Bílá matná kuchyně. Jakou máte zkušenost?
Ahoj, zdravím všechny
konečně se dostáváme do fáze koupi nové kuchyně. Líbila by se nám bílá mat. Jak jste s tím spokojené vy co máte tuto? Vím že existuje modra střecha ale tam mi to prijde spis technicke a ja potrebuji nazor mamin co v ni vari x krát do tydne 🙂
děkuji
Mat bych nechtěla. Je na něm všechno vidět mnohem víc a pro mě je to hodně nepraktické.😄
Já bych taky kvůli údržbě brala radši lesklou.
@hanka_12345 já mám bílý mat a jsem max.spokojena. mám dvě děti které rády pacaji spinavyma rukama po lince a nejde to vidět nějaké výrazně
Kdyz on ten lesk mi prijde uz desne ohranej 🫣
@hanka_12345 Mám bílou lesk a jsem max spokojená. Nejsou na tom vidět otisky rukou, čistí se to velmi snadno, stačí navlhčený mikrovláknový hadřík. Vypadá to lépe a čistčí než mat. Doporučil mi to před pár lety truhlář a nelituji.
@petulkadodo my meli bilpu v najmu, lesklpu a jako jo byla jsem spokojena ale.porad sem se bala ze si ji nejakym hadrikem poskrabu, tohle si myslim ze se u matu vyhnu a pokud se to skrabne.tak to prave nebude tak videt. Proto jsem chtela mat. Ale nemam zkusenosti
Mam bilou matnou a nejak nerozumim, proc nekteri pisou, ze by kvuli údržbě brali lesk 🤔 Nejsou na ni videt zadne otisky a max ji necim utru, kdyz je treba... Ja ksem spokojena
Já mám bílý matný jídelní stůl a jsem z toho na prášky, všechno je na něm vidět. 🤦🏼♀️ Celou kuchyň bych takovou rozhodně nechtěla.
Já mám bílý matný jídelní stůl a jsem z toho na prášky, všechno je na něm vidět. 🤦🏼♀️ Celou kuchyň bych takovou rozhodně nechtěla.
@gdpr no jo ale jidelak je vetsi zatez nez dvirka skrinky,si myslim
@petulkadodo my meli bilpu v najmu, lesklpu a jako jo byla jsem spokojena ale.porad sem se bala ze si ji nejakym hadrikem poskrabu, tohle si myslim ze se u matu vyhnu a pokud se to skrabne.tak to prave nebude tak videt. Proto jsem chtela mat. Ale nemam zkusenosti
@hanka_12345 mame bilou lesk a tedy sedy mat a zlaty lesk, vlhkym hadrem a vse je dole, mat musim nejprv odmastit jarovou vodou a pak prelestit....mame to pekne, ale zvlast s chlapem co rad vari a je trosku patla je to o nervy🙈🤣
@hanka_12345 Mám lesk 7 let, dítě, psa, mám ji i na skříňkách v obýváku a škrábance nikde nejsou.
@hanka_12345 nemáme bílou, ale šedou mat. Nikdy nic nebylo vidět. Stále čistá. A to syn chodí a patlá kde co…
Máme buly lesk v kombinaci s sediu mat. Bílá v lesku se udržuje opravdu snadno, když to porovnám s tím matným. Ten jde fakt blbě.
mamka ma sedou lesk a rikala ze by to uz nechtela,opravdu kazdej cakanec jje videt. Tchyne mela horticovou v kombinaci s bilou a proto z toho mam strach z toho lesku. Na te zlute to bylo hodne poskrabane, bila byla v pohode ale proto se bojim toho lesku,ze to bude dodrbany
@gdpr no jo ale jidelak je vetsi zatez nez dvirka skrinky,si myslim
@hanka_12345 mam bílou mat a nejdou vůbec vidět otisky, v brededel bytě jsem měla lesk a tam šly vidět otisky. S matem jsem spokojena 🙂
@hanka_12345 mam bílou mat a nejdou vůbec vidět otisky, v brededel bytě jsem měla lesk a tam šly vidět otisky. S matem jsem spokojena 🙂
@mydlova a mas to tak, jak tu nekdo psal, ze mat musi odmastit jinak to nejde dolu? nebo staci vlhkej hadr? 🙂
U nas mame supermat v bile, ktera se tolik nespini ale zase taky to cisteni je hrozne. Nejdou tam videt otisky ale casemuz takovy tapance, ktere nejdou nicim dolu. Vyzkousela jsem vselico a jedine cim to jde dolu je nanohoubicka a pak to jeste utruvhadrou s mycum prostredkem. A zase nikdy vic uz supermat.
Proste katastrofa. Pokud vy jste o nem uvazovala, muzete jit na vzorkovnu a zkusit si to vycistit tam.
Pro predstavu.
Mame bily mat s nejakou upravou proti otiskum a je to v pohode. Ze stejneho dekoru mame i skrine v predsini, tam jsme tu specialni upravu nenechali delat a moc rozdil nevidim. Cistim bud neabrazivnim kremovym prostredkem nebo nanohoubickou.
Naopak v byte mame bily lesk (nebo teda slonovinovou kost) a tam jsem z toho rostla, nevedwla jsem, jak tapance dostat dolu.
@hanka_12345 Když nám tchán dělal kuchyň, vymluvil mi bílou. To jsme souhlasili a máme krémovou. Ale chtěl nám udělat lesklou, ale tu jsme odmítli. Máme tedy mat, ale krém. A naprostá spokojenost. Tchýně má lesk, ale nám se to nelíbí. A co se týče údržby, nic není vidět a to máme doma 3leťáka a kuchyň u nás jede neustále 😊 Miluji vaření.
@hanka_12345 Když nám tchán dělal kuchyň, vymluvil mi bílou. To jsme souhlasili a máme krémovou. Ale chtěl nám udělat lesklou, ale tu jsme odmítli. Máme tedy mat, ale krém. A naprostá spokojenost. Tchýně má lesk, ale nám se to nelíbí. A co se týče údržby, nic není vidět a to máme doma 3leťáka a kuchyň u nás jede neustále 😊 Miluji vaření.
@martulka88 tu kremovou jsem chtelq taky ale budeme mit ikea a tam bohuzel kremovou nemaji
@martulka88 tu kremovou jsem chtelq taky ale budeme mit ikea a tam bohuzel kremovou nemaji
@hanka_12345 lesk je ohranej, ale bílá je ohraná ještě víc, vždycky když jdu někam na návštěvu, je tam bílá kuchyň.
Ja mam taky mat a teda rozhodně bych neřekla, že je na ní vidět vic nez na lesku, který má ségra.Ja tam teda otiskle ruce nemam proti lesku u ségry, která kvůli otiskum lešti dost často a to nejsem žádný extra uklizeci typ, že bych linku lestila denně... kolikrát dokud se nesehnu,tak si ani nevšimnu, že je linka třeba pocákaná, často v okolí myčky, když dávají do myčky děti.
me ten mat prijde, ze casem se do neho ta mastnota a otisky jakoby zazerou a za boha to nicim nejde dolu - u nasich jsme meli mat a pak v predchozim bydleni matny odstin nejakeho dreva a to jsme tam byli jeste bez deti a to byl des... ted mam slonovou kost v lesku a pohoda..
@hanka_12345 já mám bílo černou mat. Ale nějaký speciální povrch, který není hladký. Bílá je úplně ok, na tom není vidět skoro nic. Ty černé části už jsou maličko horší, ale pořád ok. Za mne víc než barvě záleží na kvalitě materiálu.
@hanka_12345 lesk je ohranej, ale bílá je ohraná ještě víc, vždycky když jdu někam na návštěvu, je tam bílá kuchyň.
@skarol jo to je,bohuzel nemaji moc variant,maji bile leskle a matne,pak 2 druhy dreva a pak uz jen nejakou tyrkysovou,takovou divnou bezovou (takovou tmavou) a nerez ale kvuli kvalite kovani-pojezdy atd tak chceme ikeu
Mám světlý mat, ne bílou a na údržbu nic moc. Už bych do toho znovu nešla. Zkus si najít supermat, to je něco mezi leskem a matem, na údržbu by to mělo být nejlepší. A bílá už se nenosí. Šedá, zelená...co? 😉
Mám světlý mat, ne bílou a na údržbu nic moc. Už bych do toho znovu nešla. Zkus si najít supermat, to je něco mezi leskem a matem, na údržbu by to mělo být nejlepší. A bílá už se nenosí. Šedá, zelená...co? 😉
@prejeta_zaba no to je sice pravda ale zas tou sedou zabiju tu svetlost interieru si myslim
Zjevně není mat jako mat. Často v diskuzích vidím názor, že je na něm všechno vidět. A stejně často čtu, že jedině mat, protože na něm není nic vidět. Já mám mat už ve třetí kuchyni a nikdy v životě jsem nějaké leštění skříněk neřešila, je to práce, kterou dělám párkrát do roka při velkém úklidu. Takže za mě, vyber podle svého vkusu, ale pokud se rozhodneš pro mat, pohláídej si, jak je provedený, předem si ho pomatlej, ať vybereš ten správný mat.

@hanka_12345 Mám bílou lesk a jsem max spokojená. Nejsou na tom vidět otisky rukou, čistí se to velmi snadno, stačí navlhčený mikrovláknový hadřík. Vypadá to lépe a čistčí než mat. Doporučil mi to před pár lety truhlář a nelituji.