Výjimka vycházek během neschopenky. Poradíte?

hanyzka11
7. zář 2020

Ahoj holky. Setkala jste se některá s tím, že jste potřebovaly někde být, ale zrovna vám to nesedělo do vycházek? Dá se to nějak papírově ošetřit?
O co mi přesně jde. Jsem na neschopence a vycházky mám od 13 do 19 hodin. Už dlouho máme naplánovanou akci, na které jsem měla vystupovat jako součást souboru. Bohužel je vystoupení cca od 20-22 hodin. Na akci se hlásíme jmenovitě a určitě budou fotky a videozáznam. Takže načerno to nepůjde. Neexistuje nějaká možnost "legálního" povolení (od lékaře, od sociálky)? Není to žádná výdělečná činnost.
Poradíte? 🙂 Děkuji

leniczka23
7. zář 2020

Ne neexistuje, a neuvažujes o ukončení neschopenky? Protože pokud ti je natolik dobře, že jsi schopná jít na akci pak bych zvážila nutnost neschopenky. To bys měla po problémů hned😉

hanyzka11
autor
7. zář 2020

@leniczka23 To se nabízelo, že :D Dobře mi tak 🙂 Ono je to trochu složitější s tím ukončením. Ale děkuji za reakci.

leniczka23
7. zář 2020

@hanyzka11 🤣🤣 úplně ale.. chápu, já vím že jediné co lze, je změnit adresu neschopenky, ale to asi těžko půjde takhle na akci. Jedine se zeptat lékaře jestli je nějaká možnost.

hanyzka11
autor
7. zář 2020

@leniczka23 no to vím, že ta adresa jde. Víš jak, člověk si hledá cestičky :D Když si někdo může jezdit při neschopence na dovolenou, jen změní pobyt a dodrží vycházky, tak může trajdat kde chce.

marti89
7. zář 2020

@hanyzka11 Vycházky si můžeš zvolit od 7 do 19 h na max. 6 hodin denně a změna na 1 den? Budeš se muset té akce vzdát, nebo si ukončit neschopenku.

hanyzka11
autor
7. zář 2020

@marti89 Tak nějak s tím počítám, že to nepůjde. Ale zkusila jsem se zeptat 🙂 Díky za odpověď.

drep
7. zář 2020

@hanyzka11 no, změnu pobytu musí schválit lékař a rozhodně to není jeho povinnost. Kdyby za mnou někdo na neschopence přišel, že potřebuje změnit vycházku, protože potřebuje jít vystupovat na akci souboru, tak bych mu ukončila neschopenku a bylo by po problému 🤷‍♀️

michaela666
7. zář 2020

Zkusila bych požádat doktora o změnu adresy na ten daný den. Nevím s čím marodíš, ale pokud mám po kontrole u svojí doktorky a všechno je v pořádku, tak mi to na maximálně 3 dny umožní. Byla jsem tak na jedné víkendové akci, kde jsem ale dodržovala klidový režim jak jsem zvyklá...Na druhou stranu musíte mít nějakou variantu, kdy vám na vystoupení někdo vypadne. Opravdu to nejde bez tebe? Z neschopenky bych si určitě neodběhla někam na 2 hodiny tančit pro diváky nebo něco podobného.

hanyzka11
autor
7. zář 2020

@michaela666 Není to taneční soubor :D A samozřejmě to jde i beze mě. Spíš mě zajímalo, jestli by nějak nešlo. Nešlo, tak se nedá nic dělat.

hanyzka11
autor
7. zář 2020

@drep jj, děkuji za názor.

michaela666
7. zář 2020

@hanyzka11 Takhle večer mi naběhla jako první ohňová show, až potom ten samotný tanec se přiznám 😀 Zkusila bych doktora. Do 3 dnů se změna zapisuje jenom do karty u lékaře, až delší se hlásí na sociálku. Takže by ti těžko přišla kontrola třeba do zámeckého parku, kam to máš napsané, ale je tam postaveno tábořiště třeba se 100 stany bez čísla popisného....Teď mě tady holky ukamenují, že ti něco takového říkám...

marketka_m
7. zář 2020

neverim ze by sociapka prisla po 20 hodine.takze bych vklidu sla

tulikiss
7. zář 2020

@marketka_m to ze socialka po 20 neprijde je blbost prijit klidne muze, hlavne pokud z vysoupeni bude zaznam, verejne fotky tak se da prokazat ze nedodrzela lecebny rezim.

martinie88
7. zář 2020

@marketka_m Ke me prisli ve 21:00 😂😉

marketka_m
7. zář 2020

@martinie88 nene...fakt jako?me znama rikala ze fakz vecer nechodi..tak asi zalezi..hele ale ja bych asi ve 21 neotevrela uprimne🙂uz jsrm v tehu spala🙂))))

hanyzka11
autor
7. zář 2020

@martinie88 fakt? Tak tomu bych nevěřila 🙂

tulikiss
7. zář 2020

@hanyzka11 nechodi se jen v dobe nocniho klidu tedy od 22 do 6, jinak klidne v nedel v 9 vecer. zvlast na udani se chodi takhle pozde.

mzacikova
7. zář 2020

Tak kamarádka teda jela během nemocenské na dovolenou. Je doma sice v těhotenství kvůli těžké práci a občasným záchvatům, ale přesto ji to povolili 🤷‍♀️

marketka_m
7. zář 2020

@tulikiss tak samozrejme.udani to je jina vec.. ja tikam normalne proste nechodi..Chodi jenom v pracovni dobe.a urcite.tata je rok doma a nikdy nebyli jindy nez v jejich pracovni dobe.a to prisli jiz nekolikrat

marketka_m
7. zář 2020

@martinie88 takze te nekdo nahlasil

tulikiss
7. zář 2020

@marketka_m jenze kdyz uz jedou na udani, tak aby se to vyplatilo, tak se treba vezme cela vesnice, cela ulice, nebo lidi po ceste, aby se nejelo jen kvuli jednomu.

hanyzka11
autor
7. zář 2020

@michaela666 A já si toho naopak vážím, žes to napsala. Mě totiž přijde, jak kdyby člověk chtěl někoho v té době zabít.
Některé ženy jsou tu taaak spravedlivé. A to si myslím, že jsem zatím byla celkem ušetřena :D Předpokládám, že nikdy ani nepomyslely na to, že by udělali něco mimo pravidla.
O to víc si cením "normálních" komentářů.
@tulikiss @martinie88 Máte jako fakt zkušenost s udáním? A to vám i řeknou, že to bylo na udání? 😲

martinie88
7. zář 2020

@marketka_m Ne ne me nikdo nenahlasil😉 Pan byl v panelaku kontrolovat vecneho porusitele vychazek a me vzal rovnou taky🙈 Pry byl rad, ze jsem doma, ten kontrolovany pan ne😂

martinie88
7. zář 2020

@hanyzka11 U me to udani nebylo🙂 Pan v baraku porusoval vychazky s ja jsem bohuzel na neschopence byla taky. Takze me kontrolovali s nim😊

martinie88
7. zář 2020

@tulikiss Me nikdo neudal, jen kontrolovali pana co porusoval vychazky a s nim vzali i me, jelikoz jsme byli ve stejnem vchode tak brali i me🙂 Jak rikate, kdyz jdou na udani vezmou vsechny okolo🙈😂

benjik
7. zář 2020

Někteří doktoři umožňují celodenní třeba když uvedeš jako důvod vážně rodinné důvody . Ale nedělá to každý. U mého mi neprošlo ani když jsem chtěla celodenní kvůli obíhání úřadů mimo bydliště. Prý si mám nechat dát razítko na úřadě, kdyžtak. U tebe leda vystoupení posunout do doby nočního klidu a modlit se,aby tě nikdo nenahlásil

marti89
7. zář 2020

@hanyzka11 Ono se nemůžeš divit, že by tě za ten dotaz nejraději některé ukamenovaly. Pokud na tom nejsi zdravotně špatně a nevíš, co roupama že bys klidně šla tak večer na nějakou akci a navíc vystupovat, zřejmě tu neschopenku nepotřebuješ. Je spousta žen, které by ji potřebovali, ale jejich doktor jim to nedá.

dendy88
Autor odpověď smazal
Zobraz
drakenn
7. zář 2020

@dendy88 nech si vypsat propustku.

jjasmina
7. zář 2020

Taky Přišla kontrola večer, myslím to bylo kolem půl 9. Jinak já osobně jsem v tomhle byla více než zodpovědná a hlavně myslm, že jsem nebyla ani ve stavu trajdat někde, kolikrát jsem nikam nešla ani během vycházek.