Bílá matná kuchyně. Jakou máte zkušenost?
Ahoj, zdravím všechny
konečně se dostáváme do fáze koupi nové kuchyně. Líbila by se nám bílá mat. Jak jste s tím spokojené vy co máte tuto? Vím že existuje modra střecha ale tam mi to prijde spis technicke a ja potrebuji nazor mamin co v ni vari x krát do tydne 🙂
děkuji
@rebe to je, že? 🙈 10 lidi rekne mat nikdy a 10 lidi rekne uz nic jineho nez mat :D holky ja fakt nevim ach jo :D
@hanka_12345 není mat jako mat. Já trvala na matné kuchyni a jasnou volbou byl lak, případně nano lak, protiotisková úprava. A rozhodne toho nelituji, kuchyň se snadno čistí a vypadá stále jako nová. Velkou nevýhodou je cena :-/
@rebe to je, že? 🙈 10 lidi rekne mat nikdy a 10 lidi rekne uz nic jineho nez mat :D holky ja fakt nevim ach jo :D
@hanka_12345 V té IKEA mají bílých matných dvířek několik, tak si je prostě opatlej a uvidíš. V době, kdy jsem kuchyň kupovala, jsem vybrala jedny z nejlevnějších a fakt paráda.
@hanka_12345 mám zkušenosti jak s bílou lesklou kuchyní tak i s matnou bílou. Za mě určitě ne bílou kuchyň. Každý škrábanec,flek apod jde na tom hned vidět. Hlavně jestli máte děti tak je to celkem divočina
@mydlova a mas to tak, jak tu nekdo psal, ze mat musi odmastit jinak to nejde dolu? nebo staci vlhkej hadr? 🙂
@hanka_12345 Mám matnou a jde teda blbě čistit
Kdyz on ten lesk mi prijde uz desne ohranej 🫣
@hanka_12345 mám bily mat uz pres 7let a jsem spokojena
Vsem moc dekuju ale vubec jste mi nepomohli... viz posledni 2 komenty 😂 😂 😂
@hanka_12345 pardon

@hanka_12345 Asi vyzkoušet recenze jen na tu ikeu 😁
Taky se teda hlásím k týmu lesklé kuchyně 😀 mně osobně vůbec nepřijde, že by byla nějak „ohraná“ nebo okoukaná. Naopak, pořád na mě působí moderně a čistě, a co je pro mě důležité, tak i prakticky – stačí setřít a je uklizeno. My jsme ji vybírali v oresce, kde mě ten lesk hned zaujal, a zatím naprostá spokojenost. Chápu ale, že mat má taky svoje kouzlo 😉 kamarádka má nějaký ten „supermat“, kde fakt nezůstávají otisky, a ten vypadá taky skvěle 🙂 Kdybych to tehdy znala, možná bych o něm uvažovala, ale s tím, co máme doma, jsem fakt spoko. 🙂 Tak držím palce ať dobře vyberete 🙂
Mám bílé mat skříně a hrůza, každý otisk je vidět a čištění otres. Kuchyň mám bílý lesk a je to super. Vezmu Vileda fialový hadr a je hned očištěná. Tchýně má mat takovou bílou kávu a je to taky strašný.

Zjevně není mat jako mat. Často v diskuzích vidím názor, že je na něm všechno vidět. A stejně často čtu, že jedině mat, protože na něm není nic vidět. Já mám mat už ve třetí kuchyni a nikdy v životě jsem nějaké leštění skříněk neřešila, je to práce, kterou dělám párkrát do roka při velkém úklidu. Takže za mě, vyber podle svého vkusu, ale pokud se rozhodneš pro mat, pohláídej si, jak je provedený, předem si ho pomatlej, ať vybereš ten správný mat.