Neschopenka - jak velký je rozdíl peněz?
Holky chtěla bych se zeptat, nikdy jsem nebyla na neschopence, vždy jsem to nějak zvládla. Nyní jsem těhu a mám docela stresovou práci a jsem celou šichtu na nohách. Nevíte jak moc se projeví peníze v době nemocenské? Lze to nějak spočítat o kolik peněz bych měla méně? Díky za informace..
@j.a.n.i to je mi jasný, že výhodnější je pracovat. Ale jelikož jsem zaměstnanec jednoho hypermarketu, a pracuji celou směnu na nohách a ve stresu s lidma, tak bych chtěla jít na neschopenku buď hned od začátku listopadu nebo v půlce.... jelikož vánoční stres bych asi nedala .
ahoj chtela bych poradit jestli nevite kdyz jsem na nemocenske od 7 tydne tehu tak jestl mi budu materskou pocitat i z nemocenske nebo z platu dekuji za rady
jsou na to on line kalkulačky a určitě to pocítíš, já doporučuji si udělat nějakou fin. rezervu, protože je to fakt málo peněz ale zase čím dýl si na neschopence je to postupně lepší ale i tak, ten začátek je fakt slabej, já jsem s tím takhle počítala a jsem ráda, že jsem tu rezervu měla, protože bych byla pěkně v háji...pokud máš i jiný příjem manžela/partnera, tak bych se toho nebála a šla hned.
@mizu23 mateřská se počítá za období posledních 12 měsíců, do tohoto období se počítá i nemocenská, ale při výpočtu výše PPM se nezohledňuje. Bere se to tedy tak, že pokud jsi 5 měsíců na neschopence (tzn. první dva měsíce těhu práce a poslední dva měsíce těhu už PPM), tak se PPM počítá z platu za posledních 7 měsíců, co jsi byla v práci.
jo a s vyplacením neschopenky je to bída, děsně jim to trvá u mateřské je to teda rychlejší, třeba teď jsem na mateřské týden a došly peníze a za neschopenku z července ještě nedošly, fakt jen zírám...
Ahojky, nenapadlo mě jiné místo, kde se zeptat 🙂
Prosím Vás, snažíme se o miminko a jsem v pracovní neschopnosti, protože mám rizikové pracoviště. Teď nás čeká druhá inseminace a říkali jsme si, že bychom vypadli někam na prodloužený víkend, abychom změnili prostředí, přišli na jiné myšlenky. Myslíte, že je možné se domluvit s doktorkou na nějaké vyjímce? Mám vycházky od 13 do 19 hod. Nebo ještě jdou dát neomezené vycházky? Slyšela jsem, že se to zrušilo.. Díky za info. 🙂
@nikolavojtackova na vyjímce se domluvit lze, dr. to musí poslat na sociálku a ta schválit změnu "bydliště" a kolik dní tak jsi. Ale musíš si to vyřídit předem, dr by ti to měl říct, jak moc předem to je u nich zvykem.

@lidka193 Tak vždycky je výhodnější pracovat než být na neschopence 🙂 ale souvislost s kalendářními měsíci to nemá žádnou.