icon

Kopie těhotenské kartičky v zaměstnání, máte zkušenost?

te_reza
8. čer 2015

V práci mi bylo řečeno, že jako novinka bylo zavedeno okopírování těhotenské kartičky na pers. odd., moc se mi to nezdá, máte s tím někdo zkušenosti? Podle mě do toho zaměstnavateli nic není. I když si okopírují třeba jen vršek té karty.

cabo
8. čer 2015

Ja tedy rodila uz pred rokem,takze nevim jak moc aktualni to je, ale nezda se mi to. Take si myslim,ze neni duvod,proc by mel zamestnavatel videt a zakladat si vasi tehotenskou prukazku.

anetpierowska
8. čer 2015

Ja budu rodit za 6tydnu a nic takoveho po me nechteli.

babunka1
8. čer 2015

Po mně to nikdo v práci nechce 😉

anetka1701
8. čer 2015

tak to by mně nikdo nedonutil ukázat zaměstnavateli... Už jen proto, že tam je počet potratů, osobní údaje jako váha a tak - do toho je mu prd, takže NE. Pokud potřebuje potvrzení těhotenství, gyndař jistě vydá, ale do těhotenské průkazky je každému velké kulové...

citun
8. čer 2015

Určitě na to nemá právo a nevidím k tomu žádný důvod. 😠

princina
8. čer 2015

Nemyslím,ze by na něco takového měl zaměstnavatel právo... Navíc tam mohou být i vmi citlivé údaje ( kolikáté těhotenství apod.), do kterých nikomu nic není. Porodila jsem v únoru a zamestvatrl me nic takového nežádal.

hanih
8. čer 2015

Taky si myslím, že do toho zaměstnavateli nic není. Po mě tedy v práci nic takového nechtějí. Navíc, koukám, že jsi v pátém týdnu, to může být zaměstnavatel rád, že o tom vůbec ví, většina budoucích maminek to tají alespoň do dvanáctého týdne...

wovi
8. čer 2015

moj byvaly zamestnavatel si okopiroval len prednu stranu kde bolo meno a termin porodu

deathy
8. čer 2015

Nikdo po mě nic takovýho v práci nechce. A i kdyby chtěli (v pátek jdu řešit přestup na MD), tak nic fotit nebudou. Jak bylo řečeno - moc osobních údajů, takže za mě ne.

misimisi
8. čer 2015

Po mně ji též nikdo nechce. Ovšem nevidím důvod, proč nevyhovět, ale tedy také jedině bez lékařských údajů atp., stačit by jim mohlo i to potvrzení od lékaře. Pokud bych oficiálně písemně žádala o přeřazení na jiné pracoviště, změnu pracovní doby..., tak by to asi bylo vhodné potvrzením doložit, ale ze zákona si myslím, že na to nárok nemají. To je tak, svěř volovi funkci, vymyslí (další) lejstro 😉 😀

petrasipkova1
8. čer 2015

Po mně nic takového nechtěli a jak píše anetka1701, nikomu není nic do toho kolik vážím, že jsem přibrala 20 kg, atd. 😀 Zeptala bych se co vlastně chtějí vědět za údaje a případně doložila nějaké potvrzení od doktora kdy je termín porodu atd. 😉

scruffy
8. čer 2015

To už mi teda přijde jako vrchol drzosti, pokud bych po zaměstnavateli nežádala nějaké úlevy atp., nedonesla bych ani klasické potvrzení o těhotenství, do toho nikomu nic není, stačí, že vědí datum nástupu na MD.

bbibianca
8. čer 2015

Tak to je podle mě nesmysl. To po tobě zaměstnavatel nemůže chtít.

alubif
8. čer 2015

To je neoprávněné nahlížení do zdravotní dokumentace. Je tam dost citlivýh dat - viz pčet těhoteství, potratů, vyšetření na pohl. chroby..... Takže bych s tímto zaměstnavatele poslala někam. Jediné co bych maximámlně udělal je přinesla z gyndy potvrzení o tom, že jsem těhotná, kde to napíše ve dr. ve dvou slovech, pokud tedy to chce mít potvrzené.

ludul
8. čer 2015

taky po mě nikdo nic takového nechtěl a nefotila bych...defakto ani nemáš povinnost říkat zaměstnavateli, že jsi těhotná...znám pár žen, které to oznámili v 5 - 6 měsíci těhotenství a zaměstnavatel na to nemůže říct ani popel....

smallinka
8. čer 2015

Tak je to divný, každopádně můžeš ofotit jen údaje o tobě, v jakém si týdnu a hotovo. Určitě bych tam nedávala další zdravotní info to je blbost 😉 jde jen o tvé rodné číslo a stáří těhotenství. To stejné jsem dokládala na svoji pojišťovnu, když jsem chtěla příspěvek.

inkognita
8. čer 2015

Já otěhotněla zrovna před obdobím, kdy firma začala snižovat stavy.. takže po mě chtěli potvrzení, ikdyž jsem měla pocit, že by šéfka ráda věděla i informaci, kdy jsme počali.. 😀 ale tyto informace, ani z průkazky, bych nikdy zaměstnavateli nedala.. přijde mi to velmi osobní. Takže určitě nedávat ! 😎 Pouze zažádej na gyndě o potvzení o těhotenství - zapisují na něj i týden gravidity - to musí zaměstnavateli stačit.