Platím si školení sama. Je to běžné v realitách?
Dobrý večer, obracím se ze žádosti o radu. Jsem krátce nezaměstnaná a naskýtá se mi možnost pracovat v realitach. Začatek by byl shánět nemovitosti na pronájem a prodej, to znamená, že i pokud majitel uvede RK nevolat, stejně volat a lámat. Ale m věci. Bude školení dost daleko, to nevadí, do aut se naskládáme, školení stojí 3000 a to si musím platit sama. Když jsem námitky, že bývá dobrým zvykem, že takhle školení platí firma, tak to začalo, že donedávna to lidem platili, ale pak odešli, prodej žádný a pro firmu čistá ztráta. Tak si to poresili takhle. Tak teď nevím. Jestli odešli, že je to práce o hubu nebo neměli talent, obchodního ducha, trpělivost.
To zní jako práce snů... Hádám, že plat bude taky záviset na tom, kolik lidí zlomíš. Já bych do toho nešla - jednak na to nemám náturu (což samozřejmě nemusí být tvůj případ) a za druhé to, že mi firma poskytne a uhradí nutné proškolení, považuji za naprostý základ.
V těchto firmách to bývá dost často na živnost, takže si člověk všechno platí sám a je závislý opravdu jen na provizích. Určitě bych doporučila si tohle všechno vyzjistit. U realitních a finančních poradců platí pravidlo, když ptáčka lapají...až pak kolikrát vyplave na povrch, že to až tak super není.
Dost lidi to zkoušelo ze školy a bylo to hodně o tom jaký mají kontakty a jestli umí sehnat klienty … většina nakonec skončila, protože neplnili… proto si za mě musíš zaplatit školení sama… protože by se to opravdu nevyplatilo … zas pokud bych byla přesvědčena jaka je to super práce, tak co je dneska tři tisíce … mas zpet z prvni provize …ja bych do toho nešla … ale zas nemam tu povahu na nahánění klientu …
V realitách, finančním poradenství apod… se úspěšně udrží jen hrstka lidí. Mam pár kamarádek, které to zkusily, jede se na provize, to zvládne málokdo.
A ten zacatek ti rekli ve firme nebo to se domnivas ty, ze je cesta jak ziskat tu nemovitost? To je totiz pekna blbost, kdo uvede RK nevolat, tak - kupodivu - nechce spolupracovat s RK, takze je to uplne zbytecne a navic dost nesolidni.
Myslim, ze v realitach se daji vydelat pekne castky, ale tady bych sla o dum dal..
Ano i u nás to tak bylo. Byla jsem prvně na hpp - kancelářská krysa, která jen navolavala inzeráty, pak jsem přešla na IČO přímo prodej. Školení jsem si taky platila sama a po nějaké době / nebo při preplňovani plánu mi to vrátili. Bohužel spousta lidí se neudrží, nezvládnou tlak, nejde jim to. Firmy jsou pak ztratne na školeních. Což by měl být prostě úděl firem, ale začíná být běžnou praxi, že si to lidé platí sami. Já jsem v době realit chodila i na školení, které neporadala firma, přišlo mi potřeba se vzdělávat i jinde.
Pokud by mi práce dávala smysl, klidně bych si školení zaplatila. Ale tahle práce by mi smysl nedávala. Prudit lidi, kteří se sami rozhodli, že realitku nechtěj, být mnohokrát vyfakovaná a mít příjem odvislý od toho, kolik lidí zlomím? Práce snů🤣
@tereza0111 to řekli, že možná někoho zlomim aspoň se sejít. A taky si musím dělat reklamu, když mi to někdo, a třeba konkurence strhne, tak tam opět reklamu dat a prezentovat se. Ale vím, že hned téměř nic vydělávat nebudu. Ale prý, dají se tam vydělat krásné peníze. Kolegové chodí spokojeni, jen řeší jaké auto si koupí, možná vlastní byt
Tak daji se urcite vydelat krasny penize.. ale musis mit prodeje … my jsme platili 120tisic realitce a to stejne platil prodávající … samozřejmě neco spolkl právník a nutné výdaje realitky okolo … ale i tak zůstali pekne peníze realitce … jen mit co prodávat a pronajímat a nemusi to byt prodané hned …
Tak tuhle práci fakt chceš 😱😂. Zajímalo by mě procento úspěšnosti, kolik lidí se nechá utlamat a vlastně taky na co, že se rozhodnou prodávat s realitkou? Mě kdyby někdo takto zavolal i přes jasne vyjádření v inzerátu , tak ho pošlu do míst kde slunce nesvítí velmi rychle a ještě si myslím že je neskutečně nesolidní a neslušný. A i kdybych se rozhodla prodávat s realitou, tak rozhodně ne s tou, co mi volala.
@monars uschova penez v realitce?
@monars úschovu jedině u notáře!!! Advokáti nejsou na toto pojištění. ,takže pokud realitka zkrachuje v době kdy tam máš úschovu, tak máš smůlu. Notář je na to pojištěný. Právníci realitek jsou většinou právní ,,odpad" ( zatím dvě se kterými jsem měla možnost jednat to tak bylo) , zásadne už si beru vlastního právníka. Celkově je to bez realitky levnější a ještě neplatis provizi realizace. Takže co tam máš dál 😉😊?!
@alubif já třeba realitky využila, hlavně z časových důvodů (nemovitost byla v jinem městě) a když ještě odečtu náklady na reklamu (byla to specifická nemovitost, na bezrealitky jsem se nechytla), tak se to i vyplatilo.
Ale jinak souhlas, oslovila jsem realiťáka podle doporučení od člověka "z oboru", jinak bych do toho nešla.

Začátek by byl prudit lidi proti jejich explicitně vyjádřené vůli, nebo by to byla náplň práce, aby to nemuseli dělat ti, kdo tam jsou déle? Jak dlouho bude trvat ten začátek a co budeš dělat potom? Máš to výslovně uvedeno ve smlouvě?