icon

Práva těhotné v zaměstnání

moinka00
28. říj 2015

Ahoj holky, před deseti dny jsem zjistila, že jsem těhotná. Nechtěla jsem to zatím nikde moc ventilovat,ale bohužel dělám v Penny Marketu jako zástupce, tak jsem to říct musela. Jelikož moje práce spočívá v tahání těžkých věcí, nahazování těžké zeleniny, přehazování bas s pivem, vody a tak dále. Šéf nejdřív, že mi vyhoví a mému požadavku, abych chodila jen na kasu vyjde vstříc. Ale jelikož nás je v práci málo, tak se začal cukat a nějak se mu moc nedaří mi vycházet vstříc. Jsem mu říkala, že už musím chodit s někým z vedení, aby to mohl dělat za mě a já si pak šla sednout na kasu,ale nějak to moc nevychází. Četla jsem,že zaměstnavatel má právo mým požadavkům vyhovět. Za týden jdu na první kontrolu na gyndu,tak zkusím poprosit doktorku, zda-li by mi nenapsala nějaký papír, že nesmím dělat nic těžkého. Máte s tím někdo taky zkušenosti? Myslíte, že mi to napíše? Na NP nechci jít, už jen kvůli finanční situaci,ale nevím, proč bych měla být doma, pokud mi nic není. Nebo měl jste někdo taky problémy v práci? Jak jste to vyřešili?

Strana
z2
martyina
12. dub 2017

@moinka00 mě to někdy nedochází pomalu ani teď, že jsem těhotná🙂, a taky mysllím že je to tím že pořád chodím do práce atd. a není čas potom 🙂

astyna
12. dub 2017

@absintka19

Já jsem se cítila skvěle, nechtěla jsem být doma 🙂 gyndařka sice skřípala zubama 😀

bari33
26. dub 2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat kdo posuzuje to, že moje práce je těhotné zakázaná? sociálka nebo doktor? a ještě zaměstnavatel mě musí přeřadit na jinou práci a nebo nechat na stejné s tím, že např. vyřeší překážky, které neumožnují práci těhotné ?

Strana
z2