icon

Těhotenství a práce v zahraničí. Co teď?

adeliadelis
20. únor 2025

Ahoj holky, máte někdo zkušenosti s dojížděním pracovat do Německa denně a bydlet v ČR ? A ještě k tomu otěhotnět hned 3 týdny po nástupu do práce ? Nevím co teď dělat dál..

marketa1218
Autor odpověď smazal
squezy
20. únor 2025

@adeliadelis dál pracovat. Uvidíš,jak ti bude,jestli ti nebude v autě na zvracení. Prostě uvidíš. Ale rozhodně bych nikomu nic prozatim nerikala a ridila se dle situace.

1pomnenka
20. únor 2025

Normálně pracuj dál až do nástupu na mateřskou.

adeliadelis
autor
20. únor 2025

No situace je taková že zatím potvrzené těhotenství nemám ale podle výpočtu bych měla být 11DPO a test mám silně pozitivní.. jela jsem dopoledne ještě na gynekologii i když vím že je brzo ale bolí mě v pravém podbřišku tak jsem chtěla ať se na mě radši podívá.. no na utrazvuku nic neviděla tak mi vzala krev a zítra budu vědět výsledky a na tu bolest mi ani nic neřekla.. do práce jsem volala a řekla jim radši pravdu a nevím co bude následovat dál :/

gruyerre
20. únor 2025

@adeliadelis jako pardon, ale hlásit hned v práci, kam chodíš 3 týdny, čili téměř cizím lidem, že jsi těhotná, když ti sotva zaschnul první počůraný test, je přinejmenším nerozumné. Teď už nic dělat nemůžeš, jen čekat, jestli tě vyhodí ve zkušební době.

squezy
20. únor 2025

@adeliadelis proč voláš do práce, že jsi těhotná, když máš teprve pocurany těhotenský test? Můžeš hádat 3krat,co se v práci bude dít, když jsi ještě ve zkusebce. A celé těhotenství tě může někde pichat,bolet břicho,je to normální..

drep
20. únor 2025

Jako upřímně nevím, co čekat na gyndě 11 dpo, že jako doktorka uvidí. Asi nic, ne? Já jsem těhotenstcí hlásila velmi brzy (nějaký šestý týden), s potvrzenou srdeční akcí, ale já měla smlouvu na dobu určitou, i kdyby ne, tak z mnoha důvodu bych si byla 100% jistá, že by mě nevyhodili a musela jsem okamžitě přestat dělat některé pracovní povinnosti. Tak si drž palce, aby se tě nechtěli zbavit rovnou, což se může stát

adeliadelis
autor
20. únor 2025

Mám za sebou dva potraty.. bohužel jsem tam jela radši i skrz svůj klid.. myslela jsem si jen že mi tu někdo poradí kdo v Německu pracuje a prožil si to.. jinde jsem se ale dočetla že je to jiné než v ČR a z práce mě vyhodit nemůžou.. zároveň dělám v práci s chemikáliemi atd.. tak i proto jsem šla s pravou ven.

malaya
20. únor 2025

@adeliadelis u nás tě po oznámení těhotenství hned pozvou k betriebsarzt, ten rozhodne jestli můžeš na této pozici pracovat.
Jinak tě asi vyhodit nemůžou, měla jsem dvě kolegyně, co otěhotněly v Probezeit, jedna po měsíci, druhá po podepsání smlouvy, když měla nastoupit ( u té to bohužel nevyšlo, tak poté přišla) a nikdo je nevyhodil. A to do práce nechodily, nesměly. Měla by si byt nějak chráněna, v práci budou určitě vědět.

adeliadelis
autor
21. únor 2025

@malaya děkuji za info 🙂