icon

Učitelka v pracovní neschopnosti - jak předat podklady?

skiss
11. lis 2015

Ahoj,
chtěla bych Vás poprosit o vaše zkušenosti, ohledně NP. Jsem těhotná (30tt) v NP a čekám na výsledky testů, které ovlivní to, zda se ještě vrátím do práce či ne. Ovšem podle náznaků paní doktorky to moc nevypadá, že by mi chtěla ukončovat NP. To znamená, že čistě teoreticky bych nastoupila na rizikové těhotenství. Teď jsem druhým týdnem v PN a zaměstnavatel mi často volá´(mám problémovou třídu) a já jsem z toho pak nervózní. Jak jste prosím poté řešili předání věcí v práci? Jako učitelku se mě týká předání známek, oprava pís.prací které děti psaly po dobu co jsem chyběla atd... Řešila jste to to některá? Děkuji za vaše odpovědi

Strana
z2
hojda
19. lis 2015

@skiss Odkud jsi?

indigirka
19. lis 2015

@skiss Učila jsem na dvou školách (v Praze) a to, že odešla kolegyně ze dne na den (na rizikové), jsem zažila několikrát (ten rok, kdy jsem za jednu takovou nastupovala, odešly takto tři). Vedení z toho samozřejmě nadšené nebylo, ale neřeklo ani popel. A když odešla těhotná kolegyně o pár týdnů dřív než původně měla, netvářili se nijak překvapeně a chápali to, už bylo domluvené, kdo za ni nastoupí a šlo to hned.
A když měl jeden třídní před čtvrtletím angínu, nikdo ho s ničím neprudil a všechno podepsal jeho zástupce. Tak by mě vlastně zajímalo, co je normální...

petkasv
19. lis 2015

Tak já jsem toto řešila téměř před pěti lety 😀 učila jsem ve Speciální škole, měla jsem přípravnou třídu a když jsem zjistila, že jsem těhotná a budu muset odejít během roku, tak jsem si našla sama učitelku, a sama si jí vycvičila 😀 byla s námi v září na škole v přírodě aby děti poznala a na trvalo nastoupila v půlce listopadu 😉 jinak je to čistě věc ředitele jak tohle všechno vyřeší, a to že ty předáváš třídu - všechno by mělo být vedeno v třídnici a v jiných dokumentech, kam jste postoupili, co jste probrali apod, takže zavedená učitelka by tohle všechno měla přebrat v pohodě 😉
upřímně být tebou nezaobírám se třídou, kterou si vedla ale svým budoucím miminkem, to je teď nejdůležitější, děti se s novou učitelkou sžijí a ty to řešit nemusíš 😀 já to řešila až moc a v den kdy jsem nastoupila na mateřskou začali komplikace 😀 z práce se mi tak nechtělo, že jsem z jedný práce nastoupila do druhý, jelikož den po nástupu na mateřskou se dcera narodila 😀

dc2015
19. lis 2015

@skiss Existuje. Loučila se se mnou ředitelka květinou, kolegové přáním od většiny sboru. Kolegyně, která přebrala mou třídu, mi s dětmi přichystala dárečky a na poslední hodině jsem od dětí dostala obřího medvěda, kterého jim pomohla vybrat. Celý poslední den jsem probrečela, protože smlouvu mám na dobu určitou a je mi jasné, že už asi nebudu mít možnost se vrátit.
Jasně že taky není vždy všechno dokonalý. Ale já tam byla moc šťastná a těch lidí si skutečně vážím.
Ale i tak jsem za to vděčná, že jsem tam mohla být 🙂 Nicméně zkusila jsem si i tu druhou variantu (kolektiv na houby, vedení na houby...). Takže tě chápu.

Strana
z2