Marodit nebo jít do práce?

kessien
17. únor 2017

Ahoj!
1.3 nastupuji do nové práce, od 6.2 marodím a nevím jestli mám dát výpověď v době nemocenské anebo jestli si to mám nechat v pondělí ukončit a jít na 7 dní do práce.
Nevíte někdo jak se to vyplatí finančně líp?

lovely_creature
17. únor 2017

Dát výpoveď, jako že jste ji ještě nepodala ?

nase_ema
17. únor 2017

A výpovědní doba se tě netýká nebo jak?

dzogobela
17. únor 2017

Jakoze v te stare praci? Tam Vam ale asi pobezi 2 mesicni vypovedni lhuta nebo ne? Financne se jinak podle me urcite vyplati jit do prace na 7 dni, nez byt 7 dni nezamestnany. Ale mozna uplne nerozumim dotazu 😀

lv
17. únor 2017

Vyplatí se práce, na nemocenské máš 60% příjmu. V práci budeš ukončovat prac.poměr dohodou, např.k 28.2.? Výpověď - tam je dvouměsíční v.lhůta, to bys musela ještě odpracovat tam.

mulgrew
18. únor 2017

jezis to je zase dotaz 🙂 pouzij hlavu.tu vypovedni dobu taky nechapu.z prace se neodchazi ze dne na den, pokud nejde o vzajemnou dohodu, coz mi tady nepřipadá.ale nejak by mě neprekvapilo, že to nevis, kdyz se ptas na to, jestli je financne vyhodnejsi marodit nebo chodit do prace.🙄

kessien
autor
19. únor 2017

No, myslela jsem to tak, že jelikož marodím 11 pracovních dní (nepočítám víkendy), tak jestli má cenu (po finanční stránce) chodit na 7 dní do práce. Nebo to domarodit celý. Jelikož polovinu měsíce marodim budu bez jakkýkoliv prémií.
Já jsem si vždycky myslela, že takhle rozpolcené měsíce, když člověk třeba je 5 dní v práci, pak marodí a pak jde už jen třeba na tři. Jsou finančně nejhorší.
A ano, mám v plánu vzhledem k okolnostem co tam nastali ukončit pracovní poměr ihned ke konci měsíce.

kessien
autor
19. únor 2017

Ještě dodám, výpověď jsem ještě nepodala,jsem tam stále zaměstnaná.

blahova_andrea
19. únor 2017

@kessien no to je hezké, že ty máš v plánu podat výpověď ke konci měsíce, ale jak už ti holky psaly...musel by ti zaměstnavatel podepsat dohodu. jinak máš výpovědní lhůtu. tudíž to musíš odpracovat a nemůžeš nastoupit do nové práce. nebo hodláš jít na tu výpovědní lhůtu zas marodit? podle toho jak se vyjadřuješ to vypadá, že hodláš zaměstnavatele po nemoci postavit před hotovku, že už tam nedojdeš, ale to ho může pěkně nakrknout a k dohodě svolný nebude. jak ty na něj, tak on na tebe. většina zaměstnavatelů by tě v tom nechala hezky vykoupat. z práce by tě nepustili a v nové na tebe asi dva měsíce čekat taky nebudou 😅 nebo?

reinne
19. únor 2017

POkud jste výpověď nepodala, tak Vás čeká dvouměsíční výpovědní lhůta, která počíná běžet od následujícího měsíce, kdy byla výpověď podána. Pozor výpověď musí být písemná. Pokud tedy podáte výpověď v březnu, tak výpovědní lhůta počíná běžet v dubnu. Tudíž duben, květen budete muset odpracovat pro původního zaměstnavatele. Zaměstnavatel vám nemusí umožnit ukončit pracovní poměr dohodou, na to pozor.

luj89
19. únor 2017

Bylo by smutné, kdyby se finančně vyplatilo víc být na neschopence než pracovat 😉. Já bych se spíš rozhodovala na základě zdravotního stavu.

kessien
autor
19. únor 2017

Jak jsem psala, vzhledem k okolnostem. Okolnosti jsou takové, že odpadla jedna zakázka v listopadu, druhá teď v únoru. Není tam už pořádně co dělat. Mě v březnu končí smlouva, takže počítám že je ten měsíc nevytrhne. Kord když mi stejně nemaj dát co dělat, akorát by platili prostoje a náhradní práce.

blahova_andrea
19. únor 2017

@kessien no tak pokud je to takto, tak je šance se dohodnout. i tak bych ale toto začala řešit teď s nimi a domluvila se jak tedy, kdy...a nečekat pak zázraky na poslední chvíli.

ninive211
19. únor 2017

Určitě řešit hned, nejlépe hned teď v pondělí. Píšeš, že od 1.3. nastupuješ do nové práce, to znamená, že už máš podepsanou novou smlouvu? Docela mě překvapuje, že podepíšeš smlouvu s jiným zaměstnavatelem, aniž bys bývalému zaměstnavateli vůbec oznámila, že hodláš u něj skončit. To, že kvůli nedostatku práce ho to "nevytrhne" tě uvolnit o měsíc dříve, jak píšeš, je jen tvoje domněnka, i když vzhledem k okolnostem asi odůvodněná a pravděpodobně zaměstnavatel na dohodu přistoupí (kór pokud teď tak jako tak, jak jsem pochopila, momentálně nepracuješ, ale jsi na neschopence).
Jo a pozor na to, "výpověd" rozhodně nesepisuj jako Výpověď z pracovního poměru, ale jako Dohodu o rozvázání pracovního poměru k 28.2.2017, §49 zákoníku práce. Dohoda musí být vždy písemná, jinak je neplatná.

kessien
autor
19. únor 2017

Ne,tu jdu podepsat az ve stredu.Dekuji za info,to jsem nevedela.