Zaměstnání v těhotenství. Je to možné takto udělat?
Ahoj, chtela jsem se jen zeptat nekoho, kdo tomu rozumi. Jelikoz mi 1 srpna konci status studenta, jestli by slo, ze by me muj otec zamestnal, jelikoz ma stavebni firmu (delala bych na pocitaci faktury). Posleze bych sla na nemocenskou, jelikoz nevim jak dlouho vydrzim pracovat. Ale budu v 19 tt tehotenstvi. Jestli je tohle mozne a nekdo nebude zkoumat proc me zamestnal kdyz jsem tehotna. Dekuji za odpovedi. Pracovala jsem na DPČ, a narok na materskou nejspis mam (potvrzeno ucetni). Ale v teto praci me na smlouvu nevezmou a ani uz to nezvladam( delam u pasu).
Zaměstnat tě může a můžeš pracovat až do nástupu na mateřskou. Při dělání faktur se fakt nesedřeš, takže není důvod se házet marod 😉
Bezva, tak to ti gratuluji. Studovat vysokou skolu, abys delala u pasu a musela jit na PN, protoze nemas nasetreno, tak to musi byt tedy "kvalini" vzdelani. Tipuji socialni antropologii na FHS UK, pripadne pseudoskoly typu UJAK, vid?🙂
@sudylichozrout Vysmivas se manualni praci? Docela si ,,kakas do pusy’’ ☺️proc myslis, ze namam nasetreno? Urcite nemam nasetreno na to, abych z toho pak 3 mesice zila, kdyz to muzu udelat i takhle. Nevim co to je FHS UK🤣🤣🤣 ani UJAK😄 ale zkus to na nekoho jineho. V teto konverzaci s tebou koncim. Nebavi me uz psat a musim jit uklizet. Doufam, ze budu dostavat nejake davky. Pak si na tebe vzpomenu. Tak se mej, krasny a nudny zivot jako do teď. 🙃
Nemam nudny zivot, vubec netusim, jak jsi na to prisla. Nevysmivam se manualni praci, naopak, vidim v ni krasu. Ale kritizuji tvou vychcanost. Mas vylozene skvele moralni predpoklady pro rodicovstvi. Moc ti gratuluji.
Pokud nastoupis do práce, potom pujdes na pn může to OSSZ kontrolovat jako účelové zaměstnání
Proc by mel mit tvuj otec problemy? Pokud jste teda nemeli v umyslu podvadet s fiktivnim zamestnanim? Predstav si, ze ja zamestnavam sama sebe ve svem s.r.o., PPM cerpam, problemy nemam, a to jsem mela kontrolu z CSSZ. Ale ja taky realne pracuju.
@somalicats Nejspis proto, ze by slo o fiktivmi zamestnani. Proste "vyjebat" s erarem, co to pujde.
@somalicats ne, podvadet jsme nechteli, ale prijde mi to samotne divne, kdyz me nikdo takhle nezamestna, a najednou by to slo kdyz je to rodina. Takze to radeji necham tak.
Nic divneho na tom neni. Tehotenstvi neni nemoc. Pokud budes normalne pracovat, tak z toho problem nebude. Ja nastupovala do druhe prace ve 2.mesici tehotenstvi - a dobre jsem udwlala, manzel prisel v breznu diky korone o praci, takze jsem mohla uzivit celou rodinu z jednoho platu.
@somalicats ja si totiz nasla jednu praci, ze bych nastoupila hned po skole, vzali me. Nechtela jsem s nima ,,vyjebat” tak jsem narovinu napsala, ze jsem tehotna. A oni mi napsali, ze mi prejou hodne stesti a nashle.😏Proto jsem si myslela, ze to prave takhle nejde.
A vis, proc Te nevzali? Presne kvuli tomu, ze zensky casto leti pro neschopenku hned, jak pocuraji test. Protoze zensky dokazou s tim zamestnavatelem solidne vyjebat, ja se tem zamestnavatelum kolikrat ani nedivim. Vem si sama.sebe - oni Te zauci, investuji do Tebe cas, a Ty jim za par tydnu zdrhnes na neschopenku.
@sudylichozrout slečna nejdříve dojila stát na bezplatném studiu, které jí je k ničemu, kdyz ho nedokázala zužitkovat a dělala u pásu a teď chce ještě podojit na nemocenské. Ale hlavně, že je něco víc a ne jako ti neprizpusobivi, které s radostí dotujeme z našich daní:D tyhle lidi mě fakt baví...škoda ale ze je to spíš k pláči.
@20190418 Tak tak...
@20190418 tak ty jsi .... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Já si myslím, že by tatínkovi popřípadě nijak neprokázali, že tě zaměstnal za tímto “účelem”. A myslím si, že aby tě lékař dal na PN, tak musí uvést nějaký důvod/diagnózu. Takže je to začarovaný kruh a nikdo vám nedokáže, že se jedná o nějaký “podvod”. Ale jelikož PN není bůhví co, tak bych se být tebou pokusila co nejdéle pracovat ve firmě tvého otce.
@sudylichozrout tak to jsi ještě fyzicky nepracovala, já zažila obojí a srovnání mam
@rezusesmichy Myslim, ze tahani baliku vratek (svazku novin a casopisu) v tiskarne je dostatecne fyzicka prace, dvanactky za barem take, spodak u arboristu a zakladani zahrad tez. Ale mozna se pletu, mozna jsou to vsechno lazoplazo prace na urovni sezeni v kanclu a pak tedy nechapu uz tuplem, proc zenske z takovych pozic furt utikaji na PN.
@sudylichozrout Já zkolabovala při hypotenzi na konzíliu, pán trochu koukal, proč mu visím na posteli 😂 omluvila jsem se, snědla jablko z kapsy a dopsala konzilko a pokračovala na další a tak jsem to dělala do 33. Týdne, pak mi stát nařídil nástup na MD, tak to už jsem chodila zaučovat sestry na zadávání dat. Ale já taky o pořádné práci vím prd, stát hodiny u operací, často v rentgenové zástěře, resuscitovat, běhat s 15 kg batohem v barácích bez výtahu a pak snášet morbidně obézního zase dolů ( furt s tím báglem), to není žádná práce🙂
@drep Bodejt, dokud nestojis v te stejne konkretni sroubarne a na tom samem fleku jako zdejsi madamme hodnotitelky klokanka31 a rezusesmichy, tak si vubec neumis predstavit, co je to fyzicka prace. Jedine ony tezce drou, to si my studovane vubec nedokazeme predstavit 😂🤦
@sudylichozrout @drep No jo, no, mne nekdy pripada, ze si nektere mysli, ze vystudovany clovek = lazoplazo prace. Ale ze i takova medicina je o manualni praci, casto dost tezke, to se jim uz verit nechce. 😀 😀 😀
@sudylichozrout A kde sis vycucala z prstu že jsem v nějaké šroubárně? 😄 Já byla žena v domácnosti, nyní jsem na mateřské, potom zase žena v domácnosti 😃
@autor nebudu se vyjadřovat k tomu, co se tu na těch 3 stránkách píše, spíš mne zaujalo, proč to chceš řešit takto, přijde mi to úplně zbytečné. Píšeš, že pracuješ na DPČ, tedy předpokládám, že jsi účastná na nemocenském pojištění, máš tedy nárok na PN a stejně tak na mateřskou, jestli máš odpracované dny (což jsi psala, že nejspíš máš). Jestli tě už nebudou v práci chtít, máš 14 denní výpovědní lhůtu, poté můžeš jít na pracák a budeš pobírat podporu v nezaměstnanosti, poté přejdeš volně na MD. Nemusíš pak podvádět s PN, s prací u otce a pod....
@klokanka31 Tak asi mas nejake zkusenosti z fabriky, kdyz mi jsi schopna napsat, ze nevim, co je to fyzicka prace...
Nebo jen teoretizujes, aby rec nestala?
@sudylichozrout Můj bývalý dělal v automobilce. A tam dělat fakt nechceš.
@klokanka31 Automobilka neni zas tak strasna. Byla jsem se podivat v provozu ve Skodovce, kdyz jsem s nimi mela nejake ksefty. Dneska uz je to hodne automatizovane, lide delaji, ale nedrou jak barevni. Mensi fabriky pro automotice jsou asi horsi, protoze mira automatizace je tam nizsi. A uprimne, kdyz jsem vlacela stohy novin v te tiskarne, tak to take nebyl zadny med. Ja si manualni prace vazim, mam s ni zkusenosti, vim, ze je to drina. Ale neskutecne me stve to, kdyz nekdo dela praci, ktera ho nevavi a snazi se systematicky vsemozne ulejt. At uz s beznou neschopenkou skrze rymicku, kdy ty brutal cachry zatrhlo az zruseni proplaceni prvnich tri dnu nemocenske, tak tehotenskou PN. Takovych lidi si proste nemuzu vazit. Ne proto, ze delaji rukama, ale proto, ze podvadeji a sosaji davky neopravnene. Stydim se za ne.
Nicmene me prekvapuje, ze se vyjadrujes k necemu, co mas evidentne jen zprostredkovane. Rikas mi, ze nevim, co je fyzicka prace, prestoze jsi nikdy nepracovala a mas tu zkusenost jen od sveho ex. Ja ji mam ze sveho zivota a rikam ti, ze i to tahani baliku novin, stahovani a vlaceni urezanych vetvi stromu, rezani kmenu profi motorovkou, zakladani zahrad, vozeni metraku zeminy a dvanactihodinove litani za barem xkrat v tydnu. neni nic ve srovnani s tim, jak narocne je to, co delam ted. Hlavou.
@sudylichozrout Pod to se muzu podepsat. Ja si u manualni prace vzdycky paradoxne odpocinu - sice jsem ztrhana fyzicky, ale hlavu si tim neskutecne vycistim.
@somalicats Presne. Bolely me nohy, zada, nekdy i celej clovek, ale hlava cista. Ted sice sedim na prdeli (i kdyz jsem take hodne v terenu), ale hlavu mam jak patraci balon a porad resim. Neodpocinu dusevne.
@sudylichozrout No když musejí jet v taktu, někde se stane skluz, a pak musejí nasazovat např. dveře ručně, asi to není tip ťop.
@sudylichozrout že se vám do toho tedy míchám 😀 Ale já bych neřekla, že je náročnější práce hlavou a nebo manuální práce, to se nedá úplně porovnávat. Každý druh práce má svoje výhody a svoje nevýhody. Já s tebou v zásadě souhlasím, kdysi jsem do výroby taky ráda zašla, na chvíli si odpočinout a vypnout, ale při představě, že to budu dělat každý den třeba 12 hodin, fakt těžko říct, co je vlastně horší a těžší.... Myslím, že ani jedna skupina se úplně vžít do té druhé neumíme,ať jsme si to třeba krátkodobě zkusili a myslíme, že víme, jaké to je....

@klokanka31 Vidis, vsechno je nekdy poprve.