Nemohu najít novou práci. Máte také problém v době koronaviru?
Ahoj chtěla bych se zeptat jestli taky máte problém najít práci v době koronaviru? Hledám už několik měsíců poslala jsem už několik životopisu asi 50, a nikdo se mi ani neozval, a 2x mě přišla odpověď na e-mail že nesplňuju požadavky ani na prodavačku. Přitom jsem v obchodě prodávala a teď jsem dělala 3roky asistentku ve firmě. Máte někdo podobnou zkušenost? Jak se vám podařilo něco najít?jsem zoufalá. Moc děkuju za rady. Plzeň a okolí 🍀
@moncas2 Manzel vedie datove a technologicke oddelenie v online marketingovej agenture a hlada ludi primarne tam teda. Ale chybaju im rozne pozicie napriec firmou - projektaci najma, myslim ze hladaju aj juniornejsiu HR. Dalej seniornejsieho cloveka na SEO, do jeho teamu developera, datoveho vedca, vzdy sa mu zijde clovek na webovu analyzu a reporty pre klientov, clovek na UX.
Je to složité. U nás v práci se nám běžně na administrativní pozici hlásí 100 a více uchazečů .... Při posledním výběrku jsme ještě ani nevyvěsili nabídku a už nám psali cizí lidi, že někde zaslechli, že hledáme sekretářku ...
Snad někoho nepohorším, už jsem starší ročník, také díky koroně hledám práci ( jsem 8 let OSVČ a hledám poloviční úvazek, takže utopie ) a opravdu mě dostává, že o kvalitě člověka, který se hlásí kolikrát na manuální práci, nebo práci, kde firmu nereprezentuje ani obličejem, ani písmem rozhoduje fotka, či překlep v životopisu. Pamatuji na pokus, kdy v bývalé firmě jsme hledali zoufale předáky do výroby. Ideálně chlapy, co umí vzít za práci, neberou si servítky, umí udržet pořádek a hlavně aby rozuměli technologii. Po asi půl roce, kdy údajně nebyl vhodný kandidát se kolegové naštvali , napsali de facto svůj životopis, jen změnili zaměstnavatele - jednalo se o velký podnik, bylo jasné, že jméno nic neřekne. Jednomu se HR neozvalo vůbec a dva prý nesplňovali podmínky zadání.. ( Interně jsme se dověděli, že v 54 a 56 letech už byli za zenitem... ) Tak už bylo jasné, odkud vítr vane. I takto může bohužel HR pracovat. Po tomto pokusu došlo k výměně, ale trvalo to..
@kamino Spousta lidí si však neuvědomuje, ž v 90 % HR ve skutečnosti plní zadání lidí, kteří obsazení pozice požadují. Problém s věkem kandidátů bych hledala tak trochu na jiné adrese.
@kamino to rozhoduje ve chvíli, kdy je těch reakcí hodně... Já to třeba dělám tak, že vezmu došlé CV, proberu nesmysly (ale i člověk s dobrou praxí a CV v notepadu s chybama a má sanci) a pak jdu za vedoucim vyroby a vedoucím oddělení. Tam nad to sedneme všichni, uděláme druhý "kolo" a z těch co zbydou obvolavam a delam pohovor po telefonu, kde se doptavam... A věř tomu, že občas to je fakt "material"....
@brunetka11 zadání bylo jasné, de facto výše popsané. Žádný jiný zádrhel. Ani věk, ani pravopis, jen profesní zdatnost, zkušenost a schopnost vést kolektiv. Po výměně se zdařilo. Naštěstí.
@kamino A tomu člověku, kterého přijali, bylo orientačně kolik let?
@brunetka11 Přes 40, ovšem to asi není podstatné , ale toho už najala nová personální. Ta předchozí byla konečně po této aféře vyměněna. Najednou se na pohovory s výrobou dostávalo daleko více lidí.
Krásný den, nabízím přivýdělek nebo hlavní příjem s ověřenou českou firmou s 20 letou tradicí. Pracuji takhle od r. 2014 na přivýdělek a jsem spokojená. Více info ráda zašlu na e-mail. Můj kontakt je tamaratlustikova@seznam.cz.
@tami6658121217 Nazov firmy?
@niski Hm, koukám, že mám vzdělání i dostatečnou praxi, ale dělat účetní na sebe bych stejně nezvládla 😨
K nám se bude možná nabírat do ekonomického, ale u nás se dává přednost absolventům, protože s nimi máme lepší zkušenost. A jak píše @kittystar , možná jim připadá u pohovoru, že z nich děláme blbce, ale potřebujeme vědět, jak reagují, přemýšlí, jestli jsou ochotni se rychle učit nebo jen řeknou: nevím, neznám a šmitec...

@kevi1 můžu se zeptat, o jaké obory nebo profese se jedná?