icon

Když nedodržím vycházky na PN, co mi můžou udělat?

tkacveronika
28. kvě 2017

Holky prosím Vás, kdybych byla doma na nemocenské na rizikovým, nedodržela vycházky a přišla kontrola. Co mi můžou udělat? může to mít vliv na budoucí mateřskou? nebo jen na nemocenskou v tom daném měsíci? Děkuji moc za odpovědi.

Strana
z2
terry1512
30. kvě 2017

@tkacveronika ve schránce byl lístek o kontrole. S tím jsem musela na sociálku a tam to vysvětlit. Zapsala si to do protokolu o kontrole a řekla že mě dojde vyrozumění. A dál nic. Pak akorát to ty kontroly ,, navíc"
Říkala že na poprvé je to většinou jen takové bububu. Ale kdyby to bylo víckrát,nebo už někdy předtím v minulosti že už by to mohlo být horší.

luj89
30. kvě 2017

@tkacveronika tak si nech zmenit misto pobytu 🙂. Ale kdyz mel muj manzel prac.uraz (siti na ruce) a meli jsme jet na svatebni cestu, lekar se na to vubec netvaril a v podstate mu tu zmenu pobytu nedoporucil...

tkacveronika
autor
30. kvě 2017

@terry1512 Aha, tak to jsem ráda, že to vím 😉 děkuju..

tkacveronika
autor
30. kvě 2017

@luj89 No a co jste pak teda dělali? jak jako nedoporučil?

luj89
30. kvě 2017

@tkacveronika nikam jsme nejeli... Rekl mu, ze vzhledem k tomu, ze jde o penzion, nemuselo by se to kontrolorum libit a zmenu mista pobytu mu nenapsal.

greese
30. kvě 2017

pokud te 1x nezastihnou muzou ti max. sebrat z toho dne max 50% z penez..

kkubikula
30. kvě 2017

@greese tak to neni pravda.pokud ji nezastihnou muzou ji docasne kratit nebo odejmout davky na dobu max. 100 kalendarnich dnu ode poruseni lecebneho rezimu. Nebo do ukonceni PN.

greese
30. kvě 2017

@kkubikula ja mam od nasi ucetni a personalni tyto infotmace..

tulikiss
30. kvě 2017

jo a jeste tu neni uvedeno, ze v pripade poruseni lecebneho rezimu muze zamestnavatel dat zamestnanci vypoved.

kkubikula
30. kvě 2017

@tulikiss ano,v 14 dnech pokud pojistenec porusi lecebny rezim

kkubikula
30. kvě 2017

@greese a ja ze zakona o nem.pojisteni.

tkacveronika
autor
1. čer 2017

Děkuji moc všem

tkacveronika
autor
1. čer 2017

@tulikiss Poprvním nedodržení mě může zaměstnavatel při nemocenské vyhodit? Jsem snad chráněná.

vanea
1. čer 2017

@tkacveronika ano může, pokud je to v té lhůtě prvních 3 týdnů nemocenské myslím..může ti dát buď nějakou sankci - snížit či zcela odebrat mzdu, nebo tě vyhodit..to už je na jeho posouzení, jak to bude brát...má to tak sice fungovat při "hrubém porušení", nicméně to není nikde definováno, takže pokud by to byli pitomci, tak asi můžou...vyřešilo by se to leda u soudu, tam si myslím, že bys vyhrála případně..protože hrubé je třeba kdyby tě potkal na nákupech, nebo v hospodě a pod.

kkubikula
1. čer 2017

@vanea v 14 dnech, kdy DPN vyplaci zamestnavatel.

j.a.n.i
1. čer 2017

@vanea No, myslím, že potkat ji na nákupu by nikdo jako hrubé porušení nevyhodnotil... ano, nachytat ji na melouchu, jak třeba někde zdí a podobně, to jo.

tkacveronika
autor
1. čer 2017

@vanea Aha a když už jsem doma od ledna tak už jsem pod sociálkou tak by mě vyhodit nemohl. To se potom řeší tam ne?

tkacveronika
autor
1. čer 2017

@kkubikula Děkuji

kkubikula
1. čer 2017

@tkacveronika ano,resi to uz OSSZ,tam hrozi to odejmuti nebo kraceni davky,jak jsem psala vyse.

vanea
1. čer 2017

@tkacveronika Přesně, zaměstnavatel to řeší nějakých těch 21 dní, aspoň co jsem našla =) pak už je to na OSSZ

kkubikula
2. čer 2017

@vanea zamestnavatel vyplaci davku,14 dni,potom OSSZ.Nevim,kde jste nasla 21.

vanea
2. čer 2017

@kkubikula je dost možné že to je nějaká starší informace ;) internet taky neví všecko, že :D do zákonu jsem nekoukala=)

alicie_k
2. čer 2017

Zaměstnavateli se to dává vědět i když už dávky vyplácí OSSZ.

vanea
2. čer 2017

@alicie_k to ano, ale nemůže tě už za to myslím vyhodit ne?

kkubikula
2. čer 2017

@vanea ne,jen po dobu tech 14 dnech,kdy vyplaci davku zamestnavatel.kdyz vyplaci davku OSSZ,muze max.kratit nebo odejmout davku nejvyse 100 kalendarnich dnu.

alicie_k
2. čer 2017

@vanea To nevím, asi záleží na konkrétní situaci. Kdyby byl někdo v dlouhodobé PN a pracoval "načerno" jinde a byl přistižen, tak si myslím že může.

nijij
2. čer 2017

Segru nachytali že nebyla době. A sebrali ji 7 dní nemocenské

Strana
z2