Bydlení v ČR a práce ve Vídni, máte zkušenost?

kaczuska
19. srp 2014

Holky máte některá zkušenosti s bydlením v ČR někde u hranic s Rakouskem a dojíždění do práce do Vídně nebo jiného města v Rakousku? Přemýšlíme nad touto variantou...

blanka.k
19. srp 2014

@kaczuska Přímo s Vídní ne, ale MM od roku 2003 dojížděl do zahraničí pár let 350km tam, 350km zpět, pak jsem se přestěhovali a měl to "jen" 150km, takže to jezdil skoro denně domů na noc. Ale měli tam služební byt, takže když se jednání protáhlo, nebo byl unavený, zůstal přes noc. U práce měli vyhrazené místo na auto (což je ve velkých městech +), platili jim dáln.známky. je to únavné, ale on člověk i po Praze se leckdy na 2 hod. zasekne v koloně.... Výdaje " v eurech" měl tedy jen za jídlo. Poslendí dobou ale dává přednost MHD....jezdívá Student Agency nebo vlakama, a pracuje při tom na PC a neřeší nervy na silnicích a "šetří" auto (což zas není možné, když člověk pracuje třeba jako lékař....to si moc ve vlaku nezapracuje). Co mám zkušenost s Vídní, tak jsem tam měli vždycky štěstí na zácpy, ale pokud by člověk jezdil na nějaké P+R parkoviště a pak měl fajn spojení metrem, tak ideál.

78marcela
19. srp 2014

@kaczuska tak u nás v pohraničí má spoustu lidi s tímto zkušenosti. Hodně jich bydlí tady a denně pendluje sem a tam. Je něco co bys chtěla vědět konkrétně? Co budu vědět, řeknu, sama jsem tam několik let pracovala.

stachovka6
24. srp 2014

Ahoj mě by zajímalo jak to za hranicemi funguje co se týče třeba pracovní doby-jestli vám tam vyjdou vstříc nebo prostě mají své podmínky.Já hodně uvažuji o práci v Německu,bydlím kousek od hranic,tak by s dojížděním nebyl problém.Jsem samoživitelka mám tří děti,16,14 a 7,babičky nebo někoho na hlídání nemám,tak by to ti starší s tou nejmenší zvládli.Nic jiného mi nezbývá-bývalý platí neplatí alimenty a já nemám ani nikoho kdo by mi vypomohl.U nás práci jakžtakž seženete ,ale nezajímá je ,že jste na vše sama-prostě ranní,odpolední,noční-nechceš,běž-za branami jich stojí dost.Je mi docela zle z tohoto přístupu. děkuji za jakoukoliv informaci.

78marcela
22. říj 2014

@stachovka6 nevím jak v Německu, ale v Rakousku si určuje stoprocentně požadavky zaměstnavatel, na nějakou domluvu se moc nehraje. Nehledě na to, že většinou se jedna o různé pomocné práce, a i na ty je ze strany Čechů fronta. A oni to moc dobře ví. Obecně, když mají tisíce zájemců, tak si budou sakra vybírat. Holt to tak je a v Německu myslím to nebude jinak.