icon

Šéf mě nechce vyplatit a nutí mě dál chodit do práce

nejmaminka
18. bře 2016

Ahoj ženy,mamky,těhulky,,,,, potřebuji poradit, tchýně mi našla brigádu přez znamou, ta mi nakecala jak práce je užasná ,ják budu dostavat peníze týdně +dýška jaká to bude pohoda hned mě zaučí ona, a jak ze šéfem se dá vyjít i domluvit a jak je v pohodě ,opak byl pravdou pracovala jsem tam měsíc a pul a šéf mě ještě nevyplatil o dýšku ani nevím, a práce katastrofa hned první den sama ,pár lidí po mě řvalo :( !!!! No pár víkendu jsem mu tam vydržela ,ale mám 6 měsiční miminko a on mě doslova nutil a pořad mi psal až mu o vikendu přijdu, i když jsem neměla hlidání čekal odemně že mužu pořad ,ted je na mě hrozně arogantní a pořad mě nechce vyplatit co ted?? Já mu psala slušně že končom a on hned že musím přijit ,že to nemyslím važně že zase v pátek mu to odvolám a bla bla že jsem mu slibovala že přídu a přitom jsem mu napsala jenom že bych mohla možná ,a už s toho dělá domluvu já sním jednám slušně jen proto aby mě vyplatil co poradíte v takové situaci ??? Nemáme mezi sebou smlouvu :( já v té době práci potřebovala :(:(☹

Strana
z2
kika_21
18. bře 2016

@monikagurthova No ona by to s miminkem asi řešit neměla. Ale tchyně by mohla zavolat a říct, že je kontrola, ne? Třeba by se chytil za nos. Prostě tchyně by měla to hecování odčinit-nejsem mstivá, ale raději měla možná pomoci jinak-ne třeba penězi-není povinná-ale jinak prostě. Máma od půlročního dítěte má být doma a mít na mléko pro to dítě. A už mlčím, jdu něco dělat. Pěkné jaro všem. 🙂

nejmaminka
autor
18. bře 2016

maminky doufám že vás tady mám lusím vám tady napsat něco

nejmaminka
autor
18. bře 2016

paní kiko chápu vaše názory jeden měsíc byl slapší nechtěla jsem si pučovat našla si rači práci jinak malej má vše je to zdravé štasné miminko dělám maximum jinak bych nikdy od svá melé prdelky nešla ale beru to 🙂

nejmaminka
autor
18. bře 2016

ted mi přišla sms cituji ,,,,, doslova nikomu nebudu lhát to mi přišlo ,,,,,,,,,kurva s vámi je domluva jako s dementem na vas je ale spolehnutí se nedivím ze nemate praci.S takovym pristupem ani mit nebudete jestli k takovemu pristupu vychovate i sve dite ...strilet takove lidi to je sms od šéfa

blahova_andrea
18. bře 2016

@nejmaminka to je ale hulvat!

zajacica9
18. bře 2016

Ahoj, nečetla jsem všechny reakce, ale není pravdou, že bez smlouvy se nedá nic dělat. I ústní dohoda je platná. Obrať se na organizaci La Strada, mají i info linku zdarma (nebo ti zavolají zpátky), specializují se na tyto problémy. Držím pěsti. http://www.strada.cz/sos-a-info-linka

nejmaminka
autor
18. bře 2016

Já nejsem dokonalá ale takto mi psát tak pozdě večer nejhorší čeho se bojím jak na to zaraguje muj chlap nevím asi tu sms smažu nechci aby si dělal problemi já se bojím že ho zbije ;(

kika_21
18. bře 2016

@nejmaminka Mně spíš štve ten zaměstnavatel a tchyně. Taky občas pracuju. 🙂Jemu napište, že už Vás tedy někdo zastřelil, ať si shání jinde spolehlivější lidi.A co on, jak on je na tom s výchovou. Jeho děti taky budou okrádat matky na MD?

nejmaminka
autor
18. bře 2016

No je to vrchol a když si vezmu, že jsem se mu za všechno pořád dokola omlouvala ,a pak mi napíše že jsem dement ☹ asi jsem však jsem tam dřela 10 hodin u stánku bez jídla pití a vyčurání přestávky s tím že mezi tím jsem myla kupy nadobí tak je hezké co si o mě myslí já si hledám už jinou práci jsem pracovitá pracuju už od 18 let pracovala jsen v těhotenství i těsně po potratu a toto je fakt hnusná podpasovka jak chlap se muže takto bavit s citlivou holkou to nechápu

kika_21
18. bře 2016

@nejmaminka Může, není to chlap , ale vůl. Tohle chlap nedělá. Proto také nemůže sehnat lidi.Jsi moc hodná a on to vycítil. 😉

monikagurthova
18. bře 2016

@nejmaminka to je dement....pardon

nejmaminka
autor
18. bře 2016

Nooo je to asi tím věkem nebo povahou to nevím ale přeci nemohl čekat že mu tam po těch smskách kde mě uraží zustanu a bolí mě že neví co jsem za matku a urazil mě však já se pro toho mého chlapečka i rozdala aby měl vše jsem mladá matka ale dobrá na Vánoce jsem pekla 50 kilo cukroví na objednávku abych mu dala pořadné darečky

kika_21
18. bře 2016

@nejmaminka Podívej, Ty víš, jaká jsi a na názoru volů Ti vůbec nezáleží. To si pamatuj. 🙂

nejmaminka
autor
18. bře 2016

Snažím se nezná mě a uraží mě ja si toto na cizího člověka v životě nedovolila a ani nedovoluju ja ho respektovala

nejmaminka
autor
18. bře 2016

Poslední otazka mám to říct tchýni co mi napsal a partnerovi??

kika_21
18. bře 2016

@nejmaminka Partnerovi bych to řekla, přece má rozum a nepůjde ho mlátit, aby byl potom v kriminále. Tchyni klidně taky, až Tě zase bude verbovat na brigádu.Asi bych nevydržela to muži neříct, ale taky záleží na Tobě. 🙂

j.a.n.i
18. bře 2016

@zajacica9 No, ústní dohoda mezi 2 lidmi o něčem platná je, toto ovšem neplatí pro pracovní vztahy, zde je to zákoníkem práce definováno jasně:

§ 34
(4) Pracovní smlouva musí být uzavřena písemně; totéž platí o změně pracovní smlouvy a o odstoupení od ní.

§ 77
(1) Dohoda o provedení práce a dohoda o pracovní činnosti musí být uzavřena písemně; jedno vyhotovení této dohody zaměstnavatel vydá zaměstnanci.

lenjii
18. bře 2016

Taky bych to rekla oboum.

nejmaminka
autor
18. bře 2016

já ho hlásit nikde nebude má hodně pracovnic to bych zavařila i jim jsou to matky bez otce mají ještě malé děti,muj muž mě v tom nenechá dopustit proto se bojím reakce bude mě chtít chránit bude mu volat i psat ten mu to nezvedne a to ho nase*e

kvakuska
18. bře 2016

@nejmaminka určitě bych to oběma řekla, už jen proto, aby se tvůj chlap chytil za nos a uvědomil si, že na ten Sunar prostě musí vydělat on, on musí zajistit svoji rodinu ... a oceňuji že se snažíš, pečeš cukroví jako přivýdělek apod., ale vždycky, opravdu vždycky si musíš nechat něco do zálohy na jídlo pro dítě, i kdyby jste vy jako rodiče měli jíst suché rohlíky ... tohle si jako máma musíš ohlídat, to by měla být tvá hlavní starost ... 😠

monikagurthova
18. bře 2016

@nejmaminka ja bych jim to řekla. Potřebuješ oporu v manželovi a tchyně aspoň nebude příště nikoho verbovat....

kolibricek36
19. bře 2016

@nejmaminka no, já bych tam beze smlouvy nešla dělat - na ot mám rozumu dost - protože, slouva je už závazejk jak pro tebe tak pro něho....
no, asi světci jsou houby platní - bude to tvrzení proti tvrzení - být tebou tak se nenechám vydírat - buď ti dá pořádnou smlouvu, nebo se na něj vykašli, a bud si jistá, že nejspíš žádné peníze neuvidíš....

konik_mischel
19. bře 2016

@nejmaminka ahoj, bez smlouvy je to složitější, pracuju s nezaměstnanými a tohle je denní téma... Obrňte se trpělivostí, natrénujte klidný nehybný výraz a bežte za ním s tím, že do dvou dnů chcete mít peníze na účtu nebo mu tam pošlete finančák, inspektorát práce atd... Na jeho argument , že jen vyhrožujete mu sdělte, že vzhledem k tomu, že jste dělala v hospodě, vidělo vás tam pracovat takové množství lidí, že až to vy rozmáznete, on se z pokud od úřadů v životě nevyhrabe. Nebojte se, oni vždy vyhrožují atd., ale když se člověk umí ozvat a bránit se, jsou velcí jako malíček, pro ně jsou ty pokuty tak obrovské, že se jim nevyplatí hrát si na machra. Kdybyste cokoli potřebovala, napište mi do IP. 😉 Hlavně se nebojte, když to zvládnete, peníze dostanete a budete poučená pro příště, že bez smlouvy nejpozději v den nástupu do práce už nikdy nikam nenastoupíte.

zajacica9
19. bře 2016

@j.a.n.i no takhle to samozřejmě ideálně má vypadat. Ale i v případě, že nebyla podepsána pracovní smlouva, a práce byla odvedena, jsou i právní možnosti, jak se bránit. Doporučuji tu La Stradu, poskytují i právní info zdarma. Paní není jediná, které se něco podobného děje, a tahle organizace je právě pro tyto případy. Nebo pak občanské poradny, tam jsou také právníci zdarma, jenom tam záleží, zda je zrovna právník, který se v této oblasti orientuje.

Strana
z2