Práce. Jak byste to řešily vy, holky?

26. bře 2024

Holky poradíte mi jak na mladou ambiciózní, arogantní, namyšlená mladou holku ,které si myslí, že sežrala svět?
Nemůžu říct ,že je moc šikovná a maká.
Jsem tam 3 necelé 3 měsíce a jediná ona mi podkopává nohy. Už nevím co s ní. Snažím se opravdu hodně ale ji to evidentně nestačí. Prý jsem nekolektivní. Jsem z dřívější práce zvyklá na udělej si sám svojí práci.🤷🏼‍♀️ Jen kvůli ní se mi nechce chodit do práce.😓 Jsem z ní víc a víc úzkostná.
Děkuji za odpověďi.😇

autor
26. bře 2024

Holky 🙏🏼

honatko092
26. bře 2024

Vzala bych ji bokem nebo pozvala ji někam na kávu a vyříkala si to s ní narovinu. Jak se cítíš, zjistit, proč to dělá a jak tedy situaci vyřešíte. Ne útočně, ale dost rázně na go, aby pochopila, že srát na hlavu si nenecháš 😉

gdpr
26. bře 2024

A v akom vzťahu si s nou? Nadriadená, na rovnakej úrovni alebo podriadená? Ak si jej nadriadená alebo podriadená tak by som sa snažila to s nou vykomunikovat ak na rovnakej úrovni podľa toho, či máte aj spoločnú prácu ak hej tiež komunikácia ak nie tak by som ju ignorovala. Tiez celý život mam medzi sebou ľudí v kolektíve ktorých nemusím a niekedy ignorácia je najlepšia ako sa nervovať... Samozrejme zo slušnosti pozdraviť atď ale nič viac neriešiť s nou.

tereza0111
26. bře 2024

No to je tezky. Jestli o ni smyslis tak jak ji popisujes tak se moc nemuzes divit, ze spolu mate problem. Vazne je tak namyslena nebo te proste stve svoji existenci? Asi je ta prace pro ni dulezita, je tam dele nez ty, dava do toho hodne. Co ti dela a jak ti skodi? Nema treba taky pravdu? Jestli jsi z drivejska zvykla na "udelej si sam svoji praci" tak poznamka, ze jsi nekolektivni je mozna pravdiva? Asi se ji tezko divit, ze nese tezko nove prichoziho solistu, co se nechce moc zapojovat a jeste s ni nevyjde
Nemas jinou moznost, nez si s ni zcela otevrene promluvit co ti vadi a jak bys rada pracovala a jestli s tim zvladnete fungovat nebo ne.

autor
26. bře 2024

@honatko092 Jsi blázen ta nepůjde na kávu s takovou ,,nulou ,,jako jsem já.

anonymmm88
26. bře 2024

Ne s každým si člověk lidsky sedne. Já bych se asi nepřekonávala, pokud mi byl v práci někdo nesympaticky, tak jsem si ho nevnímala,jen jsem udělala svou práci a co nejmíň se s ním snažila potkávat. Jak to máte vy? Čím ti podkopává nohy nebo jak se chová konkrétně?

autor
26. bře 2024

@anonymmm88 Musí být vždy všude kde já něco řeším. Jako kdyby hledala každý můj kopanec a pak to mohla říct. Furt na mě čumí a já jsem samozřejmě potom nejistá.

reeeza
26. bře 2024

Záleží i co děláš za práci. Některé pracovní pozice vyžadují teamové chování, ne jen "si dělat svoje"...🤷‍♀️ Neříkám že tomu tak je, ale na jejím feedbacku třeba také něco může být k zamyšlení.

j.a.n.i
26. bře 2024

No, mas tu 3 příspěvky a začíná mi byt jasné, kde je problém... A nemyslim, ze by byl u ni.

honatko092
26. bře 2024

Je mi moc líto, že o sobě mluvíš jako o "nule". Doporučovala bych zapracovat na svém seběvědomí a popovídat si s ní v práci, bez emocí, kde je problém a co s tím budete dělat. Držím palce 💪

xxx3d
26. bře 2024

záleží v jakým seš k ní vztahu
jestli je to tvoje vedoucí, nebo někdo, s kým bys měla spolupracovat, někdo z týmu, nebo prostě jen kolegyně
a pochopitelně i na náplni tvé práce
pokud je ona jediná, kdo tě stresuje, zkus si představit, že to, co ti říká, se netýká tebe, ale jí, třeba se pak nad to budeš umět přenést.

martinka_33
26. bře 2024

Arogantni lidi nemam ráda. Je potřeba se proti nim vymezit, každý si k tobe dovolí jen to co ty mu dovolíš. U nekterých jedincu je to tedy na dlouho a spoustu nervů nez pochopí, ze takhle ne.

adelisss
Autor odpověď smazal
Zobraz
adelisss
26. bře 2024

Každý ti v práci nesedne. Možná bych ze slušnosti zkusila navázat řeč, jestli se třeba konverzace náhodou nerozjede. A kdyby ne, prostě bych si jí
už nevšímala. Jestli ti dělá vyloženě naschvály, tak bych to oznámila nadřízeným včetně důkazů (třeba pomocí fotek). Ale zas na druhou stranu, některé věci se blbě dokazují.

autor
27. bře 2024

Je to moje kolegyně. Potíž je v tom,že moje nadřízená je její rodinný příslušník. To jak jsem napsala o té ,,nule" jsem myslela jako ironicky. Snažila jsem se s ní mluvit ale moc to nepomohlo. Když jsem byly jen spolu mluvila normálně až jsem si myslela, že je teda vše v pořádku ale jak je někdo okolo nás nebo je v kanceláři někdo s námi tak se chová arogantně.

fyii
27. bře 2024

ja bych se ji az budu neco resit a ji se to netyka slusne zeptala, potrebujete neco? my jdeme resit pracovni problem.. a tim bych ji odpalila. Kazdopadne otazkou je, zda opravdu nemas problem ty. Dneska uz se jen hrani sam na sebe moc nenosi, spousta veci je tymovych..

autor
27. bře 2024

@fyii To chápu a snažím se pomáhat. Udělám si svojí práci a pak se jdu zeptat zda někdo nepotřebuje pomoct .

adelisss
27. bře 2024

Měla jsem zkušenost s mládeží, která se do firmy dostala díky rodinným příslušníkům. Kolegyně pro jednu měla moc trefné označení: protekční spratek. Někteří si hodně myslí o sobě, když se někam dostanou v podstatě bez zkušeností, umetá se jim cestička. Ale kolikrát je to dost směšné, protože hodně věcí ani nezískali vlastní zásluhou. Ať si o sobě myslí, co chce. Ty se snaž dělat svou práci co nejlíp a zbytečně se nestresuj, hledej přátele v sympatičtějších kolezích. Akorát bych si před ní dávala pozor, aby hned nevyřídila všechno své příbuzné nadřízené. Já už jsem na takové lidi zvyklá, tak vím, že v práci se zdaleka nehodí všechno pouštět ven.

autor
27. bře 2024

@adelisss Tak to je přesně to co jsi napsala. 🙏🙏 Amen .

adelisss
27. bře 2024

Jinak bych ti doporučila nedávat svou averzi vůči ní moc najevo - zbytečně by ti pak mohla dělat problémy. Můžeš naoko s ní mluvit o kravinách typu počasí, co budeš vařit, ale cenné informace nepouštěj, spíš se snaž z ní vytáhnout.

autor
27. bře 2024

@adelisss To se snažím. Ale její odpovědi jsou strohé. Arogantní.