icon

Od kolika do kolika chodí kontrola ze sociálky?

monikaa_p
19. led 2017

Ahoj všem. Chci se zeptat,jestli ne kdo z vás neví,od kolika do kolika chodí kontrola ze sociálky,resp. muze přijít. Jsem těhotná což prý kontroly moc neřeší, ale neschopenku mam od obvodního lékaře. Byli na mě jednou po 14 dnech co mě zacala platit sociálka a to sem nebyla doma 😒 Teď už čekám dva měsíce na dalsi kontrolu a nic. Vycházky mam 12-18hod. Máte někdo informace od-do funguji kontroly? Dekuji vám 🙂

Strana
z3
denisa060491
23. led 2017

Ja jsem mela neschopenku rovnou od gynekologa.v praci jsem se na zacatku tehotenstvi zapomela,vzala jsem tezkou bednu a pak jsem trochu spinila.nastesti to bylo jednorazove a vse pak bylo v poradku,ale radeji mi ji napsal.

miniie
7. led 2018

Ahojte holky 🙂 taky jsem na neschopence a chci se zeptat jak je to a tím když se mám vdávat?je na to nějaká výjimka? minimálně pátek,sobota by jsem potřebovala a riskovat to určitě nechci... děkuji 🙂

absintka19
7. led 2018

@miniie vyjimka neni. Kdyby ti povolil u napr.na jine adrese lelar-i zde je nutne dodrzet vychazky.

miniie
8. led 2018

@absintka19 tak to je teda pěkně nevymýšleny.no ale že se divim,jako vše v ČR.... tak to jsem myslela že to je nějak ošetřeny...rušit svatbu kvůli neschopence teda nebudu 😀

gaeda
11. dub 2018

Ahojky holky, jsem teď 14dni na nemocenské, teda do mé teď už druhé MD.
A teď se chci zeptat...jak to je či bude, když mám vycházky a jen budu muset i mimo ně docházet s prvorozenou dcerkou (3roky) k jejím lékařům či do nemocnice k papírovému prijmu (samo si nechám teda vystavit potvrzení), kvůli před operačnímu vyšetření (jdeme dát ven nosní mandličku), kdy budu i muset být s ní v nemocnici během zakroku (nemá kdo být jiný, otec musí pracovat, babi také).

Mohu i tak být nějak postihovaná?

Nechci totiž nějak porušovat mimo vycházky.

Už se totiž stalo, když jsem čekala první, tak přesně po 2 měsících od nástupu na nemocenskou mi kontrola přišla...to vite, že jsem doma byla, jsem strašná poctivka a srababa ;) (měla jsem rozdělené vycházky a přišel pán zrovna v té půli dne, kdy bylo po prvních vychazkách)

j.a.n.i
12. dub 2018

@gaeda Ne, tohle je v klidu, když budeš u doktora nebo v nemocnici, tak ti to omluví, ono stejně i kdybys byla zdravá a šla jako doprovod, tak ti na tu dobu stejně vystavují neschopenku.

packaf
12. dub 2018

Na kontrolu mohou chodit kdykoliv od 6h. rána do 22h. Od 22h. do 6h. je noční klid kdy vás nesmí rušit.

anetapegg
12. dub 2018

já měla štěstí byla jsem na neschopence 382dní a nikdy nikdo nepřišel......zlínský kraj.... 🙂

gaeda
12. dub 2018

@j.a.n.i děkuji za info, jsem se trochu uklidnila 😉

gaeda
12. dub 2018

@anetapegg jen jsem opatrna i kvůli toho, že dělám pro Pražskou fa na pobočce v OV a nejen u mě v prvním těhu byli na kontrole i v průběhu 7let co si pamatuji jeste u dalsich 2-3kolegyn.

gaeda
12. dub 2018

@packaf diky za info ;)

kettypop1
10. črc 2019

Dá se žádat o výjimku když je člověk pozván na svatbu? Jedná se o svatbu nejlepšího kamaráda, který bydlí víc jak 150 km daleko, takže v době vycházek to je nereálné 😢

lv
10. črc 2019

@kettypop1 dá se změnit místo pobytu (tedy dá se požádat lékaře, ten ovšem není povinen vyhovět), ale na určenou adresu, což svatba nemusí být obřad jinde, hostina jinde?), a i na změněné musíš dodržovat vycházky..
(Reálně to asi nikdo kontrolovat nepůjde, když by šlo o den).

j.a.n.i
10. črc 2019

@kettypop1 ne, neda, tohle leda risknout...

zelenaesmolda
10. črc 2019

@monikaa_p
je takovy problem dodrzet vychazky?

kettypop1
10. črc 2019

@lv Tak na obřad bych zašla v době vycházek, a pak přespala na místě hostiny, děkuji dala jste mi aspoň naději že by to šlo legálně, nerada bych přišla o peníze když vycházky celou dobu dodržuji, a využiji je stejně většinou maximálně o víkendu, ale o svatbu je těžké přijít 😞

Strana
z3