Práce na poloviční úvazek pro maminky: Zkušenosti a rady
Ahoj, máme dvě děti 4 roky a 2 roky. Naskytla se mi příležitost vrátit se do původní práce na půl úvazku, v práci jsem byla vždy moc spokojena. Starší chodí do školky, mladší by hlídal tatínek, když bych byla v práci, sám také chodí do práce, ale má nějaké dny volné. Manžel souhlasí. Já jsem taky spíše přiklonena k tomu jít. Přeci jen 4 roky doma, to už člověku hrabe, měla bych trochu rozptýlení. Peníze navíc se také hodí, ale nejsou nezbytne. Ale nebudu si vyčítat, že se ochudim o čas s dětmi? Nebude to moc velká honička? Jaké jsou vase zkušenosti?
Měla jsem to stejně, když bylo druhému dítěti rok a půl byl mi nabídnut puluvazek 2 km od baráku, s možnosti homeoffice při nemocech děti, s tím, ze po rodicaku už místo nebude. Vzala jsem to, ještě jsem kojila, což nakonec vydrželo do 4 let, malej byl doma s tatínkem nebo jsem byla na homeoffice. Byl to mazec, teď je malému skoro 4,5 a je to pořad mazec, teď nastoupil do školky a hned viróza. Pracuji 3 roky a ač podmínky mám úžasné, volna pracovní doba atd, tak si někdy říkám ze mi to uteklo 🙈 nebyla jsem s malým, neumí stejne věci jako dcerka s kterou jsem do jejich 4 let byla doma, ale zase má skvělý vztah s tatínkem, jsou parťáci. Proste je to jiné, ale kdo určí jestli lepší nebo horší ? Navíc teda kdybych to místo nevzala bůh vi co by bylo, teď děti vyzvedavam po obědě, můžou chodit odpoledne na kroužky, muzem na výlet když je hezky a nemusí tvrdnout cely den v zařízeních. Kdyz jsou nemocne jsem s nima doma, proste mají pohodu.
Nastupuju od 1.října a pořád se to ve mě pere. Byly jen dvě varianty. Buď si manžel přibere další práci= domů se bude chodit prakticky jen vyspat nebo půjdu já na brigádu. Logisticky to bude někdy náročné, ale 10 směn v měsíci není tolik, budou finance navíc a dcerka si užije víc času s tátou o samotě. Momentálně máme období, kdy moje přítomnost v místnosti znamená ignoraci tatínka, takže jim to prospěje.
Šla bych bez váhání. Půl úvazek je fajn start. Já šla ve dvou na plnej a to už je změna. Ale za mě je fajn, když dítě je s osobou blízkou a nemusí do instituce.
Co tak vidím v okolí, tak děti rády maminku za zadkem, ale na druhou stranu jsou schopné skvěle fungovat s tatínkem a prarodiči. Vyčerpaná. frustrovaná matka z každodenního kolotoče a neustálého hraní si autíčky, také není optimální.
Pokud se rozhodneš jít, tak hlavně z toho nebuď nešťastná. Děti vycítí, že máš v sobě konflikt, že lavíruješ mezi prací a být doma a dokážou ti odchod dost osladit pláčem, že chtějí být s tebou. Když seš ty v pohodě, dítě je v pohodě.
Sla bych hned, zejmena pokud by toho bylo na me doma uz dost. Ja jsem sla na plny, kdyz bylo detem 3r.a 1r. Manzel zustal doma na rodicaku. Bylo to nejlepsi rozhodnuti v nasem zivote☺
Moc děkuji za vaše zkušenosti, přemýšlím, přemýšlím 😊
Já šla když bylo starší 2 a čtvrt. Šla do soukromé školky. S mladší už bych to tak neudělala. Ale pokud mas možnost, ze s ni bude tatínek/prarodiče, tak to bych brala hned.

Ja takto šla už 2x a teď půjdu po třetí. U nás ty bylo kvůli mému odpočinku od dětí ale i kvůli penězům ⁰