Zdravotní sestra a práce v těhotenství
Zdravím vespolek, mám dotaz na (jistě přítomné 😝 ) zdravotní sestřičky - nezůstal jste někdo v těhotenství doma z důvodu překážky na straně zaměstnavatele? Tzn. že vás těhotné neměli kam přesunout?
Já se probírám tou vyhláškou, která to upravuje (Vyhláška č.288/2003 Sb.) a nevidím tam, na co by se to dalo našroubovat 😒 . Pracuju ale v odběrové místnosti, rozhodně mě nebude kam přesunout, a mám strach, že budu mít smolíka, že mi řeknou, že odběry krve a vystavování se případní nákaze (děláme kromě klasických odběrů taky rychlé testy CRP, kdy tam chodí lidi různě nemocní, plus za posledních 14 dní jsme tam měli třikrát pozitivní černý kašel :-/ ) není nic, co by bylo těhotným zakázáno..
Když jsem byla těhotná poprvé (na jiném pracovišti), byla jsem na neschopence a nevadilo, neb mi gynekolog napsal neomezené vycházky - což už ale dnes nejde a já si neumím představit sedět několik měsíců doma na zadku 😒 😒
Nemáte někdo zkušenost?
Pracovala jsem na amb a kdybych neměla hematom a nekrvácela bych byla bych v práci co by to šlo mrzelo mě, že nemohu být v práci
Holky, muze me zamestnavatel preradit na jine pracoviste, ale do jineho mesta? Diky
@leonaxyt Ahoj, já dělala na chirurgii a z důvodu septickych ran mě přeložili na gynekologii. 😀 Njn jenže stejně se našlo tolik věcí co mi bránilo v práci, že jsem doma, všechno jde když si to obehas a zaridis, zkus se poptat. Držím palce.
😊
Ve smlouve mam uvedeno primo misto vykonu prace, ale je tam ze mohu byt vyslana na prac.cestu atd. No jsem z toho jelen. A dekuju
Ahojky, když jsem otěhotněla na ARIPU, šla jsem na neschopenku, ale vycházky byly ještě neomezené. Pak u druhého těhu. jsem šla také na neschopenku, neboť jsem často chodila na sál a vezla převozový inkubátor. Holky, které pracovaly na gyndě a otěhotněli, tak se domluvily a mohly pracovat na ambulanci. Já bych šla na neschopenku a užívala si volna a klidu.

@lenkawedding ja to pochopila takto: když jsem např. na jip nebo ARO tak té nedají na žádné jiné oddělení, ambulanci ani nikam v rámci nemocnice, protože práce v nemocnici je celkove riziková co se kontaktu s bacilama týče takže je celkem jedno kde jsi a ve většině případů nemá nemocnice náhradní místo např. mimo kontakt s pacientama, tak mi to bylo i řečeno, nemáme místo, takže následovala PN. já byla ale rada protože tenkrát podzim a zima na krku a o chrchlajici lidí nikdy není nouze, a to nemluvě o tom co se kolikrát objeví za hnusny bacil třeba na té jip, např. MRSA apod.