Měla bych začít podnikat, nebo raději hledat zaměstnání?
Zdravím,
Muž má podnikatelskou činnost kterou děla 10let, dělá pořád stejný výrobek chci se tedy zeptat na názor, jestli v dnešní době je lepší podnikat nebo se nechat zaměstnat poslední 3roky je to časově náročné a to tak že mu nezbývá čas na děti k vůli podnikání nervozita, stres i nechuť asi nějaká ponorka.
S tím že v této době se vše zdražuje ale konkurence je příliš veliká a ceny výrobky stále zůstávají.
Jsem OSVČ, se slzou v oku vzpomínám na doby, kdy jsem měla placenou dovolenou, nemocenskou a v těchto případech za má naklusal záskok. Časové flexibilní teď taky nejsem- máme provozovnu od do, takže tu musím být. Ale ta prácee baví. Je to na zvážení, jaké jsou jiné možnosti.
Manžel se na podnikání vyprdnul asi rok po narození malé, chtěl být spíš s námi než v práci
Jsem OSVČ, prave proto, abych měla dost času na děti a rodinu. Neumím si představit muset do práce od do …. Každé má své pro a proti. Na tohle mu nikdo neodpoví
@nita1984 přesně, někdo když podniká, vstává třeba ráno později, na oběd přijde domů na hodinu a večer už je taky doma a někdo je týden v trapu. 😆 Někdo sotva vydělá to, co měl jako zaměstnanec, jiný 10x tolik. Někoho to stresuje, jiného strašně baví a naplňuje. Zaleží, jak to má manžel.
Muž, aby udržel rodinu v normálním chodu tak si vydělá jako běžný zaměstnanec v práci ale na úkor svého času i víkendu a i některé svátky, tudíž mu pak nezbývá moc času na děti.vykonava práci na stejné adrese co bydlíme takže jsme vlastně pořád doma. Je převážně ve styku jen s kupujícími, podstatě zbytek příbuzenstvo z rodiny šly stranou k vůli podnikání.takze to vidím že za poslední roky nemáme soukromý život že žijeme jen práci.
Teď už jen, aby si to uvědomil on.

Otázka jestli podnikat nebo se nechat zaměstnat, určitě není jen o tom, jestli je jedno z toho výhodnější. Někomu vyhovuje, že se jako OSVČ nemusí nikomu zpovídat atd. Někomu zase že nemusí v zaměstnání mít takovou zodpovědnost, když to hodně zjednoduším.
Myslím že u muže půjde hlavně o to, co chce on sám.
A k cenám, nevšimla jsem si, že by teď už i jen jediná věc zůstala na stejné ceně - zase je to o jeho cenové politice.