost. Vzdy se casem najde jeden nebo nekolik lidi s kym si vic sednu a i pokecame. Rozhodne to ale neni denne, mi staci treba i 1x za mesic atp

simkrk
3. zář 2024

Já bych řekla, že taky záleží hodně co/kde člověk dělá a jak velký tam je kolektiv a celkově jak to tam funguje.. 😊
Když jsem chodila na brigádu do fabriky, tak prostě člověk si tam pokeca o přestávce, ale to je vše.. 😊Tam to asi nevidim nějak na vytváření kamarádstvi..
Pak už jsem měla pouze malý kolektiv...a vždy kamarádství vzniklo.. 😊 S holkama se občas vídáme ale prostě nějak s tím časem to je složité.. 🤷😃 A v nynější práci bych řekla, že moje přímá kolegyně co s ní mam směnu, tak jsme fakt kamaradky.. 😊 Už dobře se známe za těch 5let,ledascos o sobě víme a když se něco děje tak to ja sobě poznáme.. 😃😊Máme dovolený a prostě vždycky si napíšeme. 😊 A někdy opravdu prokecáme celou směnu, že by jsme i obchod mohly zavřít.. 😃🤣

biciklissie
4. zář 2024

Já bych řekla taková zlatá střední cesta. Ne přátelství, ale dobré vztahy. Prostě dobrý kolektiv. Ovšem úplně nestojím o přesah do soukromí. Popovídat si v práci, ale volný čas bych společně trávit nechtěla. To už by fakt muselo být. Nějak to trochu sama odděluji. Ani nechci, pokud nemusím, intenzivně netrávím s nikým čas v práci, takže na obědy chodím společně jen občas a tak dále.

izz76
4. zář 2024

Nehledám,ale pokud je v práci přátelsky kolektiv, pracuje se lépe. Nemusí to být kamarádi s kterými se vídám i mimo práci, stačí když je dobra atmosféra,dokážeme si popovídat,zajít spolu na obed.

cilkat
4. zář 2024

Jelikož dělám ve vzdělávání, potřebuju být s kolegy "na jedné vlně". Není to přátelství typu že bych s nimi chtěla třeba jezdit na dovolené a trávit volný čas, ale spíš fakt podobný přístup k životu.

me_druhe_ja
4. zář 2024

Ja měla dvě práce, kde jsem byla víceméně sama nebo jen s jednou o dost starší kolegyni (dohromady jsem tam byla 10 let) a tam jsem byla logicky vlastně sama. Pak jsem přestoupila do velke firmy a zrovna jsem se trefila na fakt super kolektiv včetně přímé nadřízené a generálního ředitele pro střední Evropu. Fakt napříč odděleníma byli skoro všichni super, já jsem taky strašně společenska, začala jsem organizovat společné výběhy jednou za týden po práci, s nejbližšíma jsme chodili na pivo, party....team buildingy byly boží....fakt super. S kolegyní, co jsme byly spolu na Rakousko, jsme se fakt hodně spřátelily. Byla jsem tam dva a půl roku, teď jsem pryč 5 let, žiju v zahraničí a teď jsem byla v Praze o prázdninách a 4 kolegyně jsem viděla, byly jsme na obědě, pokecaly...🙂 super.🙂 dvě tam pořád pracují a teď už to zdaleka není jako tehdy. Měla jsem fakt štěstí na super lidi tenkrát.
Asi by mě dost mrzelo, kdyby to bylo jinak...

mourovatakocka
4. zář 2024

Zajímavá otázka. Ráda se přátelím s kolegy, je to společenský kontakt a přece jen chodit někam x hodin mlčet a vrhat na sebe kosé pohledy, to by mi nedělalo dobře. Současně mám ale na paměti heslo mojí babičky - kolegyně z práce je kolegyně, ne kamarádka. Což neznamená nepřátelit se, ale být více než běžně opatrný se sdílením informací.

drzticka81
4. zář 2024

Ja jsem pratelska osoba, pracuji ve skolstvi, jsem tam ted 17 let a mame velmi pratelsky kolektiv - s hodne kolegynemi jsme kamaradky, ktere travi 8spolu i volny cas - i kdyz mam rodinu s detmi8. Jako aktivne pratelstvi nehledam nikde, ale mou povahou si ty kamaradky najdu temer vsude. Jsem komunikativni a myslim, ze si umim popovidat skoro s kazdym.8

kamino
4. zář 2024

Pro mě je kolektiv to nejpodstatnější. Peníze vydělám i jako OSVČ, ale do práce se chodím socializovat 🙂 Naštěstí jsem našla práci a lidi kolem sebe, si to sedlo jak Pr.. na hrnec, nedovedu si představit, jestli třeba příští rok ředitelka na mě nesežene peníze, jelikož by mi ti lidé strašně chyběli ( i když se stýkáme i v soukromi ) Společné táboráky s kytarou, večeře, výjezdy.. jsem tam třetí rok a doufám, že se to bude pokračovat 🙂

barumrallyebum
7. zář 2024

Ano, kde jinde si je ve 40 letech hledat? Jsem bud v praci nebo doma. Driv jsem mela kamaradky dalsi maminky z hriste a sousedky, ale pak jsme se odstehovali..