Na PN kvůli těhu, tzn. konec neomezených vycházek?
Ahoj holky,
situace se má tak, že jsem v 6.měsíci a pracuji jako trenérka ve fitku. Už mi to dává dost hodně zabrat a ostatním prostě nestíhám. Takže mi doktor nabídl jít na rizikové z důvodu nevhodného zaměstnání v těhu, přičemž se dostávaly neomezené vycházky (není to zdravotní důvod)...
Jenže od 1.1.2013 tohle padá a já, co jsem zvyklá pořád někde lítat a bez pohybu si to neumím představit, budu muset prvních 14 dní nemocenské zůstat doma bez hodinky vycházek a pak dál maximálně 6 hodin vycházek které se musí dopředu nahlásit...
A já se těšila že konečně budu mít čas si někde zajet, zajít si na hory a tak.... a tak mě to mrzí :-S
situace se má tak, že jsem v 6.měsíci a pracuji jako trenérka ve fitku. Už mi to dává dost hodně zabrat a ostatním prostě nestíhám. Takže mi doktor nabídl jít na rizikové z důvodu nevhodného zaměstnání v těhu, přičemž se dostávaly neomezené vycházky (není to zdravotní důvod)...
Jenže od 1.1.2013 tohle padá a já, co jsem zvyklá pořád někde lítat a bez pohybu si to neumím představit, budu muset prvních 14 dní nemocenské zůstat doma bez hodinky vycházek a pak dál maximálně 6 hodin vycházek které se musí dopředu nahlásit...
A já se těšila že konečně budu mít čas si někde zajet, zajít si na hory a tak.... a tak mě to mrzí :-S
@wwwejka Ahooj když dostaneš PN - tak máš možnost volby mezi 4-6 hodinama bohužel to už je dýl co zrušili neomezené vycházky nejen u těhotných 🙂 V hodinách které si určíš ven chodit můžeš kamkoliv budeš chtit a nahlašovat to nikde nemusíš tak jako prvních 14 dní mužeš chodit kam chceš v tebou určené hodiny co máš na PN.... 🙂 🙂
Takže zkrátka hlasít nemusíš nic 🙂 jedině by ses chtěla zdržet někde dýl třeba přes víkend tak to je potom dobré náhlasit pro sichr u dr že si např : Na chatě ......To kdyby přišla kontrola..... Jinak první tři dny jsi doma zadarmo dalších 21 dní tě má na starost zaměstnavatel a po 21 pracovní neschopnosti si tě bere na starost sociální ůřad 😉
Takže zkrátka hlasít nemusíš nic 🙂 jedině by ses chtěla zdržet někde dýl třeba přes víkend tak to je potom dobré náhlasit pro sichr u dr že si např : Na chatě ......To kdyby přišla kontrola..... Jinak první tři dny jsi doma zadarmo dalších 21 dní tě má na starost zaměstnavatel a po 21 pracovní neschopnosti si tě bere na starost sociální ůřad 😉
@wwwejka Musím říct že na PN jsem podruhé a toto jsem neslyšela - samozřejmě to neznamená že když jsem neslyšela že to neexistuje nicméně 🙂 Přijde mi to jakesi zvláštní 🙂 Myslím, že ke tvé práci bych určitě zvolila PN odpočineš si a těch 6 hodin se dá nějak zmáknout 😉 😉 Nicméně jak jsem psala když ti dr vypíše PN ty si určíš 4-6 hodin a to si můžeš rozložit do celého dne tzn. např 2 hodky ráno dvě přes poledne a 2 na večer ...Ale že bys prvních 14 dní nemohla ven to myslím že no raději nemyslím 😃
@wwwejka Já jsem doma kvůli vyššímu tlaku v těhu a to by mi teda určitě prospělo, kdybych 14 dní nešla vůbec ven a jenom kynula na gauči :-| Mám normálně od začátku těch 6 hodin denně. A je pravda, že tohle nařízení platí už od 1.1.2012. Jsem doma vlastně téměř 4 měsíce a kontrolu jsem zatím neměla.
@wwwejka tak já jsem těch prvních 14 dní byla taky bez vycházek :-N Nevím proč, ale určitě to záleží na dr., jak je "zvyklý" vycházky psát. Pak jsem měla vycházky 7-19, ale to bylo loni od září do prosince, kdy to ještě šlo. Od ledna 2012 jsem měla těch 6 hodin a mohla jsem si vybrat, kdy to chci, tak jsem si to dala 13-19hod. No jsem ráda, že jsem většinu PN měla ještě "postaru" loni a v půlce března jsem už nastupovala na PPM. Dost teď chodí i kontroly, víc než dřív, takže je dobré ty vycházky dodržovat :-|
Jsem na PN od srpna, prvních 14 dní jsem vycházky měla normálně jako doteď, tj.max.6 hodin denně. Mám rozděleno a napsáno 1/2 hodinky ráno a 5,5 hod.odpoledne...(jak jsem potřebovala).
@pampeliska1 Já mu dám že je tak zvyklý 😃 já v životě nebyla na nemocenské a taky jsem nikdy nebyla zavřená doma 2 týdny - by mě odvezli do blázince 😃
@wwwejka ráno odvádím většinou synka do školky a hlavně si nakoupím čerstvé pečivo, pokud potřebuji. No a pokud máš nějaké kontroly u doktorů atp.to je většinou dopoledne, tak už můžeš jít i dřív a vrátit se trošku déle, jelikož si jištěná, že si byla u dr 😉 . Hlavně v případě, že máš dr.třeba i trochu dál, než hned za barákem a musíš se tam také nějak dostat😉
@wwwejka Ja ty vychazky taky nechapu..Jsem po IVF a jsem doma od transferu a uz ted jsem doma hotova..Bydlim v Praze, ale rodinu mam na Zapade a pritelova rodina je na severu..Jako servirce mi taky zamestnavatel nemuze prizpusobit praci..Ta predstava, ze jeste cca pul roku budu doma uvazana hodinama je psycho..A mit k tomu jeste mrnouse ve skolce, tak to si vubec neumim predstavit..Nekomu kontrola neprijde a nekomu zase jo a vickrat..Pritom potrebujeme prochazky, vzduch, byt spokojene....
Holky skuste na PN napsat že bydlíte v CHánově a myslím že kontrola nepříjde,ale jinak to jisté není mně přišla kontrola cca po 4měsících a kamarádce dokone ještě asi 2x po nástupu na MD nějak si to nepoznačili.Pořád maj plná usta řečí jak klesá porodnost,narustá neplodnost a předčsné porody a jakmile jdem na PN(protože zaměstnavatel není schopen zajistit přeřazení(což je teoreticky zákonná povinost)tak nás jen někdo komanduje :-N
jo je to možné nahlásit u Dr. změnu místa pobytu, a jet na pár dnů třeba k rodině nebo na chalupu.
Mě dr. řekl, že toto možné není. Asi si to každý dělá podle sebe. Jsem na PN taktéž z "pracovních důvodů" a dostala jsem jen 4 hodiny denně, 2 dopoledne a 2 odpoledne. myslela jsem, že se dává 6 hodin. Připadám si trochu jak kdybych měla domácí vězení, vzhledem k tomu, že bydlím na vesnici a dojíždění do města mi zabere půl hodiny, takže hodinu strávím v autobuse a pak nemám ani hodinu času ve městě. Ještě mě i postrašil, jak jsou kontroly přísné a chodí ve dne v noci a když jsem se ptala na nahlášení výjmečně delší doby, co nebudu doma, tak mi bylo řečeno, že neexistuje...
Začni psát odpověď...

Odešli
http://www.cssz.cz/cz/nemocenske-pojisteni/davk...
nebo tady: http://www.jobs.cz/poradna/prace-na-materske/te...