icon

Nespokojenost v práci po rodičovské dovolené. Co dělat?

helcakab
11. dub 2025

Ahoj holky,
Před rokem jsem se vracela do práce po RD, musela jsem hledat novou, původní místo mi zrušili. Nakonec jsem našla. Předtím RD jsem pracovala jako asistentka. Teď dělám fakturantku na 6h, můžu pracovat až 3x týdne na home office, to samé když mám děti nemocné, kolegyně jsou fajn, plat na naše město taky, ale vím, že mě asi pálí bidlo, ale ta práce je tak nehorázné stereotypni a hlavně sedava, celý den u pc, strašná pakarna, chodím z prace otrávena bez energie. Nevím co dělat, zda hledat něco jiného ale víme jak to s prací je. Byla ste některá ve stejné situaci?

martinka_33
11. dub 2025

To je těžké rozhodování, když náplň práce nebaví ale okolnosti jsou fajn. Jsem vlastně ve stejné situaci. Práce, která má pro me spoustu benefitů, ale náplň práce je někdy psycho 🤪 Jeste mam jako brigadu svoji puvodni praci, ta me vzdycky bavila ale je casove narocna, neflexibilni a spatne slucitelna s rodinou. Planuju se k ni vratit az deti odrostou.

ele_nka
11. dub 2025

@helcakab znám to naprosto přesně, byla jsem v hodně podobné situaci a v práci se ,,trápila" skoro 3 roky. Letos už jsem začala mít fakt už velkou krizi a vykašlala se na to. Jo byli to nervy jestli něco seženu. Ale měla jsem štěstí a sehnala novou práci za 14 dní. Mám teď naprosto skvělou práci, která mě baví a do práce se i těším. Jen lituju, že jsem se neodhodlala dřív.

helcakab
autor
11. dub 2025

@ele_nka a třeba finančně jste sehnala podobnou práci nebo jste musela s platem dolů?

lamiaaa
12. dub 2025

Já jsem z práce odešla až po hodně dlouhém rozmýšlení a když už jsem aspoň napůl měla vyjednaného něco jiného. Trápila jsem se tam dá se říct roky, protože přesně taky jsem si říkala, jestli mě nepálí dobrý bydlo. Rozdíl oproti tobě jsem měla v tom, že jsem byla neskutečně ve stresu a celou dobu jsem si říkala, proč to nemůže být "aspoň jenom" stereotypní...takže tak. Nejsem ve tvý kůži, neznám tvoje přesný pocity, ale pokud práce "pouze nebaví," tak to beru jako ještě tu lepší variantu. Navíc píšeš, že děláš 6 hodin, to opravdu není "celý den u pc." Navíc home office-obrovská výhoda, já bych brala všema deseti. Určitě se můžeš poohlížet po něčem jiném a třeba seženeš něco, co tě bude bavit a i za lepších podmínek, ale bez jistoty jiné práce bych neodcházela.

helcakab
autor
12. dub 2025

@lamiaaa jasně vidím to stejně, navíc s malými dětmi kde budu mít možnost home office, když jsou nemocné, to je velká výhoda. No a 6h u PC ano není to mnoho, ale těch 6h fakt jen tukas jak datel. Mně vadí ten stereotyp, vždy jsem dělala u pc, ale asistentku, víš jak sem tam uvařit kávu návštěvě, tam zajít na poštu, udelat faktury, ale aspoň sem tu prdel zvedla, pokud to tak musím napsat. Jasne odchazet pokud nemam nic jiného je blbost, ale sem tam někam poslat životopis můžu. Mně spíš šlo o to sdílet s někým, kdo to měl podobně.

helcakab
autor
12. dub 2025

@martinka_33 chápu, já si taky říkám tady vydržet ještě dokud jsou malé, ale zase na druhou stranu do 50 let mi nezbývá tolik, takže bude mě pak někdo ještě chtít? Prostě at si kdo chce, Co chce říká, ženský jsou strašně limitovane těmi dětmi.

v_anilka
12. dub 2025

No, já jsem teď v takové situaci, že práci pro RD nemůžu žádnou najít už 3 měsíce a za to co máš ty bych byla neskutečně vděčná, ale u nás nic takového sehnat nejde a když už se nějaké místo objeví, tak se přihlásí 50 uchazečů…. 🙁 6 hodin a ještě možnost HO zní pro mě jako sen 😀

kakba
12. dub 2025

@helcakab ja ti nevim, ale fakturantka nebo ucetni je prave jen o sezeni a koukani do pocitace. Nic jineho u toho nevymyslis. A pokus mas moznost HO tak to je pro nekoho sen. Co by sis predstavovala za praci?

ele_nka
12. dub 2025

@helcakab o dost jsem si polepšila. 🙂

llluckaaa
12. dub 2025

Ja jsem po RD vydržela na miste 7 let, poslední rok uz to bylo hodně na silu, ale muselo ve mne rozhodnutí skončit uzrát. Plán byl takový, že skončím, dam si par měsíců pauzu, a rozmyslím si mezi tím, co budu delat dál. Oznámením, k jakému dni končím, se mi hrozne ulevilo. Nakonec byla teda změna plánu - jeste ten den jsem dostala jinou nabídku, kterou jsem pak přijala, pauzu jsem mela jen měsíc. Na novem miste je mi mnohem lip.
Jinak k tvoji situaci - prijde mi, ze mas skvělé podmínky, plno zen by pro ne zabíjelo. Možná se zkus pobavit o tom, jestli v rámci pozici nemuzes dělat i něco jiného ( co tě bude k té rutině víc bavit)., misto bych neopouštěla jen pro ten důvod, “ze porad jen pracujes u počítače”.

areh
12. dub 2025

@helcakab upřímně si zhodnoť, co ti ta práce přináší. Je pro tebe nezbytný HO? Ten lze většinou jen pokud pracuješ na PC. Asistentku z domu dělat nebudeš. Pokud pro tebe není HO nezbytnost, poohlížej se jinde a uvidíš,jestli něco seženeš.
Já to mám podobně. 8 h u PC. Ale HO a volná pracovní doba, k tomu nadstandardní dovolená jsou pro mě teď důležitější než náplň práce. Bohužel.
To ale neznamená, že se nekoukám po jiné práci. Jen jsem zatím nenašla nic, co by mi vyhovovalo

helcakab
autor
13. dub 2025

@llluckaaa jasně chápu, díky za názor.

helcakab
autor
13. dub 2025

@v_anilka ona to byla právě vyloženě náhoda, tuto práci inzerovali jako plný a až na pohovoru z nich vylezly podrobnosti, že jde o 6h a možnost home. Takže klidně posílej i na plný. A hledala jsem 5 měsíců než vyšel pohovor

sfet
7. kvě 2025

Holka, ty mi píšeš z duše. Já nastoupila, když měl syn 2,5 roku, už mi z toho hrabalo. Navíc, syn autista, ale to se zjistilo až později po maratonu vyšetření. Dlouho jsem nemohla nic najít. Štěstí se na mě usmálo, když jedna velká americká společnost dělala nábor a já, ač jsem byla v oboru nováček, jsem byla přijata. Teď jsem tam téměř 4 roky. Práce jako taková nic moc, ale nejhorší to neni. Už jsem byla i na daleko horsim. Co mi vadí, je open Space, když je období viróz, jsem horší jako dítě ve školce. Chytám kde co. Ale zase, je tam super vedoucí, který stojí při nás a kope za nás, je tam většinou zábava, firemní akce, a nejdůležitější, když mám OCR, neschopenku, návštěvu doktora, nikdy s ničím nebyl problém. Nikdo se na mě hloupe nedíval. Jedna bezdětná kolegyně přinesla, že být ona vedení firmy, tak už tam nejsem, ale ona vedení firmy neni, takže mám štěstí. Dokážeme se zastoupit. I manžel řekl, že u nich ve firmě bych nepřežila ani zkušební dobu. Takže proto tam nějak zůstávám
Abych odešla, to by musela být právě snů. I se mi rýsovala práce na pozici redaktorky, to je práce snů, ale bylo to vždy vesměs na živnost, jistoty žádný, OCR a neschopenka asi životní minimum. Tož tak. Jsem tady na dobu neurčitou, další benefit. Už na neurčito neberou, já vychytala dobu, kdy po zkušebce automaticky dali.