icon

Zdravotní sestra a práce v těhotenství

leonaxyt
2. bře 2015

Zdravím vespolek, mám dotaz na (jistě přítomné 😝 ) zdravotní sestřičky - nezůstal jste někdo v těhotenství doma z důvodu překážky na straně zaměstnavatele? Tzn. že vás těhotné neměli kam přesunout?
Já se probírám tou vyhláškou, která to upravuje (Vyhláška č.288/2003 Sb.) a nevidím tam, na co by se to dalo našroubovat 😒 . Pracuju ale v odběrové místnosti, rozhodně mě nebude kam přesunout, a mám strach, že budu mít smolíka, že mi řeknou, že odběry krve a vystavování se případní nákaze (děláme kromě klasických odběrů taky rychlé testy CRP, kdy tam chodí lidi různě nemocní, plus za posledních 14 dní jsme tam měli třikrát pozitivní černý kašel :-/ ) není nic, co by bylo těhotným zakázáno..
Když jsem byla těhotná poprvé (na jiném pracovišti), byla jsem na neschopence a nevadilo, neb mi gynekolog napsal neomezené vycházky - což už ale dnes nejde a já si neumím představit sedět několik měsíců doma na zadku 😒 😒
Nemáte někdo zkušenost?

Strana
z2
jetynka
21. srp 2015

@lenkawedding ja to pochopila takto: když jsem např. na jip nebo ARO tak té nedají na žádné jiné oddělení, ambulanci ani nikam v rámci nemocnice, protože práce v nemocnici je celkove riziková co se kontaktu s bacilama týče takže je celkem jedno kde jsi a ve většině případů nemá nemocnice náhradní místo např. mimo kontakt s pacientama, tak mi to bylo i řečeno, nemáme místo, takže následovala PN. já byla ale rada protože tenkrát podzim a zima na krku a o chrchlajici lidí nikdy není nouze, a to nemluvě o tom co se kolikrát objeví za hnusny bacil třeba na té jip, např. MRSA apod.

lucykal
21. srp 2015

Pracovala jsem na amb a kdybych neměla hematom a nekrvácela bych byla bych v práci co by to šlo mrzelo mě, že nemohu být v práci

bartoskaa
29. pro 2015

Holky, muze me zamestnavatel preradit na jine pracoviste, ale do jineho mesta? Diky

xpila
29. pro 2015

@bartoskaa Záleží na tom, co máš napsáno v pracovní smlouvě - pokud přímo jen "své" město, tak jinam tě přeřadit nemůže.

sarivojvodova
29. pro 2015

@leonaxyt Ahoj, já dělala na chirurgii a z důvodu septickych ran mě přeložili na gynekologii. 😀 Njn jenže stejně se našlo tolik věcí co mi bránilo v práci, že jsem doma, všechno jde když si to obehas a zaridis, zkus se poptat. Držím palce.
😊

bartoskaa
31. pro 2015

Ve smlouve mam uvedeno primo misto vykonu prace, ale je tam ze mohu byt vyslana na prac.cestu atd. No jsem z toho jelen. A dekuju

xpila
31. pro 2015

@bartoskaa Pracovní cesta je něco jiného. Pokud tam máš přímo jen své město, tak tě do jiného dát nemůžou.

sromulenka
2. led 2016

Ahojky, když jsem otěhotněla na ARIPU, šla jsem na neschopenku, ale vycházky byly ještě neomezené. Pak u druhého těhu. jsem šla také na neschopenku, neboť jsem často chodila na sál a vezla převozový inkubátor. Holky, které pracovaly na gyndě a otěhotněli, tak se domluvily a mohly pracovat na ambulanci. Já bych šla na neschopenku a užívala si volna a klidu.

Strana
z2