Když nedodržím vycházky na PN, co mi můžou udělat?
Holky prosím Vás, kdybych byla doma na nemocenské na rizikovým, nedodržela vycházky a přišla kontrola. Co mi můžou udělat? může to mít vliv na budoucí mateřskou? nebo jen na nemocenskou v tom daném měsíci? Děkuji moc za odpovědi.
@tkacveronika tak si nech zmenit misto pobytu 🙂. Ale kdyz mel muj manzel prac.uraz (siti na ruce) a meli jsme jet na svatebni cestu, lekar se na to vubec netvaril a v podstate mu tu zmenu pobytu nedoporucil...
@terry1512 Aha, tak to jsem ráda, že to vím 😉 děkuju..
@luj89 No a co jste pak teda dělali? jak jako nedoporučil?
@tkacveronika nikam jsme nejeli... Rekl mu, ze vzhledem k tomu, ze jde o penzion, nemuselo by se to kontrolorum libit a zmenu mista pobytu mu nenapsal.
pokud te 1x nezastihnou muzou ti max. sebrat z toho dne max 50% z penez..
jo a jeste tu neni uvedeno, ze v pripade poruseni lecebneho rezimu muze zamestnavatel dat zamestnanci vypoved.
Děkuji moc všem
@tulikiss Poprvním nedodržení mě může zaměstnavatel při nemocenské vyhodit? Jsem snad chráněná.
@tkacveronika ano může, pokud je to v té lhůtě prvních 3 týdnů nemocenské myslím..může ti dát buď nějakou sankci - snížit či zcela odebrat mzdu, nebo tě vyhodit..to už je na jeho posouzení, jak to bude brát...má to tak sice fungovat při "hrubém porušení", nicméně to není nikde definováno, takže pokud by to byli pitomci, tak asi můžou...vyřešilo by se to leda u soudu, tam si myslím, že bys vyhrála případně..protože hrubé je třeba kdyby tě potkal na nákupech, nebo v hospodě a pod.
@vanea Aha a když už jsem doma od ledna tak už jsem pod sociálkou tak by mě vyhodit nemohl. To se potom řeší tam ne?
@kkubikula Děkuji
@tkacveronika ano,resi to uz OSSZ,tam hrozi to odejmuti nebo kraceni davky,jak jsem psala vyse.
@tkacveronika Přesně, zaměstnavatel to řeší nějakých těch 21 dní, aspoň co jsem našla =) pak už je to na OSSZ
Zaměstnavateli se to dává vědět i když už dávky vyplácí OSSZ.
Segru nachytali že nebyla době. A sebrali ji 7 dní nemocenské

@tkacveronika ve schránce byl lístek o kontrole. S tím jsem musela na sociálku a tam to vysvětlit. Zapsala si to do protokolu o kontrole a řekla že mě dojde vyrozumění. A dál nic. Pak akorát to ty kontroly ,, navíc"
Říkala že na poprvé je to většinou jen takové bububu. Ale kdyby to bylo víckrát,nebo už někdy předtím v minulosti že už by to mohlo být horší.